• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1401081712098
  • خبرنگار : 71496

آیا گاز فلسطین در حال غارت است؟/ تشکیلات خودگردان و قاهره اطلاعات استخراج گاز غزه را ارائه کنند

آیا گاز فلسطین در حال غارت است؟/ تشکیلات خودگردان و قاهره اطلاعات استخراج گاز غزه را ارائه کنند

کمپین تحریم رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه دولت فلسطین نیز ملزم به خروج از سازمان گاز شرق مدیترانه است، از تشکیلات خودگردان فلسطین و مصر خواست اطلاعات کامل توافقنامه استخراج گاز از میدان غزه را منتشر کنند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم، ائتلاف ملی حفاظت از منابع طبیعی فلسطین امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای از تشکیلات خودگردان خواست اطلاعات کامل توافق استخراج گاز فلسطین از میدان غزه شامل توافقنامه‌های امضا شده با شرکت مصری و سرمایه‌گذاران و نیز هر توافق دیگری در همین رابطه به ویژه در ارتباط با دولت رژیم اشغالگر و نقش‌آفرینی آن را منتشر کند.

در بیانیه این ائتلاف آمده است، دولت فلسطین یادداشت تفاهمی را با شرکت پیمانکار مصری (ایجاس) امضا کرد و در ادامه توافق دیگری موسوم به توافق نکات اصلی را بدون ارائه هیچگونه اطلاعیه روشنی از بندهای آن امضا کرد، در واقع تمامی اطلاعات آن به دلیل ضعف حاکمیتی، ابهامات موجود در پرونده، روشن نبودن طرف قضایی ذی‌صلاح و تعارض منافع میان صندوق سرمایه‌گذار به عنوان یکی از سرمایه‌گذاران طرح و دکتر محمد مصطفی، رئیس صندوق که به عنوان مشاور امور انرژی رئیس جمهور هدایت مذاکرات را برعهده دارد، از ملت و جامعه مدنی فلسطین پنهان ماند.

در بیانیه یاد شده آمده است، طبق گزارش رسانه‌ها، این توافق در واقع میان دولت مصر و دولت اسرائیل است که مدت‌هاست به فلسطینی‌ها اجازه استخراج گاز را از میدان "مارین غزه" نمی‌دهد و مانع حفاری ما در دیگر میادین منطقه اقتصادی انحصاری فلسطین شده است.

همچنین در این بیانیه آمده است، این گزارش‌ها حاکی از این هستند که اسرائیل تنها پس از موافقت طرف مصری و همدستی با طرف فلسطینی برای تقسیم سود گاز از این میدان با اسرائیل و تضمین صادرات تمامی مقادیر مازاد از نیاز بازار فلسطین از طریق شبکه اسرائیلی، با این طرح موافقت کرد، این نکته آخر بسیار خطرناک است چرا که به شبکه غیرقانونی خطوط گاز اسرائیل مشروعیت می‌بخشد در واقع بخشی از آن (خط عسقلان-العریش که اسرائیل از طریق آن گاز را به مصر صادر می‌کند) بدون موافقت طرف فلسطینی و بدون پرداخت هیچگونه مالیاتی به آن، در منطقه اقتصادی انحصاری فلسطین کشیده شده است.

همچنین در این بیانیه تاکید شد: بنابراین ما باید خواستار انتشار جزئیات دقیق نقش اسرائیل در این طرح و سود و منافعی شویم که وعده آن داده شده، به ویژه در شرایطی که دولت فلسطین بدون پایبندی و یا احترام به اصول شفافیت در مدیریت مسائل عمومی، این پرونده را به عنوان موضوعی محرمانه مدیریت می‌کند، آنچه دولت فلسطین اعلام کرد، هیچگونه اطلاعات مفیدی را به مردم نداد زیرا وعده آغاز کار استخراج در ابعاد فنی، حقوقی و مالی، در حالی داده شده که هیچگونه اطلاعیه رسمی از سوی طرف مصری یا اسرائیلی ارائه نشده و بر همین اساس ما از دولت مصر می‌خواهیم نقشه مرزهای دریایی را که به سازمان ملل ارائه کرده، به رسمیت نشناسد.

از سوی دیگر در این بیانیه تاکید شده، ائتلاف ملی حفاظت از منابع طبیعی فلسطین از دولت فلسطین می‌خواهد فورا از سازمان گاز شرق مدیترانه که اسناد آن کاملا عاری از هرگونه اشاره به حقوق حاکمیتی ملت فلسطین در مورد منابع گازی‌اش است، خارج شود، بنابراین حضور تشکیلات خودگردان فلسطین در کنار رژیم اشغالگر به غارت منابع طبیعی ما توسط اسرائیل مشروعیت بخشیده و حقوق ملت ما در منابع طبیعی‌اش را پایمال می‌کند.

در ادامه بیانیه مذکور آمده است، نقشه دریایی تحریف شده آب‌های فلسطین شبیه مثلث بوده و تنها شامل میدان غزه است، این در حالی است که اسرائیل در سکوت مشکوک دولت فلسطین برای تصرف دو میدان گاز طبیعی موجود در آب‌های فلسطین که از سواحل نوار غزه تا قبرس کشیده شده‌اند، تلاش می‌کند. حجم گاز موجود در این دو میدان پنج تریلیون فوت مکعب یعنی پنج برابر میدان گازی "مارین غزه" تخمین زده می‌شود. رژیم اشغالگر پیش از این نیز دو میدان فلسطینی دیگر را برای تولید برقی که آن را با قیمت‌های بالایی به فلسطین می‌فروشد، خشک کرد.

در پایان بیانیه یاد شده آمده است، از ملت فلسطین و چارچوب مردمی و سیاسی آن می‌خواهیم دولت فلسطین را برای خروج از سازمان گاز شرق دریای مدیترانه، ارائه تمامی اطلاعات و بندهای توافقنامه امضا شده در خصوص میدان "مارین غزه" و اقدام سیاسی و دیپلماتیک جهت توقف غارت منابع طبیعی فلسطین به دست رژیم اشغالگر تحت فشار قرار دهد، در غیر این صورت سکوت مقامات رسمی فلسطین در برابر این غارت به منزله همدستی با آن و مشروعیت بخشی به آن است و این مساله با حقوق ملت ما در منابع طبیعی‌اش کاملا تناقض دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha