• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401081711779
  • خبرنگار : 50454

حقایقی تلخ درباره قاتل خاموش

حقایقی تلخ درباره قاتل خاموش

ایسنا/چهارمحال و بختیاری فصل پاییز و زمستان با وجود سردی هوا اما زیبایی‌های فراوانی به همراه دارند، بارش برف و خوابیدن زیر کرسی‌های قدیمی از جمله خاطرات شیرین بسیاری از افراد است اما امروزه شیوه‌های گرمایشی به استفاده از پکیج و بخاری‌های گازسوز تغییر شکل داده و کمتر کسی به سراغ استفاده از کرسی می‌رود، با این تغییر شکل و رواج استفاده از بخاری‌های گازسوز قاتل خاموشی نیز پدیدار شد که می‌تواند زیبایی فصول سرد را به کام افراد تلخ کند.

به گزارش ایسنا، قاتل خاموش عنوانی است که برای گاز مونوکسیدکربن درنظر گرفته شده است چراکه این گاز درحقیقت نیز مانند یک قاتل خاموش عمل می‌کند، یعنی با انتشار گاز مونوکسیدکربن در محیط انسان دچار خواب‌آلودگی شده و توانایی حرکت و انجام هرکاری را از دست می‌دهد و متاسفانه این روند ادامه پیدا می‌کند تا حادثه‌ای تلخ رقم بخورد.

با توجه به این موضوع که پس از انتشار گاز مونوکسیدکربن در محیط فرد به سختی فرصت مقابله و نجات جان خود را پیدا می‌کند لازم است به فکر پیشگیری بود و در همان ابتدای نصب بخاری‌های گازسوز نکات ایمنی رعایت شوند تا پاییز و زمستان شیرینی را در کنار خانواده سپری کنیم.

قرار دادن لوله بخاری در ظرف آب بسیار خطرناک است

عنایت‌الله رهنورد_ رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص نکاتی که هنگام نصب بخاری لازم است مورد توجه قرار بگیرد، اظهار کرد: مسیر دودکش بخاری تا پشت‌بام باید به صورت مستقیم باشد یعنی لوله بخاری در مسیر به سمت راست یا چپ منحرف نشده باشد چراکه این موضوع می‌تواند انتشار گاز مونوکسیدکربن را در پی داشته باشد.

رهنورد با تاکید بر اینکه باید در هنگام نصب بخاری از کلاهک H استفاده شود، افزود: این نوع کلاهک دارای چهار خروجی است و به همین دلیل درصورتی که یکی از خروجی‌ها به دلایل گوناگون مسدود شود سایر خروجی‌ها جهت تخلیه گاز مونوکسیدکربن از ساختمان وجود دارند و درنتیجه خطر گازگرفتگی کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه پیش از نصب بخاری باید از باز بودن خروجی دودکش در پشت‌بام اطمینان حاصل شود، ادامه داد: باز گذاشتن مسیری برای ورود و خروج هوا به داخل محیط منزل ضروری است یعنی افراد نباید به صورت کامل تمامی راه‌ها را مسدود کنند همچنین طول شلنگ بخاری نیز نباید از یک متر و ۲۰ سانتی‌متر بیشتر باشد و حتما در هنگام نصب شلنگ از بست استفاده شود، متاسفانه در برخی موارد نیز افراد لوله بخاری را درون ظرف آب قرار می‌دهند که کار بسیار خطرناکی است.

رهنورد عنوان کرد: بروز حالت سنگینی در ناحیه سر، حالت تهوع و سرگیجه از جمله علائم اولیه‌ای است که پس از انتشار گاز مونوکسیدکربن در فرد ایجاد می‌شوند اما پس از انتشار گاز مونوکسیدکربن در محیط فرد به سرعت دچار حالت خواب‌آلودگی می‌شود و درنتیجه قدرت انجام هیچ‌گونه عکس‌العملی را پیدا نمی‌کند بنابراین باید در هنگام نصب بخاری نکات ایمنی به درستی رعایت شوند تا از انتشار گاز مونوکسیدکربن و بروز حادثه جلوگیری شود.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد با بیان اینکه استفاده از شومینه در محیط‌های بسته می‌تواند موجب انتشار گاز مونوکسیدکربن و بروز حادثه شود، اضافه کرد: درصورت تمایل برای استفاده از شومینه باید اصول ایمنی به درستی رعایت شوند برای مثال باید نسبت به نصب دودکش جهت هدایت گاز مونوکسیدکربن به محیط بیرون اقدام شود و مقابل شومینه نیز مسدود باشد.

وی با اشاره به روش‌هایی که می‌توان با استفاده از آن‌ها از صحت نصب بخاری اطمینان حاصل کرد، خاطرنشان کرد: اولین مورد این است که باید پس از روشن کردن بخاری شعله آن به صورت آبی رنگ باشد یعنی شعله قرمز و یا نارنجی بخاری نوعی زنگ خطر است همچنین درصورتی که پس از نصب بخاری دودکش آن گرم باشد نشانه صحت نصب است اما درصورتی که دودکش سرد باشد بیانگر این است که عملکرد بخاری صحیح نیست و احتمال انتشار گاز مونوکسیدکربن در محیط وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha