• سه‌شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401081711435
  • خبرنگار : 90057

انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ آزمونی برای دموکرات‌ها و بایدن

انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ آزمونی برای دموکرات‌ها و بایدن

آمریکایی‌ها امروز (سه‌شنبه) برای شرکت در انتخابات میان‌دوره‌ای که سرنوشت همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی سنا را روشن می‌کند به پای صندوق‌های رای می‌روند.

به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، اکثر تحلیلگران پیش بینی می‌کنند جمهوری خواهان کنترل مجلس نمایندگان را به دست خواهند آورد، اما سرنوشت سنا همچنان موضوعی است که در آن حدس و گمان‌های شدید وجود دارد. این انتخابات درست یک روز پس از دومین سالگرد «انتخاب» جو بایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده برگزار می‌شود.

نمایندگان کنگره آمریکا هر دو سال یکبار انتخاب می‌شوند و دوره فعالیت هر سناتور نیز ۶ سال است. به همین دلیل قرار است امروز بار دیگر سرنوشت ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان همچنین ۳۵ کرسی مجلس سنا (یک سوم از ۱۰۰ کرسی‌های سنا) به رای مردم گذاشته شود.

منتخبان جدید نیز از ۳ ژانویه ۲۰۲۳ میلادی دورۀ کاری خود را آغاز خواهند کرد.

در انتخابات امروز ۸ نوامبر، فرمانداران ۳۶ ایالت و همچنین برخی از اعضای شوراهای محلی نیز انتخاب خواهند شد؛ یعنی افرادی که قدرت قابل توجهی در تصمیم گیری و قانونگذاری‌های ایالتی مثلا در موضوعاتی همچون سقط جنین و مقررات زیست محیطی دارند.

در نشانه‌ای از اهمیت رقابت برای آینده سنا، سه رئیس جمهور فعلی و سابق در آخر هفته وارد گود تبلغاتی شده‌اند، از جمله جو بایدن، رئیس جمهور کنونی و باراک اوباما و دونالد ترامپ، رئیس جمهوران سابق، در تلاش برای تقویت نامزدها در مرحله نهایی برآمدند.

حدود ۱۰ کرسی سنا در سراسر کشور وجود دارد که می‌تواند در تعیین اینکه آیا جمهوری خواهان یا دموکرات‌ها کنترل مجلس را در دست بگیرد نقش حیاتی ایفا کنند.

اکنون پرسش داغ محافل سیاسی آمریکا این است که آیا جو بایدن می‌تواند اکثریت ضعیف خود را در کنگره حفظ کند یا با رأیی که مردم تا پایان روز سه‌شنبه به صندوق‌ها می‌ریزند، مجبور می‌شود کنترل سنا و مجلس نمایندگان را بار دیگر به جمهوریخواهان واگذار کند؟

نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟

بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها، حزب اپوزیسیون جمهوریخواه شانس خوبی برای کسب دست‌کم ۱۰ تا ۲۵ کرسی بیشتر در مجلس نمایندگان دارد؛ رقمی کافی برای اینکه بتواند اکثریت را در این مجلس در اختیار بگیرد.

اگرچه نظرسنجی‌های مختلف درباره سرنوشت سنا در این انتخابات نتایج متفاوتی را منتشر کرده‌اند، اما در مجموع پیش‌بینی می‌شود که در آنجا هم جمهوریخواهان به برتری برسند.

انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره که دو سال پس از انتخابات رئیس جمهور برگزار می‌شود را می‌توان نوعی «همه‌پرسی در مورد ساکنان کاخ سفید» دانست که در جریان آن و با رای و نظر مردم، یا موقعیت رئیس جمهور مستحکم می‌شود و یا کفه ترازو به سمت حزب رقیب سنگین‌تر می‌گردد.

در انتخابات امسال نیز اگرچه نام جو بایدن در برگه‌های رای نوشته نشده، اما بسیاری از آمریکایی‌ها این انتخابات را آزمونی بزرگ برای ارزیابی عملکرد دوسالۀ او، همچنین آزمونی برای سنجش آینده سیاسی دونالد ترامپ می‌دانند خود را به شدت درگیر کارزار انتخاباتی کرده و جلسات متعددی را در سراسر کشور برگزار کرده است.

جو بایدن در جریان سخنرانی‌های اخیر خود، بارها از آمریکایی‌ها خواست تا با دادن رای کافی به هم حزبی‌هایش، راه را برای تصویب قوانینی همچون قانونی کردن سقط جنین در سراسر کشور، ممنوعیت حمل تفنگ‌های تهاجمی همچنین بهبود سیستم بهداشت و درمان هموار کنند.

جمهوریخواهان نیز به نوبه خود وعده داده‌اند که در صورت داشتن برتری در کنگره آمریکا، برای حل مشکلاتی همچون تورم و مهاجرت مبارزه کنند و همچنان حامی دیدگاههای افراطی به ویژه در موضوعات مرتبط با دگرباشان جنسی باشند. برخی نیز وعدۀ کاهش کمک‌های آمریکا به اوکراین و پایان دادن به تحقیقات کنگره دربارۀ نقش دونالد ترامپ و حامیانش در ماجرای حمله به کنگره آمریکا را داده‌اند.

چقدر طول می‌کشد تا بدانیم چه حزبی در انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پیروز شده است؟

انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ آزمونی برای دموکرات‌ها و بایدن

احتمالا باید یک شب طولانی و چند روز منتظر ماند تا مشخص شود اکثریت کنگره آمریکا در اختیار کدام حزب قرار گرفته است.

انتظار می‌رود که در ده‌ها حوزه انتخابی، رقابت میان نامزدها بسیار نزدیک باشد و در ایالت‌های کلیدی همچون پنسیلوانیا نیز از هم اکنون اعلام شده که شمارش برگه‌های رأی احتمالا روزها طول می‌کشد.

پیش‌بینی می‌شود که نتایج اولیه شمارش آراء با ادامه روند شمارش و دریافت گزارش از ایالت‌های بیشتر، تغییر کند.

همچنین از آنجایی که دموکرات‌ها معمولا بیشتر از جمهوریخواهان از طریق پست رأی می‌دهند، احتمالا در ابتدا نتایج شمارش آراء در ایالت‌هایی اعلام می‌شود که مقامات اجازه دارند آراهای پستی را «زودتر» بشمارند. به همین دلیل احتمالا در ابتدای کار، آرای دموکرات‌ها جلو خواهد افتاد اما به تدریج آمار جمهوریخواهان به این رقم اضافه خواهد شد و کفه ترازو به سمت رأی آنها سنگینی خواهد کرد.

سراب آبی و سراب قرمز

در اینجا لازم است دربارۀ دو اصطلاحی که در جریان برگزاری انتخابات آمریکا بسیار می‌شنویم، توضیحی داده شود: سراب آبی و سراب قرمز.

«سراب آبی» معمولا پس از شمارش آرای ایالت‌هایی همچون فلوریدا و کارولینای شمالی بوجود می‌آید که به مقامات اجازه داده شده «پیش از روز انتخابات» برگه‌های رأی را از پاکت‌های نامه درآورند و در دستگاههای شمارش آراء بگذارند. 

شمارش زودتر این آرای پستی، به معنای شمارش زودتر آرای عمدتا «دموکرات» است و به همین دلیل نیز اولین نتایجی که در این ایالت‌ها اعلام می‌شود، معمولا از برتری دموکرات‌ها حکایت دارد.

اما در ایاالت‌هایی همچون پنسیلوانیا و ویسکانسین مقامات اجازه ندارند پاکت‌ها را قبل از «روز انتخابات» باز کنند. به این ترتیب در این ایالت‌ها، ابتدا رای‌هایی که مستقیم در روز انتخابات به صندوق‌ها ریخته شدند شمارش و سپس رأی‌های پستی خوانده می‌شوند؛ درنتیجه آرای جمهوریخواهان بیشتر به نظر می‌رسد و «سراب قرمز» بوجود می‌آید.

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، نتایجی که در هر دوشکل سراب آبی و قرمز به دست می‌آید، موقتی است و با تداوم شمارش آرا، معمولا بطور قابل توجهی تغییر می‌کند.

در مجموع نیز کارشناسان معتقدند که تعیین دقیق نتایج شمارش آراء برای هر دو مجلس نمایندگان و سنا، احتمالا هفته‌ها طول خواهد کشید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha