دکتر "حسن بهرام نیا" روز دوشنبه ۱۶ آبان در نشست شورای هماهنگی ثبت احوال و ثبت وقایع حیاتی استان، اظهارکرد: برای هرگونه برنامه ریزی از کوچکترین واحد که خانواده است تا بالا ترین سطح که شهرهای بزرگ و کلان شهرها است باید از داده های ثبت احوال استفاده کنیم.
وی داده های ثبت احوال و سازمان آمار را بهترین مرجع برای برنامه ریزی های منسجم و هدفمند ذکر کرد و گفت: باید اهتمام و عنایت ویژه ای به آمارهای ثبت احوال و سازمان آمار کشور داشته باشیم و این آمار و ارقام مبنای برنامههای ما قرار گیرد.
استاندار ایلام جمعیت، امنیت و خاک یا مساحت را مولفه های مهم برای ایجاد یک کشور قدرتمند عنوان کرد و گفت: در مقایسه با سال گذشته کاهش موالید داشته ایم که باید به سمت جوان سالی برویم که لازمه آن افرایش نرخ موالید است.
نماینده عالی دولت در استان در ادامه با اشاره ضرورت ایجاد یک مرکز ناباوری در استان گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و جهاد دانشگاهی این مرکز در استان راه اندازی می شود و آن سهم بسزایی در افزایش موالید در استان خواهد داشت.
وی از افزایش شاخص امید به زندگی در کشور خبر داد و گفت: این شاخص در حال حاضر به ۷۵ سال رسیده است که نشانگر رشد بهداشت و سلامت جسمی افراد است.
بهرام نیا از کاهش ۲۸.۲ درصد فوتی های استان طی هفت ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: بخشی از این کاهش مربوط به کاهش شیوع کرونا و بخشی از آن مربوط به ارتقای شاخص امید به زندگی بوده است.
وی اضافه کرد: دولت سیزدهم در مهار کرونا بسیار به خوبی عمل کرد و در حالی که روزانه ۷۰۰ فوتی کرونا داشتیم این آمار در حال حاضر بسیار اندک است.
استاندار ایلام با اشاره به این نکته که تاکنون حدود ۹ هزار نفر از جمعیت استان برای کارت هوشمند اقدام نکردند، گفت: این آمار قابل تامل است که صدا و سیما و شبکه های اجتماعی باید در این راستا اطلاع رسانی کنند.
وی با اشاره ابلاغ و اجرایی شدن قانون جوانی جمعیت، گفت: این قانون مشوق بسیار خوبی است که می تواند به افزایش نرخ ازدواج و فرزندآوری در کشور کمک کند.
انتهای پیام
نظرات