• دوشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401081610880
  • خبرنگار : 71402

انتخابات کنگره آمریکا؛ همه‌چیز به مویی بند است!

انتخابات کنگره آمریکا؛ همه‌چیز به مویی بند است!

آمریکا فردا (سه‌شنبه) مصادف با هشتم نوامبر با انتخابات سرنوشت‌ساز دو مجلس کنگره روبروست؛ سنا و مجلس نمایندگان. در این انتخابات که عنوان "میان‌دوره‌ای" به آن اطلاق می‌شود و زمان آن دو سال پس از انتخابات ریاست جمهوری است، یک سوم کرسی‌های سنا و تمام کرسی‌های مجلس نمایندگان به رای گذاشته می‌شوند. انتخابات میان‌دوره‌ای امسال هم از آن رو اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده که برتری کنونی دموکرات‌ها بر کنگره به مویی بند است و با از دست رفتن محتمل این اکثریت شکننده، برنامه سیاسی باقیمانده رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا در معرض خطر قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جمهوری‌خواهان آمریکایی شانس زیادی برای به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان ایالات متحده دارند، در حالی که امید بیشتر دموکرات‌ها به حفظ اکثریت در سناست.

از دست رفتن کنترل مجلس نمایندگان و تشکیل یک مجلس جمهوری‌خواه، برای منحرف کردن اکثر قوانینی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و دموکرات‌های همکارش می‌خواهند وضع کنند، کافی است و احتمالاً موجی از تحقیقات جدید کنگره در مورد دولت بایدن را به جریان بیندازد.

در روز سه‌شنبه، تمام ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان ایالات متحده، ۳۵ کرسی از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا و ۳۶ کرسی فرمانداری ایالات متحده از مجموع ۵۰ فرمانداری به رای گذاشته می‌شوند.

انتظار می‌رود ده‌ها مورد از رقابت‌ها در سراسر ایالات متحده بسیار نزدیک پیش بروند. همچنین کارشناسان می‌گویند که ممکن است مشخص شدن اینکه کدام حزب در نهایت کنترل کنگره آمریکا را به دست می‌گیرد، تا یک ماه به طول انجامد. معمولا اولین نتایج از رای‌های پستی به دست می‌آید که غالبا به نفع دموکرات‌هاست. برخی ایالت‌ها هم شمارش رای حضوری را اولویت قرار می‌دهند که معمولا به نفع جمهوری‌خواهان تمام می‌شود.  

این احتمال وجود دارد که موج گسترده حمایت جمهوری‌خواهان موجب شود تا ساعاتی پس از بسته شدن شعب اخذ رای، اعلام پیروزی صورت بگیرد. اما با توجه به اینکه انتظار می‌رود ده‌ها رقابت شانه به شانه پیش رود و در ایالت‌های کلیدی مانند پنسیلوانیا شمارش برگه‌های رای روزها طول بکشد، کارشناسان می‌گویند احتمال زیادی وجود دارد که آمریکایی‌ها در شب انتخابات بدون اینکه بدانند چه طرفی پیروز شده است، به خواب بروند.

انتخابات کنگره آمریکا؛ همه‌چیز به مویی بند است!

پیش‌بینی مجلس نمایندگان: ۱۷۴ دموکرات، ۳۳ نامشخص، ۲۲۸ جمهوری‌خواه

پیش‌بینی سنا: ۴۶ دموکرات، ۵۴ جمهوری‌خواه

بادهای مخالف دیرینه

در آمریکا حزبی که در قدرت است، معمولاً کرسی‌های مجلس نمایندگان را در اولین دوره چهار ساله یک رئیس‌جمهوری جدید از دست می‌دهد.

حزب دموکرات باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در اولین دوره ریاست جمهوری‌اش در انتخابات سال ۲۰۱۰، تعداد ویرانگر ۶۳ کرسی را از دست داد. در سال ۲۰۱۸، دو سال پس از ریاست جمهوری دونالد ترامپ، حزب جمهوری‌خواه ۴۱ کرسی مجلس نمایندگان را واگذار کرد. در هر دو مورد، کنترل این مجلس وارونه شد.

در انتخابات امسال، جمهوری‌خواهان تنها به کسب پنج کرسی در رای‌گیری ۸ نوامبر نیاز دارند تا اکثریت این مجلس ۴۳۵ عضوی را به دست آورند. در حال حاضر جمهوری‌خواهان ۲۱۳ کرسی و دموکرات‌ها ۲۲۱ کرسی دارند.

دورنمای آنها برای کسب این کرسی‌ها، از طریق دستکاری حوزه‌بندی انتخابات افزایش یافته است؛ رویه‌ای که در آن یک حزب با دستکاری خطوط حوزه‌بندی کنگره، اقدام به تثبیت قدرت خود در طول فرآیند تقسیم مجددی می‌کند که هر یک دهه یک‌بار صورت می‌گیرد. جمهوری‌خواهان این نقشه‌های جدید خوشایند را از طریق مجالس ایالتی تحت کنترل خودشان، از جمله در تگزاس و فلوریدا به کار گرفتند؛ این در حالیست که نقشه تهاجمی دموکرات‌ها در نیویورک با حکم دیوان عالی این ایالت باطل اعلام شد.

براساس نظر تحلیلگران برجسته انتخاباتی، در انتخابات فردا کمتر از ۳۵ رقابت در مجلس نمایندگان آمریکا یک چالش واقعی تلقی می‌شود.

برخی دموکرات‌ها از گود خارج می‌شوند

دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا که از تسلط جمهوری‌خواهان بیمناک هستند، برای خروج سریع تلاش داشتند. ۳۱ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان اعلام کردند که بازنشسته می‌شوند یا به دنبال پست دیگری هستند و این بیشترین تعداد از سال ۱۹۹۲ برای این حزب است.

جمهوری‌خواهان باید تنها یک کرسی به دست آورند تا کنترل سنای ایالات متحده را در دست بگیرند. در حال حاضر این مجلس کنگره ۵۰-۵۰ بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تقسیم شده و کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا به عنوان رئیس سنا، رای تعیین‌کننده دارد و ورق را به نفع دموکرات‌ها بر می‌گرداند.

اما نامزدهای دموکرات در آریزونا، جورجیا و نوادا ممکن است به این حزب کمک کنند تا این کرسی‌ها را حفظ کند، در حالی که جمهوری‌خواهان ممکن است کرسی‌های خود را در پنسیلوانیا و ویسکانسین، دو ایالتی که در انتخابات ۲۰۲۰ به بایدن در مقابل دونالد ترامپ رای داده بودند، واگذار کنند. از سوی دیگر، یک موج جمهوری‌خواهان ممکن است منجر به این شود که همه آن کرسی‌ها در کنار کلرادو و نیوهمپشایر به سمت آن حزب بروند.

وضعیت دشوار بایدن

در حالی که بایدن در رای‌گیری فردا کاره‌ای نیست، انتخابات میان دوره‌ای اغلب به عنوان یک همه‌پرسی در مورد رئیس‌جمهوری آمریکا عمل می‌کند. محبوبیت بایدن در طول تابستان پس از یک سری پیروزی در سیاستگذاری و برخی اخبار از اقتصاد بهبودیافته اندکی افزایش یافت، اما وضعیت محبوبیت او در میان مردم آمریکا همچنان در وضعیت نامناسبی است.

براساس نظرسنجی ماه اوت رویترز - ایپسوس، کمتر از نیمی از مردم این کشور – ۳۸ درصد – عملکرد او را تایید می‌کنند. همان نظرسنجی نشان داد که ۶۹ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که کشورشان در مسیر اشتباهی قرار دارد و در مقابل تنها ۲۱ درصد معتقدند که این کشور در مسیر درستی حرکت می‌کند.

نام ترامپ هم در رای‌گیری فردا روی برگه‌های رای نیست، اما او با موفقیت از لیستی از کاندیداهای همفکر خود حمایت کرده است، زیرا تلاش می‌کند تا رهبر دوفاکتوی حزب خود در آستانه یک حضور دیگر برای رقابت کاخ سفید در سال ۲۰۲۴ باقی بماند.

دموکرات‌ها هم‌چنین از تصمیم دیوان عالی کشورشان در مورد لغو حق سقط جنین سود بردند و ناآرامی بر سر تصمیم این دادگاه موجب چرخش رای‌ جمهوری‌خواهان به نفع دموکرات‌ها شده است، به ویژه در کانزاس. دموکرات‌ها همچنین امیدوارند که مشکلات حقوقی دونالد ترامپ که از حمله اف‌بی‌آی به عمارتش در فلوریدا ناشی می‌شود و همچنین ادامه تحقیقات در مورد نقش او در پیشبرد طرحی برای لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۰، موجب شود تا ایالت‌های گردشی کمتر به نامزدهای جمهوری‌خواه تمایل نشان دهند.  

دلواپسی اقتصادی

انتظارات دموکرات‌ها مبنی بر اینکه بهبود سریع اقتصادی از همه‌گیری کووید-۱۹ چشم‌انداز میان‌مدت آن‌ها را تقویت می‌کند، محقق نشده است.

با وجود کاهش شدید بیکاری، اقتصاد آمریکا همچنان درگیر تورم افسارگسیخته است که هزینه کالاهای اساسی خانواده‌ها مانند غذا و انرژی را افزایش می‌دهد. حتی با کاهش قیمت برخی کالاها مانند بنزین، بانک مرکزی آمریکا همین اواخر هشدار داد که همچنان باید گام‌های جدی برای کنترل تورم که می‌تواند رشد را کاهش دهد، برداشته شود.

نظرسنجی‌های رویترز - ایپسوس و دیگر افکارسنجی‌ها، همچنان اقتصاد را به ‌عنوان دغدغه اصلی رای‌دهندگان آمریکایی نشان می‌دهند که به مراتب از موضوعات دیگری همچون جرم و جنایت، مهاجرت، سقط جنین و محیط زیست پیشی گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۸:۲۸

چه دموکراتها ویا چه جمهوریخواهان در هر وضعیتی ""آمریکا رو به افول است""تمام نظریه پردازان مطرح در سطح بین المللی آمریکائی و حتی احمق درجه یک این کشور ترامپ نیز به این نتیجه رسیده اند که آمریکای جدید رو به افول و نابودی است بنازم به سطح تفکر و اندیشه ی رهبر فرزانه ام که چندین سال قبل به این نتیجه رسیده بود زمانی که فرمودند:""آمریکا رو به افول است"" و احمق درجه یکی مثل ترامپ فقط سرعت این کار را زیاد کرده است..............

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۱۵:۴۹

احسنت رضاجان.