• شنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401081409505
  • خبرنگار : 71477

مجمع عمومی با اکثریت آرا تحریم‌های آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد

مجمع عمومی با اکثریت آرا تحریم‌های آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد

از آنجایی که دولت کنونی آمریکا روند دولت قبلی در رابطه با اعمال تحریم علیه کوبا را ادامه می‌دهد، مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه کوبا برای سی‌امین سال را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این رای‌گیری در مجمع عمومی سازمان ملل که 193 عضو دارد، 185 کشور از محکوم کردن تحریم‌های آمریکا علیه کوبا حمایت کرده، آمریکا و رژیم صهیونیستی رای مخالف دادند و برزیل و اوکراین نیز رای ممتنع به صندوق انداختند.

برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا پیش از این رای‌گیری گفت: دولت آمریکا از سال 2019 میلادی محاصره پیرامون کشورما را تنگ‌تر کرده و با هدف وارد کردن تعمدی بزرگ‌ترین خسارت ممکن به خانواده‌های کوبایی، این محاصره را به بعدی ظالمانه‌تر که بیشتر ملت کوبا را هدف می‌گیرد، ارتقا داده است.

وی افزود: در جریان 14 ماه نخست روی کار آمدن دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا، خسارت به اقتصاد کوبا 6.35 میلیارد دلار برآورد شد که معادل بیش از 15 میلیون دلار در روز است.

رودریگز تصریح کرد: دولت بایدن به سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا ادامه می‌دهد. علی‌رغم یک سری اصلاحات مثبت اما محدود در ماه‌های اخیر در مورد پروازهای آمریکا به کوبا، حواله‌ها و روندهای کنسولی، این موارد به هیچ وجه "اقدامات اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا را تغییر نداده است".   

وی گفت: این حلقه محاصره که تا حد ممکن تنگ‌تر و تنگ‌تر شده است، همچنان به عنوان محور اصلی سیاست آمریکا-کوبا تعریف می‌شود.

جان کلی، مشاور سیاسی آمریکا پس از این رای‌گیری به مجمع عمومی سازمان ملل گفت: واشنگتن همچنان به تلاش مردم کوبا برای آزادی و کرامت متعهد است، بر رفاه اقتصادی و سیاسی آنها متمرکز است و تلاش‌های خود را حول محور دموکراسی، حقوق بشر و آزادی‌های اساسی قرار می‌دهد.

وی یادآور شد که دولت کوبا در واکنش به اعتراضات ژوئیه 2021 میلادی که در آنها ده هزار کوبایی دز سراسر این کشور برای درخواست آزادی دست به تظارات زده بودند، سیاست سرکوب تظاهرکنندگان را پیش گرفت.

جان کلی افزود: دولت کوبا همچنین از احکام سنگین حبس، حتی علیه افراد کم سن و سال، ارعاب، بازداشت، اختلال اینترنت، اراذل و اوباش تحت حمایت دولت و شرایط وحشتناک زندان برای ترساندن کوبایی‌ها از تلاش برای دریاف حقوق انسانی‌شان استفاده کرده است.

وی گفت: در حالی که واشنگتن دولت کوبا را مسئول می‌داند، مردم آمریکا و سازمان‌های آمریکایی میزان قابل توجهی کمک‌های بشردوستانه به مردم کوبا اهدا می‌کنند و واشنگتن یکی از شرکای تجاری اصلی کوبا محسوب می‌شود.  

در همین حال، یوری گالا، معاون سفیر کوبا در سازمان ملل در پاسخ گفت: اگر دولت واشنگتن واقعا به رفاه، حقوق بشر و حق تعیین سرنوشت مردم کوبا اهمیت می‌داد، این تحریم‌ها را لغو می‌کرد.

وی افزود: آمریکا از آزادی‌های فردی در کوبا حمایت می‌کند. اما آنها محدودیت‌ها و تحریم‌هایی را که اثر مستقیم بر کارآفرینان کوبایی در حوزه‌های مختلف از جمله توسعه نرم‌افزاری، درمان و دیگر حوزه‌ها دارند، اصلاح نکرده‌اند.

رودریگز در این نشست گفت: البته ما این محاصره را مقصر همه مشکلاتی که امروز کشورمان با آنها مواجه است، نمی‌دانیم. اما آنهایی که تاثیرات بسیار جدی این محاصره را نادیده می‌گیرند یا از به رسمیت شناختن آن به عنوان علت اصلی محرومیت‌ها، کمبودها و سختی‌هایی که خانواده‌های کوبایی متحمل شده‌اند، امتناع می‌کنند، حقیقت را نمی‌گویند.

وی همچنین آمریکا را به استفاده از پلتفورم های تکنولوژی دیجیتال و رسانه‌های قدرتمندش برای پخش اطلاعات غلط و کمپین تحقیر کوبا متهم کرد.

رودریگز افزود: آمریکا متنوع‌ترین روش‌های جنگ غیرمتعارف را به کار بسته و از کودکان، جوانان و هنرمندان ما به عنوان اهداف این بمباران رسانه‌ای و سیاسی استفاده می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha