شهرام گلی درباره این رکورد و فعالیتهای صورت گرفته برای کاهش مصرف انرژی، اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال مجموع کک مصرف شده در کوره بلند ۷۷۲ هزار و هفتاد و دو تن بوده که در مجموع در سه کوره بلند کارخانه به ازای هر یک تن چدن ۵۱۷ کیلو کک درشت دانه وریز دانه که از این مقدار ۵۰۴ کیلو گرم به ازای یک تن چدن کک درشت دانه دانه و۱۳کیلوگرم به ازای یک تن چدن کک ریز دانه مصرف شده است.
وی گفت: در بخش مواد آهندار سه کوره بلند کارخانه نیز کل گندله مصرف شده ۶۲۸ هزار و ۶۴۹ تن، آگلومره یک میلیون و ۴۶۶ هزار و ۳۲۲ تن، سنگ آهن درشت دانه ۳۵۲ هزار و ۷۸۸ تن و سنگ آهن منگنز دار نیز به میزان ۳۸ هزار و ۹۶۷ تن سنگ کوارتزیت ۶۰۶۹ تن وسنگ منگنز درشت دانه ۹۲۵۱ تن برای تحقق تولید شش ماهه مصرف شده است.
معاون تولید بخش کوره بلند ذوب آهن اصفهان اضافه کرد: در کارگاه جنبی سرباره برای تحقق این میزان از تولید نیز فعالیت خوبی وجود داشت، به گونهای که میزان سرباره تولید شده در شش ماه به۵۶۴۳۲۲ تن و ۳۷۸ کیلو به ازای یک تن چدن رسید که کاهش ۴.۵ درصدی را نشان میدهد و در کارگاه چدن ریزی بخش کوره بلند ۱۱۰ هزار و ششصد پانزده تن در این شش ماهه شمش چدن تولید شده است.
به گزارش ایسنا، وی در پاسخ به این سوال که مصرف انرژی در سه کوره بلند نسبت به مدت مشابه سال قبل چگونه بوده است، گفت: امسال ۱۲.۲۲ گیگاژول به ازای یک تن چدن مصرف انرژی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱.۱۳ درصدی را نشان میدهد.
در ادامه سرپرست کوره بلند شماره دو نیز با تشریح عملکرد این کوره طی شش ماه اول سال جاری، اظهار کرد: ۵۷۵ هزار و ۱۶ تن چدن تولید شده است به منظور کاهش هزینهها، مصرف کک متالورژی نیز با استفاده بیشتر از کک (۳۰-۲۰) و پلت کاهش خوبی داشته و مصرف کک خشک به ۴۸۲.۲ کیلو گرم به ازای هر تن چدن رسیده است که دستاورد بزرگی به شمار میرود.
وی افزود: به منظور کاهش مصرف کک در شش ماهه اول سال جاری، مصرف گاز طبیعی ۳۴ متر مکعب به ازای یک تن چدن افزایش یافته است، استفاده از گندله که عیار بار آهن دار را افزایش داده، بهره گیری از کک ریزه به میزان ۱۷.۴ کیلوگرم به ازای یک تن چدن، بهبود توزیع بار در کوره بلند و در نتیجه افزایش بهره شیمیایی گاز کوره به میزان ۴.۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت و همچنین کک برگشتی ۵.۸ درصد کاهش داشته است که تمام این دستاوردها ثمره تلاش و خلاقیت کارکنان بخش کوره بلند و سایر قسمتهای مختلف کارخانه است.
محمدرضا شانه تصریح کرد: در سالهای قبل با اختلال فورم سوزی مواجه بودیم که این موضوع در شش ماهه نخست امسال حدود ۶۵ درصد نسبت به سنوات قبل کاهش یافته است.
وی اظهارکرد: از عملکرد کوره بلند شماره دو طی شش ماهه اول سال جاری راضی هستم، اما هنوز جای کار بسیار زیادی وجود دارد و عواملی مانند کاهش توقفات غیر برنامهای حاصل از عدم جذب چدن یا بعضاً نوسان کیفی و کمی در مواد اولیه در افزایش تولید بسیار موثر است.
سرپرست کوره بلند شماره ۳ نیز گفت: تولید شش ماهه اول سال ۱۴۰۱ کوره بلند شماره سه به میزان ۶۳۴۴۶۴/ ۶تن بود که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش ۱۰ درصدی در تولید داشته است. علاوه بر افزایش در تولید، مصرف کک خشک به ازاء یک تن چدن در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ درصد کاهش داشته است، همچنین در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱ تعداد سوختگی فورم های دمشی ۱۸ عدد بود که نسبت به مشابه سال قبل با کاهش ۵۶ درصدی همراه بوده است.
محسن اسدی افزود: با توجه به کمبود کک تولیدی در شش ماهه اول سال جاری بهطور میانگین ۱۰kg/ THM کک ریزه استفاده شد در صورتی که استفاده از این ماده معدنی در مدت مشابه سال قبل صفر بوده است.
انتهای پیام
نظرات