سید موسی موسوی، در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه شهرستان قاینات از بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان برخوردار است، افزود: سطح زیر کشت زعفران در شهرستان قاینات 5 هزار و 200 هکتار است که پیش بینی میشود از این سطح حدود 22تن زعفران خشک برداشت شود.
وی ادامه داد: درمجموع تعداد 12 هزار و 950 بهره بردار زعفرانکار در شهرستان قاینات وجود دارد که بیش از 80درصد زعفران تولیدی در بازارهای داخلی شهرستان به فروش میرسد.
مدیر جهاد کشاورزی قاینات با اشاره به اینکه نحوه خشک کردن و فرآوری زعفران در بازاریابی و فروش و حتی صادرات آن تاثیر زیادی دارد، افزود: در حال حاضر 4 واحد فرآوری و بسته بندی زعفران در این شهرستان فعال است.
وی ادامه داد: صادرات زعفران در سالهای اخیر رونق گرفته است ولی درصد کمی از زعفران بصورت ارگانیک صادر میشود و صادرات زعفران نیازمند بازاریابی و توجه بیشتر به تولید زعفران ارگانیک است.
موسوی اظهارکرد: برای حمایت از کشت زعفران ارگانیک، تسهیلاتی از محل اعتبارات گیاهان دارویی بصورت قرض الحسنه به زعفران کارانی که قصد کاشت مزرعه زعفران ارگانیک را دارند و تحت پوشش شرکتهای دارای مجوز تولید محصولات ارگانیک هستند به ازای هر هکتار 800 میلیون ریال تعلق میگیرد.
وی افزود: زعفران قاینات با توجه به شرایط خاص آب و هوایی منطقه و برداشت قبل از طلوع آفتاب از کیفیت بالاتری نسبت به زعفران تولیدی سایر مناطق برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قاینات گفت: مشکل اصلی زعفران کاران خشکسالیها و کم شدن میزان آب منابع آبی موجود و شور شدن آب در برخی از منابع آبی است که توسعه کشت زعفران را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: حدود 5 هکتار از اراضی زعفران قاینات تحت پوشش آبیاری بارانی قرار گرفتهاند که این روش باعث افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب میشود، لذا این روش آبیاری به سایر زعفران کاران نیز پیشنهاد میشود.
شهرستان قاینات با 12 قرن پیشکسوت و پرچمدار تولید زعفران ایران است و زعفران آن با توجه به شرایط خاص آب و هوایی منطقه و برداشت قبل از طلوع آفتاب از کیفیت بالاتری نسبت به زعفران تولیدی سایر مناطق برخوردار است.
نظرات