• سه‌شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401081006922
  • خبرنگار : 71474

رئیس اتاق بازرگانی ایران:

فرصت زیادی برای حل بحران آب نداریم

فرصت زیادی برای حل بحران آب نداریم

رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید امروز مساله آب و کشاورزی برای ایران یک مساله بسیار مهم و کلیدی است و با توجه به مشکلاتی که در این حوزه داشتیمف فرصت چندانی برای حل این بحران نداریم.

به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی اظهار کرد: ما باید امروز این سوال را پاسخ دهیم که آیا روندی که امروز کشاورزی ایران در چارچوب آن در حال حرکت است، مثبت بوده و ما را به اهداف‌مان می‌رساند یا در آینده برای کشور مشکل‌ساز خواهد شد. حقیقت این است که چالش‌های حوزه کشاورزی بسیار عمیق هستند اما ما کمتر از آنها صحبت کردیم.

وی با بیان این‌ که چالش آب یکی از اصلی‌ترین چالش‌های ایران در سال‌های گذشته بوده و خواهد بود بیان کرد: براساس برآوردها ما تا سال ۱۳۹۸ در کشور حدود ۸۵۰ هزار حلقه چاه داشته‌ایم و اگر برای این معضل امروز فکری نکنیم، در ۲۰ سال آینده شرایط آب به شکلی خواهد شد که تصور زندگی انسان در بخش‌هایی از خاک ایران عملا ممکن نیست. ما شاید در این حالت تنها ۱۰ سال زمان داریم تا برای چالش آب راه‌حل پیدا کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: ما از سال‌های قبل بارها از لزوم تغییر در الگوی کشت، توسعه روش‌های نوین آبیاری و کشت گلخانه‌ای صحبت کرده‌ایم اما آیا در واقعیت این تحولات رخ داده است؟ با کدام منطق ما امروز در اردبیل زعفران می‌کاریم یا در مناطق شرقی کشور هندوانه کشت می‌کنیم.

شافعی با اشاره به معضلات مربوط به صنایع وابسته به کشاورزی در ایران تاکید کرد: برای مثال در ایران سالانه شش میلیون تن گوجه فرنگی تولید می‌شود که ۳.۵ میلیون تن آن مصرف شده و ۲.۵ میلیون تن به صنایع تبدیلی واگذار می‌شود. این در حالی است که در نهایت فقط ۷۰۰ هزار تن رب گوجه فرنگی در کشور تولید می‌شود. از سوی دیگر الگوی مصرف ما نیز مشکل دارد و الگوی مصرف سالم در زندگی ایرانی‌ها کمتر مورد توجه محوری بوده است.

وی خاطر نشان کرد: ما در چارچوب این نشست‌ها باید تاکید کنیم که زنگ خطر به صدا درآمده و در صورتی که مسئولان برای آینده حوزه کشاورزی و مساله آب برنامه ‌ریزی دقیق نداشته باشند، در آینده چالش‌های بیشتری نیز خواهیم داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۰ ۱۵:۴۶

سلام متاسفانه تاکنون هیچ مسئولی به فکر بحران بسیار خطرناک کم ابی و بی آبی نبوده و نیست !!!! فقط شعار می دهند و بی خیالی طی می کنند . بحران آب خطرناکترین بحران خواهد بود . کاش می فهمیدند ولی حیف که تاکنون نفهمیده اند