خدایار همتی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه استان گلستان بهواسطه تنوع قومیتی و آبو هوایی به نگارستان ایران معروف است، اظهار کرد: تنوع آبو هوایی سبب شده است تا استان پوشش گیاهی متنوعی داشته باشد.
دبیرعلمی سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران با تأکید بر اینکه برخی آمارها نشان میدهد که بیش از ۱۱۰ گونه و ارقام محصولات باغی اعم از سبزی، گل، میوه، گیاهان دارویی و محصولات گلخانهای در اراضی استان کشت میشود، ادامه داد: هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم و پنج رده خاکی از ۱۲ رده خاکی شناسایی شده جهان در استان گلستان است.
وی با اشاره به اینکه قرار گرفتن استان در مسیر جاده ترانزیتی بینالمللی و هممرز بودن با کشور ترکمنستان و کشورهای حاشیه خزر بواسطه دریا، از دیگر شاخصههای استان است، افزود: استان گلستان به پشتوانه این ویژگیها در زمینه تولید، بستهبندی و بازاریابی محصولات باغی دارای شرایط مطلوب است.
همتی معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای باالقوه حوزه علوم باغی گلستان به جامعه باغبانی کشور را از مهمترین اهداف برگزاری سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان عنوان کرد و گفت: قبل و پس از استان شدن گلستان، «کنگره علوم باغبانی» بزرگترین و مهمترین رویداد علمی کشور است که به میزبانی استان برگزار میشود.
وی با تأکید بر اینکه پیشبینی شده است حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر در این کنگره شرکت کنند، تصریح کرد: پیش از آغاز کنگره که زمان برگزاری آن شهریور ۱۴۰۲ اعلام شده است، نشستهایی با شرکتهای وابسته به باغبانی و تولیدکنندگان میوههای باغی، فعالان حوزه گیاهان دارویی، گلخانهداران و تولیدکنندگان گیاهان زینتی جهت شناساندن اهمیت کنگره برگزار میشود.
دبیرعلمی سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران با بیان اینکه کنگره باید از طریق فراخوان و سایر ابزار تبلیغی به جامعه هدف معرفی شود، اضافه کرد: گروه ۱۱ نفره دبیرخانه تلاش کرده تا کنگرهای متمایز از سایر کنگرهها را شاهد باشیم که در اقصی نقاط کشور برگزار شده است.
انتهای پیام
نظرات