• سه‌شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401081006732
  • خبرنگار : 71661

۵۰ کشور از چین خواستند تا "اویغورهای بازداشتی" را آزاد کند

۵۰ کشور از چین خواستند تا "اویغورهای بازداشتی" را آزاد کند

۵۰ کشور عمدتاً غربی در بیانیه‌ای از چین خواستند تمام پیشنهادات گزارش سازمان ملل علیه سرکوب ادعایی اویغورها و دیگر اقلیت‌های مذهبی در چین را اجرا کرده و از جمله، تمامی کسانی که در منطقه سین‌کیانگ بازداشت شده‌اند، آزاد کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «باب رای» نماینده کانادا در سازمان ملل متحد این بیانیه را در نشست کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل قرائت کرد و نسبت به وضعیت حقوق بشر چین شدیدا ابراز نگرانی کرد.

او مدعی شد که چین تاکنون یافته‌های این گزارش از نقض حقوق اویغورها و دیگر اقلیت‌های مذهبی را بررسی نکرده است.

گروه‌های حقوق بشری چین را به نگهداری حدود یک میلیون تن از اعضای اقلیت‌های مذهبی در اردوگاه‌های کار اجباری متهم می‌کنند، جایی که به ادعای این گروه‌ها اقلیت‌ها مورد شکنجه و خشونت جنسی قرار گرفته و مجبور می‌شوند دین و زبان خود را فراموش کنند. این کمپ‌ها تنها بخشی از چیزی هستند که این سازمان‌ها آن را کارزاری افراطی در سین‌کیانگ می‌نامند، کارزاری که حتی شامل کنترل جمعیت می‌شود.

دولت چین نسبت به گزارش اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد نحوه رفتار با اقلیت اویغور در این کشور واکنش نشان داده و آن را رد کرده است. پیشتر دولت چین از سازمان ملل خواسته بود از انتشار این گزارش، که آن را «نمایش ساختگی» قدرت‌های غربی ‌خواند، خودداری کند. در پی انتشار این گزارش، دولت چین یافته‌های آن را رد و محتوای گزارش را «یک شوخی برنامه‌ریزی شده توسط سازمان ملل و کشورهای غربی» توصیف کرد.

هیئت نمایندگی چین در دفتر سازمان ملل در ژنو گفت که این گزارش «براساس فرض مجرمیت قبل از اثبات جرم» نوشته و براساس اطلاعات نادرست تهیه شده است.

این گزارش، که به سفارش دفتر کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل تهیه شد، گفته است که زندانیان در معرض «بدرفتاری» از جمله «مواردی از خشونت جنسی و جنسیتی» قرار گرفته‌اند. براساس این گزارش، در مورد برخی دیگر از بازداشت‌شدگان، معالجات اجباری پزشکی و «اجرای تبعیض‌آمیز برنامه تنظیم خانواده و سیاست‌های کنترل جمعیت» به کار رفته است.

سازمان ملل توصیه کرد که چین فورا گام‌هایی را برای آزادی «همه افرادی که به طور خودسرانه از آزادی خود محروم شده‌اند» بردارد و اشاره کرد که برخی از اقدامات دولت چین می‌تواند مصداق «جنایت علیه بشریت» باشد. این سازمان گفته است که نمی‌تواند مطمئن باشد چند نفر در بازداشت دولت هستند اما سازمان‌های حقوق بشری شمار بازداشتی‌ها در اردوگاه‌های منطقه سین‌کیانگ در شمال شرق چین را بیش از یک میلیون تن تخمین می‌زنند.

گزارش شورای حقوق بشر در مورد سین‌کیناگ در آخرین روز کاری میچل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل منتشر شد. او برای چهار سال در این سمت بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha