• یکشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401080804856
  • خبرنگار : 71654

توسط مدارگرد خورشیدی اروپا انجام شد

ثبت واضح‌ترین فیلم از لایه بالایی خورشید

ثبت واضح‌ترین فیلم از لایه بالایی خورشید

مدارگرد خورشیدی اروپا از ‌نزدیک‌ترین فاصله تاکنون از خورشید فیلم گرفت و تاج خورشید در طول این فیلمبرداری به طرز شگفت‌انگیزی آرام بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، فضاپیمای مدارگرد خورشیدی اروپا تصویری با بیشترین وضوح از لایه بالایی جو خورشید یعنی تاج آن ثبت کرده است.

این فضاپیما که در سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب شد، مجموعه‌ای از تصاویر را طی نزدیک شدن اخیر خود به خورشید که با نام حضیض نیز شناخته می‌شود در تاریخ ۱۳ اکتبر ثبت کرد. در این تصاویر سطح خورشید تقریباً ساکن است و حالت آرام ظاهر آن کاملاً تعجب‌آور است زیرا فعالیت خورشید به تازگی به دلیل آغاز یازدمین چرخه فعالیت این ستاره، افزایش یافته است.

تاج خورشید سردرگم‌کننده‌ترین ناحیه اتمسفر خورشید است که میلیون‌ها مایل یا کیلومتر تا فضای بیرونی آن گسترش می‌یابد. تاج خورشید بسیار داغ است و دمای آن به بیش از ۱.۸ میلیون درجه فارنهایت(یک میلیون درجه سانتیگراد) می‌رسد که بسیار داغ‌تر از سطح خورشید با دمای تنها حدود ۱۰ هزار درجه فارنهایت(۶۰۰۰ درجه سانتیگراد) است. این منطقه منبع پرتاب شراره‌های خورشیدی است. تاج خورشیدی، ‌انفجار پلاسمای مغناطیسی است که می‌تواند با میدان مغناطیسی زمین تداخل پیدا کند و باعث ایجاد طوفان‌های ژئومغناطیسی شده و منجر به تشکیل شفق‌های قطبی، خاموشی سیستم برق و اختلال در ماهواره‌ها شود.

مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا این تصاویر را زمانی ثبت کرد که ۲۷ میلیون مایل(۴۳ میلیون کیلومتر) از سطح خورشید فاصله داشت، یعنی حدود ۲۹ درصد فاصله زمین و خورشید، که از درونی‌ترین سیاره منظومه شمسی یعنی عطارد نیز به خورشید نزدیک‌تر است.

ثبت واضح‌ترین فیلم از لایه بالایی خورشید

طبق بیانیه آژانس فضایی اروپا که این ماموریت را مدیریت می‌کند، هر پیکسل در این ویدیو منطقه‌ای به عرض ۶۵ مایل(۱۰۵ کیلومتر) را پوشش می‌دهد که به این معنی است که ۱۷ زمین در سراسر تصویر جا می‌گیرد.

آژانس فضایی اروپا افزود، کمان‌های پلاسمایی درخشان که در این تصاویر قابل مشاهده است، توسط حلقه‌های مغناطیسی قدرتمندی که از درون خورشید بیرون می‌آیند، در جای خود نگه داشته شده‌اند.

مدارگرد خورشیدی یکی از دو فضاپیمایی است که در حال حاضر خورشید را از نزدیک کاوش می‌کند. کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا شیرجه‌های عمیق‌تری به سمت سطح این ستاره انجام می‌دهد، اما مدارگرد خورشیدی از فاصله نزدیک‌تری نسبت به هر فضاپیمای دیگری از آن عکس می‌گیرد.

این دو فضاپیما با هم به دانشمندان کمک می‌کنند تا رفتار خورشید را درک کنند. اگرچه خورشید نزدیکترین ستاره به ماست، اما هنوز موارد زیادی در مورد آن وجود دارد که دانشمندان را متحیر می‌کند، مانند اینکه چرا تاج آن تا این اندازه داغ است و یا نحوه کار چرخه ۱۱ ساله فعالیت خورشید چگونه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha