دکتر عبدالله دیدبان در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا که یکشنبه اول آبان ۱۴۰۱ در سالن شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، ضمن تشریح شرایط فعلی استان از نظر ابتلا به بیماری کرونا اظهار کرد: طبق رنگبندی کرونا، تنها شهرستان البرز به رنگ آبی است و سایر شهرستانهای استان در شرایط زرد قرار دارند.
وی بابیان اینکه، از ابتدای مهرماه تاکنون ۵ نفر از هماستانیهایمان جان خود را بر اثر ابتلاء به کرونا، از دست دادند، افزود: با قرارگیری در آستانه سرما، خطر شیوع دوباره کرونا دور از انتظار نیست.بنابراین تکمیل سبد واکسیناسیون امری مهم و ضروری است.
این مسئول در خصوص میزان تزریق واکسن کرونا در استان قزوین گفت: میزان واکسیناسیون گروه هدف ۵ تا ۱۸ سال استان ۳۸/۵ درصد در دز اول و ۲۹/۶۰ درصد در دز دوم است. همچنین در جمعیت بالای ۱۸ سال ۹۰/۲۱ درصد دز اول، ۸۳/۷۴ درصد دز دوم و ۴۸.۷۵ درصد دوز سوم خود را دریافت کردهاند.
موارد ابتلا به آنفلوآنزا رو به افزایش است
دیدبان عنوان کرد: در روزهای اخیر شاهد شیوع گسترده بیماریهای تنفسی عفونی در سطح استان هستیم و موارد ابتلاء به آنفلوانزا نیز رو به افزایش است. شهریورماه امسال تعداد مراجعات بیماران به اورژانس بیمارستانها ۷۰۴۵ نفر بود که در مهرماه به ۱۱ هزار ۲۱۶ نفر رسیده است. بنابراین با افزایش ۶۰ درصدی این بیماری در یک ماه اخیر روبهرو بودهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: تعداد مراجعان سرپایی به مرکز بیمارستان کودکان قدس در شهریور امسال ۶۷۲۱ نفر بود که در مهر ماه به ۹۱۶۵ نفر افزایش یافته است و در حال حاضر ۱۲۹ بیمار به جهت آنفلوآنزا و بیماریهای عفونی تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند که ۵۰ نفر آنها را کودکان تشکیل میدهند.
وی خاطرنشان کرد: کودکان از عوامل انتشار بیماری آنفلوانزا در جامعه هستند و بیشتر از سایرین نیز در معرض خطر ابتلاء قرار دارند. در سال ۱۳۹۸ نیز در پی ابتلاء آحاد جامعه بهآنفلوآنزا برای قطع زنجیره انتقال، مدارس ابتدایی یک هفته تعطیل شد کهبسیار تاثیرگذار بود و از شدت میزان مبتلایان کاست.
این مسئول اظهار کرد: در شرایط فعلی پیشنهاد میشود در صورت امکان در سه روز باقیمانده از هفته جاری مدارس ابتدایی و مهد کودکها بهطور موقت تعطیل شوند.
دیدبان افزود: بیماریای که در حال حاضر جامعه با آن مواجه است، آنفلوآنزا یا کرونا نیست. بیماری تنفسی فوقانی است که نسبتاً پر خطر است و سرعت شیوع بالایی دارد. رشد تعداد بیماران در بیمارستان قدس بیانگر آن است که کودکان در معرض خطرند اما به جهت ناتوانی کودکان در برابر بیماری مدت انتظار والدین را با استرس مواجه کرده است.
وی گفت: رعایت حداقل پروتکلهای بهداشتی ضروری است. خانوادهها نگران نباشند تعداد پزشکان عمومی و اطفال افزایش یافته و همزمان سه تا چهار پزشک در هر شیفت در حال ارائه خدمات هستند.
ضرورت رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی در مدارس
وی عنوان کرد: با حضوری شدن مدارس و دانشگاهها و همچنین آغاز فصل شیوع بیماریهای تنفسی رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری است چون هرچه چرخش ویروس بین افراد بیشتر باشد، شدت بیماریزایی و مدت آن افزایش خواهد یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: باید مدارس و مهد کودک به تهیه و تعبیه سیستم تهویهی هوا بیشازپیش توجه کنند. آنفلوانزا بیماری فصلی است و اگر بتوانیم سرعت چرخه انتقال ویروس را کم کنیم از این پیک به سلامت عبور خواهیم کرد.
وی در خصوص افزایش بیرویه تجویز و مصرف آنتیبیوتیک و سرم در کشور خاطرنشان کرد: تجویز آنتیبیوتیک تاثیری در روند بهبود بیماری ندارد. تجویز بیش از حد این دارو منجر به کمبود آن در سطح کشور شده است. لازم است پزشکان در تجویز دارو مباحث علمی را بیشتر رعایت کنند و خانوادهها نیز از فشار بر جامعهپزشکی برای تجویز سرم و آمپول خودداری کنند.
دیدبان تصریح کرد: اگر آحاد جامعه اجازه دهند پزشکان بر اساس سواد و تجربه خود دارو تجویز کنند با این کمبود کاذب آنتیبیوتیک در کشور مواجه نخواهیم بود و منابع دارویی بیجهت از دست نمیرود. این بیماری تنها به استامینوفن نیاز دارد تا تب ناشی از آن کنترل شود.
وی افزود: تعداد بیماران زیاد شده و توان تولید شرکتهای داروسازی هم بیش از این نیست چرا که با حداکثر توان در حال تولید دارو هستند. با مصرف مایعات گرم، رعایت اصول بهداشتی و استراحت کردن در منزل میتوان دوره آن را کاهش داد.
انتهای پیام
نظرات