عبدالرضا فرجیراد در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از سفر وزیر امور خارجه به ارمنستان و دیپلماسی کشورمان در منطقه قفقاز جنوبی اظهار داشت: با توجه به تحولاتی که در منطقه قفقاز جنوبی شاهد بودیم ایران در ارتباط با جمهوری آذربایجان به دلیل همسایگی، هم زبانی و هم مذهبی ملاحظات بسیاری طی ۳۰ سال گذشته داشت اکنون نیز در تلاش است تا ارتباط خوبی را حفظ کند اما متاسفانه هر چه ایران صبوری کرده طرف مقابل رفتار تندتری از خود نشان داده است.
وی افزود: از سوی دیگر ایران ملاحظاتی را در رابطه با ارمنستان به خرج می داد اما اکنون تصمیم گرفته سیاست رو به گسترش در پیش گیرد و تعادل ایجاد کند و رابطهاش با ارمنستان را گسترش دهد. ضمن این که ممکن است سیاست ایران به نحوی تغییر کند که همکاری نظامی با ارمنستان داشته باشد در این هنگام آذربایجان متوجه می شود رفتار غیر دوستانه در درازمدت و میان مدت به نفعش نیست.
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه همچنین بیان کرد: سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به ارمنستان طی ماه گذشته سفر قابل توجهی بود و این مساله نشان می دهد سیاست های ارمنستان هم تغییر کرده و می خواهد خود را از زیر یوغ روسیه بیرون بکشد و شاهدیم که سیاستش در رابطه با ایران را هم از فضای بسته آزاد کرده و درصدد است ارتباطات افزایش یابد.
سفیر پیشین کشورمان در نروژ ابراز کرد: به نظر می رسد ارمنستان بعد از جنگ اوکراین و کم توجهی روسیه تا حدودی سیاستش را تغییر داده و علی رغم این که تا چند ماه پیش تلاش می کرد خود را با روسیه تطبیق دهد و به نوعی وابسته به روسیه بود اما اکنون سیاستش در حال تغییر است ضمن این که علاقهمند به رابطه خوب با روسیه است، می خواهد با ایران ، اروپا و حتی آمریکا روابطش را گسترش دهد.
وی با انتقاد از برخوردهای رئیس جمهور آذربایجان معتقد است: پس از این که الهام علی اف در جنگ اخیر قره باغ برگ برنده را در برابر ارمنستان به دست آورد هنوز از آن تکبر پایین نیامده و تصور دارد که میتواند روند پیروزی در مقابل ارمنستان را ادامه دهد و به طور کلی دستاوردهای بزرگ ژئوپلیتیکی از اتصال به نخجوان به دست آورد و حتی جای پای اسرائیل در این منطقه محکمتر شود لذا نیاز است فشارهای بیشتری وارد شود تا در آینده تغییراتی در رفتار داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات