به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در رومانی معترضان برای ابراز ناراحتی از افزایش هزینههای زندگی، بوق زدند و بر طبل کوبیدند. مردم در سراسر فرانسه به خیابانها آمدند و خواستار افزایش دستمزدها شدند. تظاهرکنندگان در جمهوری چک علیه مدیریت بحران انرژی توسط دولت تظاهرات کردند. کارکنان راه آهن انگلیس و خلبانهای آلمانی اعتصاب کردند تا با افزایش قیمتها، دستمزد بهتری داشته باشند.
در سراسر اروپا، تورم فزاینده در پی موجی از اعتراضات و اعتصابها قرار دارد که باعث افزایش نارضایتی مردم از هزینهها شده و تهدیدی بر ایجاد آشفتگی سیاسی است.
با توجه به اینکه لیز تراس، نخست وزیر انگلیس کمتر از دو ماه پس از آن که برنامههای اقتصادیاش باعث هرج و مرج در بازارهای مالی شد و اقتصاد این کشور را بیشتر به ورطه نابودی کشاند مجبور به استعفا شد، خطر برای رهبران سیاسی کشورهای اروپایی آشکارتر شده چون مردم خواستار اقداماتی متناسب شدهاند.
اروپاییها به دلیل جنگ روسیه در اوکراین شاهد افزایش هزینههای انرژی و قیمت مواد غذایی خود شدهاند. به گفته اندیشکده بروگل در بروکسل، با وجود کاهش قیمت گاز طبیعی از بالاترین رکورد تابستانی خود و همچنین اختصاص ۵۷۶ میلیارد یورو از سوی دولتها برای کمک به مصارف انرژی به خانوارها و مشاغل از سپتامبر ۲۰۲۱، این اقدامات اما برای برخی از معترضان کافی نبوده است.
یکی از معترضان در میان بیش از ۱۰۰ هزار معترض که به اعتراضات در روزهای اخیر در شهرهای فرانسه ملحق شدند، گفت: امروز مردم ملزم به استفاده از تاکتیکهای فشار در ازای افزایش دستمزدها هستند.
کارگران راه آهن انگلیس، پرستاران، کارگران بندر، وکلا و سایرین در ماههای اخیر اعتصابهای زنجیرهای را برای افزایش دستمزدها برگزار کردهاند که مطابق با تورم ۱۰.۱ درصدی در بالاترین سطح طی ۴۰ سال اخیر محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات