به گزارش ایسنا، توضیحات استاندار تهران درباره تعیین چند نقطه در تهران برای برگزاری تجمعات از جمله خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.
محسن منصوری در خصوص اقدامات دولت برای اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی پیرامون برگزاری آزاد تجمعات، گفت: اولا با برگزاری تجمعات در چارچوب قانون کاملا موافق هستیم. گاهی به نوعی تبلیغ شده که کشور یا دولت تحت هر شرایطی نمیخواهد به برگزاری تجمعات تن دهد که این روایت و تفسیر کاملا اشتباهی است.
وی افزود: پیرو دستور و فرمایشات رئیس جمهور، در شورای تامین استان تهران صحبت کردیم لذا محلاتی که به لحاظ تامینی مشکل خاصی نداشته باشند و به لحاظ ترافیکی امکان دسترسی مناسب داشته باشد و برای مردم چالش ایجاد نکند را در دو یا سه نقطه تهران به عنوان محلات برگزاری تجمع مشخص میکنیم.
آیت الله سید احمد خاتمی هم در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به حوادث یک ماه اخیر از قوه قضاییه خواست، طوری با اغتشاشگران برخورد کند که بعدی ها دیگر هوس اغتشاش نکنند.
ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه از دیگر موضوعات مهم خبری این روزهاست که در همین رابطه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک طی نامه ای، پیشنهاد اوکراین مبنی بر دیدار کارشناسان سازمان ملل از این کشور برای بازرسی از قطعات پهپادهای سقوط کرده و مرتبط ساختن آن با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد توافق هسته ای ایران را فاقد هرگونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه مذکور دانست.
امیر سعید ایروانی تاکید کرد: ایران از دبیرکل سازمان ملل می خواهد که از هرگونه سوءاستفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ در ارتباط با جنگ اوکراین جلوگیری شود.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای ضمن تکرار ادعاهای پیشین علیه ایران مبنی بر انتقال پهپادهای ساخت ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، به بیان جزئیاتی از نشست غیرعلنی دیروز شورای امنیت برای بررسی این ادعا پرداخت و افزود: ما نگرانی جدیمان را درباره دست یافتن روسیه به این پهپادها از ایران که نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، بیان کردیم.
آخرین تحولات مربوط به بحران اوکراین و مذاکرات لغو تحریم ها نیز، موضوع گفت و گوی امیرعبداللهیان و جوزف بورل نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.
در بخشی از این گفت و گو وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص ادعاهای استفاده از پهپاد ایرانی در جنگ اوکراین گفت: ما با روسیه همکاری دفاعی داریم، اما سیاست ما در قبال جنگ اوکراین، احترام به تمامیت ارضی این کشور، عدم ارسال سلاح به طرفین درگیر، توقف جنگ و پایان دادن به آوارگی مردم است.
این در حالیست که صفحه توییتر ریاست شورای اتحادیه اروپا با انتشار مطلبی با اتهام فروش پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، اعلام کرد که کشورهای عضو درباره تحریمهای تازه علیه افراد و نهادهای مرتبط با فروش این پهپادها به توافق رسیدهاند.
در همین راستا شورای اروپا از اعمال تحریم علیه سه شخص و یک نهاد به اتهام "ارسال پهپاد به روسیه برای شرکت در جنگ علیه اوکراین" خبر داد و در وبسایت رسمی خود اعلام کرد که تحریمهای امروز اتحادیه اروپا نشاندهنده عزم این اتحادیه در ارائه پاسخ سریع و قاطع به اقدامات ایران در حمایت از ستیزهجوییهای روسیه علیه اوکراین است.
همچنین وزارت خارجه انگلیس پیرو تحریمهای اخیر اتحادیه اروپا علیه ایران، از اعمال تحریم علیه سه شخص و یک نهاد خبر داد.
وزارت خارجه انگلیس با صدور بیانیهای به اتهام "ارائه پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ با اوکراین" تحریمهایی را علیه حسین باقری، سید حجتالله قریشی و سعید آقاجانی و صنایع هوایی شاهد اعمال کرد و مدعی شد: این سه نفر شخصا مسئول ارائه پهپادهای استفاده شده علیه اوکراین بودند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم با انتشار مطلبی صفحه اینستاگرام خود در واکنش به تحریم های جدید کانادا علیه تعدادی از رسانه ها در داخل کشور نوشت: تحریم رسانه ها و اهالی قلم ایران، نقض بخشی از حقوق اساسی ملت ایران در رساندن صدا و نظر خود به جهانیان و نیز گویای پوچ بودن شعار غرب در خصوص "دسترسی آزاد به اطلاعات" و "آزادی بیان" است.
دیگر اخبار مرتبط را میتوانید در لینک های زیر دنبال کنید.
ارسال سلاح و پهپاد علیه اوکراین سیاست ما نیست
ارسال پهپاد از سوی ایران به روسیه را محکوم میکنیم
اتهام غرب درباره بکارگیری پهپادهای ایرانی در اوکراین بیاساس است
ایران ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد میکند
تلاش آمریکا و اروپا در شورای امنیت علیه ایران راه به جایی نمیبرد
آمریکا و اروپا از تحریم برای ایجاد آشوب در ایران استفاده میکنند
اروپاییها نشان دادند به دنبال حل مسائل نیستند
شورای نگهبان و مجلس خبرگان در فهرست تحریمهای جدید کانادا علیه ایران
***
گزارش ایسنا با عنوان "فصل تغییرات کابینه دولت رئیسی" در پی اولین تغییر در کابینه دولت سیزدهم از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
بر اساس این گزارش، ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم پس از کمتر از ۱۰ ماه وزارت، از سمت خود استعفاء کرد تا اولین خروجی دولت سید ابراهیم رئیسی لقب بگیرد و ۲۷ مهر ۱۴۰۱، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۷۶ رای موافق، ۶۴ رای مخالف، ۱۳ رای ممتنع و ۵ رای باطله از مجموع ۲۵۸ آرای ماخوذه به سید صولت مرتضوی گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتماد کردند.
مجلس همچنین طرح استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام وصول کرده است؛ استیضاحی که حیات آن به لایحهای گره خورده بود که اگر به موقع تقدیم مجلس میشد دیگر خبری از آن نبود.
ماجرای استیضاح فاطمی امین به جلسه علنی مجلس در ۷ تیر سال جاری بر میگردد؛ پیش از آن تعدادی از نمایندگان خواستار به جریان انداختن استیضاح وزیر صمت بودند تا اینکه محمدباقر قالیباف در آن جلسه، از فرصت دو ماهه مجلس به دولت برای ارسال لایحه به مجلس به منظور تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و اصلاح ساختاری در این وزارتخانه سخن گفت.
مهمترین خبرهای مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته از جمله "توصیه یک نماینده به علی دایی برای کمک به آرامش و امنیت کشور"، "موافقت نمایندگان با لایحه دو فوریتی متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری" و همچنین "رای اعتماد به وزیر تعاون و طرح استیضاح وزیر صمت" را نیز می توانید در این گزارش بخوانید.
انتهای پیام
نظرات