علی شجری، دانشجوی دکتری مهندسی مواد دانشگاه فردوسی مشهد و از محققان طرح در گفتوگو با ایسنا، محصول تولید شده را نانو کامپوزیت جاذب امواج الکترومغناطیس ذکر کرد و گفت: با توجه به کاربرد گسترده رادار در تشخیص اماکن و ادوات نظامی، دستیابی به تکنولوژی جذب امواج الکترومغناطیسی و اختفا در برابر امواج رادار گامی رو به جلو در پدافند غیر عامل است. در این راستا این نانو کامپوزیت تولید شده با خاصیت رادارگریزی، در صنایع نظامی کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه این نانو کامپوزیتها میتوانند ادوات نظامی را رادار گریز کنند، ادامه داد: نانو کامپوزیت تولید شده بر روی سطوح اعمال میشود.
شجری، کاربرد دیگر این نانو کامپوزیتها را در صنایع الکترونیکی مخابرات دانست و یادآور شد: این تکنولوژی همچنین از اختلال عملکردی دستگاههای الکترونیک و مخابراتی ناشی از تداخل الکترومغناطیس جلوگیری میکند. نانو کامپوزیت جاذب امواج الکترومغناطیس به عنوان محصولی مناسب در این زمینه طراحی و تولید شده است.
به گفته وی، از این ماده میتوان برای محافظت تجهیزات در برابر نویزها و همچنین برای جلوگیری از اختلال عملکرد سیستمهای الکترونیکی و مخابراتی بهره برد.
این محقق، پایه نانو کامپوزیت تولید شده را پلیمری دانست و یادآور شد: در این محصول از نانو ذرات کربنی و مغناطیسی استفاده شده و قابلیت جذب ۹۰ درصدی امواج الکترومغناطیسی در بازه ۸ تا ۱۲ گیگا هرتز را دارد.
وی با بیان اینکه این محصول به فاز تجاریسازی رسیده است، اظهار کرد: این محصول قابلیت توسعه بر اساس باند فرکانسی را دارد. کاهش قیمت به کمتر از نصف نمونه خارجی از دیگر مزایای این محصول به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات