• دوشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401072513492
  • خبرنگار : 71641

قابل توجه وام گیرندگان

سپرده بلوکه شده برای دریافت وام را می‌توان از بانک پس گرفت؟

سپرده بلوکه شده برای دریافت وام را می‌توان از بانک پس گرفت؟

بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، اخذ سپرده به عنوان وثیقه از اسفند سال گذشته برای پرداخت تسهیلات ممنوع شده است و در صورتی که بانک، پرداخت وام را منوط به سپرده‌گذاری کند، باید در قبال آن سپرده سود بدهد؛ در غیراینصورت با بانک متخلف برخورد می‌شود.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی بخشنامه‌ای به بانک‌ها ابلاغ کرده که در آن اخذ سپرده به‌عنوان وثیقه را ممنوع کرده است. البته، لازم به ذکر است که این موضوع پیش از ۲۳ اسفند سال گذشته در نظام بانکی جریان داشته و بانک‌ها سپرده را به‌عنوان وثیقه نقدی برای پرداخت تسهیلات مبنا قرار می‌دادند.

اکنون با ابلاغ بخشنامه جدید بانک مرکزی، بانک نمی‌تواند سپرده را به عنوان بخشی از وثیقه بلوکه کند و این سوال برای کسانی که پیش از این وام گرفته‌اند و بانک سپرده را به‌عنوان وثیقه بلوکه کرده است، ایجاد شده که این بخشنامه عطف ماسبق می شود و می‌توانند سپرده بلوکه شده را از بانک بگیرند یا خیر؟

توضیح بانک مرکزی به ایسنا در این زمینه حاکی از آن است که اگر بانکی اعطای تسهیلات را طبق قرارداد، منوط به سپرده‌گذاری متقاضی کرده باشد و تا زمان پرداخت کامل اقساط، این سپرده را بلوکه نگه دارد؛ تا پیش از بخشنامه بیست و سوم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ این رویه در بانک‌ها مرسوم بود که بعد از صدور این بخشنامه بانک‌ها موظف شدند به این دسته از سپرده‌گذاری‌ها همچون سپرده‌های سرمایه‌گذاری، سود پرداخت کنند و بانک نمی‌تواند سپرده را به عنوان بخشی از وثیقه بلوکه کند.

بنابراین، اگر در فرایند دریافت وام از بانک‌ها، سپرده را بلوکه کنند، در صورتی که به این سپرده طبق توافق بانک و مشتری، سود پرداخت شود، موردی ندارد اما در شرایطی که بانک و مشتری بر اساس قرارداد به توافق نرسیده باشند و مشتری سودی نیز در قبال سپرده و پول بلوکه شده خود در بانک دریافت نکند، بانک مربوطه باید پول را برگرداند.

براین اساس طبق اعلام بانک مرکزی، با بانک‌هایی که بخشی از سپرده را بدون پرداخت سود، بلوکه می‌کنند و طبق آن وام می‌دهند، برخورد می‌شود.

از سوی دیگر، علیرضا قیطاسی - دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی - در گفت‌وگو با ایسنا، توضیحاتی در این رابطه ارائه کرد و گفت: اخذ سپرده نقدی به‌عنوان وثیقه از ۲۳ اسفند سال گذشته ممنوع شده و در بانک‌ها نیز این موضوع در حال اجراست.

به گفته وی، اگر فردی پیش از ۲۳ اسفند ماه سال گذشته سپرده خود را وثیقه نقدی کرده باشد، نمی‌تواند آن سپرده را آزاد کند بلکه تا زمانی که تمام اقساط آن وام پرداخت شود، مبلغ مربوطه در بانک وثیقه است و مشتری باید وثیقه دیگری بدهد و تعویض وثیقه کند تا بتواند آن پول را برداشت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۵:۴۰

سلام بانک ملی الان مقداری از سپرده رانزدخود مسدودمیکند

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۲۰:۴۳

بانکها تبعیت نمیکنن الان بانک مهر ایران کل مبلغ آورده فرد را مسدود می‌کند

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۷ ۰۵:۳۶

کاملا دروغ هست من هم بانک سپه وام گرفتم هم بانک تجارت هر دو بانک بخشی از وام را مسدود کردن . در ضمن همین دو ماه پیش وام گرفتم.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۷ ۰۸:۲۲

بانک رفاه شصت میلیون بهم وام داده، دوازده میلیونش رو سپرده کرده

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۳۰ ۱۰:۱۹

چطور باید پس گرفت؟ بانک پارسیان الان 16 درصد رو بلوکه می کنه. به کی باید شکایت کنیم؟

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۰۳ ۰۸:۰۱

سپه مسدود کرده چکار کنم پس بگیرم

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۱۸:۱۳

سلام من در مورخ ۲۵ شهریور ماه مبلغ۴۰۰تومن از بانک پارسیان وام گرفتم و ۶۴میلیون مسدود کرده اند در حالی سند منزل من ضمانت این وام و یک برگ چک از من و یک برگ چک از ضامن گرفته شده.الان خواستم بدانم این ۶۴ میلیون رو باید آزاد کنن و من میتونم برداشت کنم؟ ممنون میشم پاسخ بدید .با تشکر

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۸ ۱۴:۱۸

فردا بیاید پولتان آماده هست

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۴۷

چرا باید بخشی از وام ها آن هم مقطعی و به تاریخهای خاصی مسدود شود و همیشه مردم ضرر کنند ،از نظر شرعی و قانونی به هیچ وجه درست نیست و حق الناسه!قوانین باید برای همه یکسان باشد