• دوشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۱ / ۰۷:۴۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401072513194
  • خبرنگار : 71282

پایداری مشاغل با توسعه دانش‌بنیان‌ها

پایداری مشاغل با توسعه دانش‌بنیان‌ها

بر اساس گزارش‌ها، پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان در نیمه نخست امسال افزایش یافته است. کارشناسان، ایجاد شرکتهای دانش‌بنیان را در تثبیت و پایداری اشتغال موثر می‌دانند و فعالیتهای دانش‌بنیان در قالب تعاونی را به فارغ التحصیلان توصیه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، امسال از سوی مقام معظم رهبری با نام" تولید،‌ دانش بنیان و اشتغال آفرین" نامگذاری شده است. اهمیت این نامگذاری از آن جهت است که کلید واژه دانش بنیان میان دو واژه تولید و اشتغال قرار گرفته تا موضوع تولید و اشتغال پایدار در قالب فعالیتهای دانش بنیان نمود و گسترش بیشتری یابد.

در بندهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه بر شکل‌گیری اقتصاد دانش بنیان به عنوان راهبردی در جهت حرکت صحیح اقتصاد کشور تاکید شده است.

شرکتهای دانش بنیان، موسسات کوچک و متوسطی هستند که با هدف تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات و توسعه و بومی سازی فناوری‌ها تشکیل می‌شوند. این شرکتها از ریسک پایین سرمایه‌گذاری برخوردارند و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان، شکل‌گیری فعالیتهای دانش بنیان در قالب شرکتهای تعاونی‌ را به فارغ التحصیلان توصیه کرده و آن را بهترین بستر مشارکت و اشتغالزایی دانش‌آموختگان و جویندگان کار می‌دانند.

بر اساس اعلام اتاق تعاون ایران، در شش ماه نخست امسال، میزان تسهیلات دهی به شرکت‌های دانش بنیان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰.۲ درصد افزایش یافته و طی این مدت به ۱۴۰۴ شرکت دانش بنیان در قالب ۷۶۱۲ فقره تسهیلات معادل ۵۸۴.۸ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

پایداری مشاغل با توسعه دانش‌بنیان‌ها

در راستای نامگذاری شعار سال، اتاق تعاون ایران به عنوان بخش مردمی تعاون کشور، تقویت و محوریت تعاونی های دانش بنیان و استفاده از ظرفیتهای بخش تعاون در بخش تولیدات دانش بنیان را در دستور کار قرار داده است.

بهمن عبدالهی ـ رئیس اتاق تعاون ایران ـ در گفت وگو با ایسنا، یکی از الزامات تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین را بهره‌گیری از توانمندی بخش مردمی تعاون عنوان کرده و می‌گوید: در سالهای اخیر تشکیل و حمایت از تعاونی‌های متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاهی در حوزه‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها را در دستور کار قرار داده‌ایم و معتقدیم که اقتصاد دانش‌بنیان، کلید رشد و شکوفایی اقتصاد ایران در قرن جدید است.

وی می‌گوید: به توجه به آمار فارغ التحصیلان بیکار، تاسیس شرکتها و تعاونی‌های دانش بنیان می‌تواند زمینه ایجاد درآمد و اشتغال پایدار برای فارغ التحصیلان خلاق و نوآور را به وجود آورد.

پیش از این مهدی مسکنی ـ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ‌ـ با اشاره به فعالیت ۱۰۱ تعاونی دانش بنیان در کشور از هدفگذاری ایجاد ۲۵۰ تعاونی دانش بنیان تا پایان سال خبر داده بود.

بر اساس گزارش‌ها، آمار اشتغال دانش بنیان طی سال جاری نسبت به سال گذشته، رشد ۴۵ درصدی داشته است؛ به نحوی که به گفته معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی کشور بین ۰.۵ تا ۳ درصد است. البته این رقم آرمانی نیست و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری دارد اما با توجه به شروع حرکت‌هایی در این خصوص طی سالهای اخیر لازم است برای دستیابی به توسعه اقتصاد دانش بنیان اقدامات و تمهیدات بیشتری پیش بینی شود.

به گزارش ایسنا، شرکتهای دانش‌بنیان موتور محرکه و عامل محوری پیشرفت اقتصادهای دانش بنیان به شمار می روند که در پایداری مشاغل نقش بسزایی دارند.دانش‌بنیان ها دارای مزایای بسیاری هستند و از حمایتهایی نظیر معافیت از پرداخت مالیات، عوارض و حقوق گمرکی، سود بازرگانی و همچنین اعطاء تسهیلات کم بهره بلند مدت یا کوتاه مدت برخوردارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha