به گزارش ایسنا، علیاکبر صفایی در حاشیه بازدید از بندر جاسک، در خصوص اهداف سفر دو روزه خود به استان هرمزگان با اشاره به پیگیری دو هدف عمده در این استان گفت: اولین موضوعی که بدنبال آن هستیم تقویت مباحث بینالمللی با توجه به نقش محوری این استان هرمزگان در تجارت خارجی و دریابُرد است. هدف بعدی، توجه به بنادر کوچک برای پویایی و تمرکز بر کمک به اقتصاد مردم محلی است.
وی سپس با اشاره به اهمیت استراتژیک بندر کوه مبارک افزود: در خصوص بندر کوه مبارک در سواحل مکران مطالعات اقتصادی و مطالعات مربوط به جانمایی بندر انجام شده و امیدواریم با مصوبه هیات دولت برای تخصیص اراضی از وزارت نفت، بهزودی عملیات اجرایی آن را نیز شروع کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره اقدامات مهم وزارت نفت در منطقه بندر کوه مبارک ادامه داد: خوشبختانه وزارت نفت نیز در خصوص تاسیس پالایشگاه و پتروشیمی اقدامات مثمر ثمری انجام داده است که قطعا این اقدامات تاثیر بسزایی جهت موضوعات راهبردی کشور از جمله اینکه امکانات بنادر نفتی را در خارج از خلیج فارس دایر کنیم داراست.
طبق اعلام سازمان بنادر و دریانوردی، صفایی با اشاره به سفر چندی پیش رئیس جمهور به کشور عمان نیز گفت: بندر جاسک یکی از شرقی ترین بنادر استان است که میتوان از ظرفیت این بندر جهت ارتقا حجم تجارت دریابرد با کشور عمان که مورد تقاضای طرف عمانی در سفر رئیس جمهور به این کشور بود نیز استفاده کرد.
وی با اشاره به لزوم سرمایهگذاری در بندر جاسک گفت: در همین مدت کوتاه ۴۰میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است که ساخت برج کنترل و تجهیزات دریایی بندر از این محل صورت گرفته است. همچنین در تلاش هستیم یک فروند رمپ لازم جهت تردد کشتی رو_رو در این منطقه ایجاد کنیم که سرمایه گذار آن نیز جذب شده است و در حال انجام محوطه سازی هستیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ضمن تاکید بر رونق اقتصادی منطقه جاسک تصریح کرد: سازمان بنادر آمادگی کامل دارد تا با همکاری استانداری و فرمانداری شهرستان هرگونه اقدامی که برای ارتقا فعالیت اقتصادی در این منطقه لازم باشد را صورت دهد.
صفایی با اشاره به لزوم توسعه تجارت بین الملل با همسایگان کشور گفت: طی مدت کوتاه دولت جدید اقدامات بسیار مهمی در خصوص گسترش تجارت دریا برد با همسایگان صورت گرفته است که از آن جمله میتوان به کاهش چشمگیر تراز منفی عملیات تخلیه و بارگیری اشاره کرد و امیدوار هستیم تا در شش ماهه دوم سال این تراز به سمت مثبت نیز پیش رود.
معاون وزیر راه با اشاره به پیشرو بودن بنادر استان هرمزگان در تجارت بینالملل گفت: طی مدت شش ماهه امسال حجم تجارت خارجی ما در کل کشور ۱۱۵ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه شاهد رشد ۱۰ درصدی بودیم، همچنین در عملیات کانتینری نیز رشد ۱۲ درصدی را تجربه کردهایم.
تعیین برنامه زمان بندی برای افتتاح رسمی بندر سیریک
صفایی همچنین در خصوص پیشرفت پروژه بندر سیریک اظهار کرد: خوشبختانه با همتی که صورت گرفته موج شکن و اسکله در این بندر ساخته شده و مهیای بهره برداری است، از طرف دیگر برخی اقدامات در پس کرانه بندر از قبیل محوطه سازی انبارسازی و تجهیزات باقی مانده است که بخشی را خود سازمان و برخی دیگر را بخش خصوصی در قالب سرمایه گذاری انجام خواهد داد.
وی با اشاره به جهش ۸ برابری تخلیه و بارگیری این بندر از هفت هزار تن به ۵۸ هزار تن ظرف مدت یکسال گفت: این جهش نشان میدهد بندر سیریک در موقعیت جغرافیایی خوبی برای ترانزیت، کاپوتاژ، صادرات و واردات قرار گرفته و همچنین با توجه به فاصله کم این بندر تا بنادر کشور عمان این امکان نیز وجود دارد تا ترانزیت خوردو نیز صورت بگیرد.
براساس گزارش سازمان بنادر، مدیرعامل سازمان بنادر ضمن قدردانی از تعامل مردم منطقه افزود: امیدواریم به زودی فعالیت رسمی بندر شروع شود و در همین راستا، جلساتی برگزار خواهیم کرد و برنامه زمانبندی افتتاح رسمی این بندر را تعیین میکنیم.
صفایی کارهای باقی مانده در این بندر را احداث و تکمیل موج شکن، لایروبی، اسکلههای رو_رو، ساختمانهای اداری بندر و گمرک برشمرد و ابراز امیدواری کرد تا هرچه سریعتر شاهد شکوفایی و تحول این بندر باشیم.
انتهای پیام
نظرات