سحر مهاجری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اجرای طرح فراز موجب افزایش کیفیت محصول و مصرف بهینه آب همچنین کنترل آفات و بیماریها خواهد بود، اظهار کرد: از ۲۷۰۰ هکتار باغ انگور در خرمدره تاکنون برای ۱۵ درصد باغات این شهرستان طرح فراز اجرایی شده است.
وی با اشاره به افزایش بهرهوری و به تبع آن درآمد بهرهبرداران در کشت انگور به این روش، افزود: در سطح شهرستان ابهر بالغ بر ۱۱۰۰ هکتار از باغات انگور طرح فراز اجرا شده است.
مهاجری با اشاره به مشکلات باغات در مواجهه با گرما و کمآبی، ادامه داد: طبق گزارش یک کشاورز خرمدرهای در یک تاکستان از ۳۰۰ درخت مو تعداد ۵۰ مو به آفات زنجره دچار شده که تغییر روند کاشت مو میتواند این تلفات را کاهش دهد.
این مسئول با بیان اینکه کاشت انگور به صورت ایستاده، گیاه را از گزند آفات و مخاطرات طبیعی حفظ خواهد کرد، افزود: هرس و کنترل بیماریها به علت تهویه هوا در این روش راحتتر است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷، این روش جزو طرحهای استراتژیک برای تاکستانها تصویب شد، ابراز کرد: دولت تسهیلاتی در این رابطه به تاکداران ارائه کرده است.
مهاجری درباره نرخ تسهیلات، اذعان کرد: هر ساله مطابق با تورم و افزایش قیمت مبالغ وام بلاعوض متفاوت است اما به ازای هر هکتار توانستیم ۵۵ میلیون تومان پرداخت کنیم.
مسئول تسهیلات و سرمایهگذاری سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته علیرغم اینکه تفاهمنامه در این راستا منعقد و اعتبار خوبی پیشبینی شد، بیان کرد: اما در بحث تخصیص مشکلاتی ایجاد شد و اعتباری به بانک تخصیص نیافت.
انتهای پیام
نظرات