• پنجشنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۱ / ۱۹:۴۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401072111284
  • منبع : نمایندگی همدان

نماینده مردم همدان در مجلس خبر داد:

آب سد تالوار به همدان رسید/ تا روز شنبه بخشی از تنش آبی همدان حل می‌شود

آب سد تالوار به همدان رسید/ تا روز شنبه بخشی از تنش آبی همدان حل می‌شود

ایسنا/همدان امروز ۲۱ مهرماه دقیقاً دوماه است که قطعی گسترده آب در همدان شروع شده و شهروندان همدانی، ساعات زیادی از روز را با بی‌آبی دست و پنجه نرم کردند به طوری که در برخی مناطق، قطعی ۷۲ ساعته آب در روزهای ابتدایی توسط شهروندان گزارش داده شد و گفته می‌شود تا شنبه ۲۳ مهرماه با رسیدن آب سد تالوار به شبکه توزیع، مشکل قطعی آب، حل خواهد شد.

به گزارش ایسنا، چهار ایستگاه پمپاژ در پروژه آبرسانی به همدان از سد تالوار درحال فعالیت هستند و به گفته احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی آب این سد به همدان رسیده و تا دو روز آینده اگر ترکیدگی ایجاد نشود، آب به شبکه توزیع آب شهر متصل می‌شود.

فلاحی روز پنج‌شنبه ۲۱ مهرماه در بازدید از تصفیه خانه شماره سه انتقال آب از سد تالوار به همدان، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب وارد این ایستگاه می‌شود و تا دو روز آینده مشکل آب همدان، حل خواهد شد و قطعی‌ها کاهش پیدا می‌کند البته ممکن است روزانه سه ساعت، کاهش فشار داشته باشیم.

وی با بیان اینکه آب منتقل شده به همدان برای ۱۶۰ روستا و ۱۰ شهر است، توضیح داد: پس از تأمین آب همدان و حل مشکل تنش آبی، این آب برای روستاها و شهرهای دیگر نیز، استفاده می‌شود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: آب تالوار برای رسیدن به همدان از چهار ایستگاه پمپاژ، عبور می‌کند و پس از آن به تصفیه خانه جدید در مهاجران، منتقل می‌شود در حال حاضر به دلیل اینکه این تصفیه‌خانه آماده نشده آب از آنجا به تصفیه خانه شهید بهشتی می‌رود یعنی آب از چهارمین ایستگاه پمپاژ به خط بای‌پس، وصل می‌شود.

فلاحی دررابطه با وضعیت سلامت آب سد تالوار، گفت: این آب با آب چاه‌های خالق‌وردی مخلوط و در تصفیه‌خانه شهید بهشتی تصفیه می‌شود و مسئولان اطمینان دادند آب، سالم است و ماهم اجازه نمی‌دهیم آب ناسالم وارد مدار شود چون سلامتی مردم برای ما مهم است.

وی با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب شهر همدان، اظهار کرد: شبکه همدان فرسوده است و حتماً باید اصلاح شود، در این راستا ۵۰ میلیارد تومان درخواست شده که گفتیم این مبلغ باید بیشتر شود.

علی بزرگی، کارشناس اجرای قرارگاه خاتم در این ایستگاه، اظهار کرد: از سد تالوار تا ایستگاه شماره سه، ۴۷۰ متر ارتفاع دارد و آب علاوه بر مسافتی که طی می‌شود به بالادست باید منتقل شود اما از این ایستگاه تا "کی‌تو" مسئله ارتفاع، وجود ندارد.

بزرگی با بیان اینکه ظرفیت این ایستگاه ۱۰ هزار لیتر در ثانیه است، مطرح کرد: آب به صورت پایدار وصل شده اما تصفیه و آب‌گیری، زمان‌بر است.

وی خاطرنشان کرد: در این ایستگاه، مشکل برق و آنتن‌دهی وجود دارد. تأسیسات ما ارزش ریالی بالایی دارد اما نوسان برق باعث می‌شود به تأسیسات آسیب برسد و پمپاژ دچار مشکل می‌شود.

فلاحی در ادامه بازدیدی نیز از ایستگاه پمپاژ آبشینه داشت. آب سد تالوار و آب چاه‌های خالق‌وردی در ایستگاه شیخی‌جان با هم مخلوط می‌شوند و به این ایستگاه، می‌رسد تا در نهایت به تصفیه خانه شهید بهشتی منتقل می‌شود.

۵۶۰ لیتر آب در ثانیه در هفت پمپ از این ایستگاه، پمپاژ می‌شود تا به تصفیه خانه شهید بهشتی برسد. مخازن آب به صورت ستونی است و در حال حاضر به دلیل اینکه آب چاه‌های خالق‌وردی در ابتدا وجود داشته، آبی که در شبکه توزیع می‌شود مربوط به این چاه‌هاست اما در چند روز آینده آب سد تالوار، غالب خواهد شد.

۳۰ حلقه چاه آبفا و آب منطقه‌ای قرار است وارد مدار شود تا در فصل کشت دیگر نیازی به آب چاه‌های کشاورزی برای تأمین آب همدان نباشد.

دو رینگ شرقی و غربی در همدان برای آبرسانی وجود دارد، رینگ شرقی از آب‌های سطحی استفاده می‌کنند اما در این مدت به دلیل تنش آبی از از زون غربی و ایستگاه لونا پارک به کل شهر می‌چرخید اما پس از انتقال آب از سد تالوار به همدان این آب به شرق، متصل می‌شود. قرار است یک پروژه بین رینگی بین مخازن شهر همدان، انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۰۶:۵۳

خواهشا کم دروغ بگید رک و راست بگید تا بارندگی نشه آب همدان درست نمیشه اون هزار میلیارد رو اگه میدادید آب معدنی و میریختید تو سد اکباتان همدان رو الآن سیل برداشته بود . شما نمیخواد آب به همدان برسانید فقط تنها لطفی که میکنید دروغ نگید. مردم بجز بی آبی بعد از این باید سرما رو هم تحمل کنن چون بعضی از خانه ها با پکیج کار میکنه و آب لازم داره. مردم حتی آب ندارن دستشویی برن اونوقت شما تنها کاری که میکنید دروغ پشت سر دروغ میگید

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۰۰:۵۶

دوست عزیز نظر شما محترم هست ولی پکیج نیازی به آب نداره.چون سیستم بسته هست و با آبی که داخل لوله ها هست روشن میشه و مشکل ایجاد نمیشه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۱:۱۳

روند فزاینده مهاجرت منفی از همدان طی سالهای اخیر افزایش فراوانی یافته به طوریکه این روزها کمتر کسی خواهان اقامت در همدان است.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۶:۴۵

عالی

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۹:۳۹

متاسفانه همیشه مسئولین خواستن صورت مساله را حل کنن الان بیشتر مناطق بخش افشار زنجان از بی آبی مهاجرت کردن آنوقت همین آب به همدان منتقل میشه،به قول دوستان این مبلغ سرمایه را آب معدنی میخریدن میریختن تو سد مشکل بی آبی حل میشد

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۲۰:۱۸

خدا شاهده اگه این مسولین بگن بعداز اینکه روز پنج شنبه گذشت میشه جمعه من باور نمیکنم.۵۰۰بار گفتن امروز فردا وصل میشه اب رسید....

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۰۹:۲۷

چقدر دروغ میگید بس کنید

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۱۶:۵۶

به قمم آب بدین 😂

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۱۹:۱۶

دست شما درد نکنه بالخره کاری بزرگ انجام شد خواهشا تا اب پشت سد نیست یه فکری به حال لایروبی و زه کشی انجام بدید که به امید خدا بعد بارندگی پاییز این همه گل و خاک پشت سد نریزه تو اب مصرفی یادمه چند سال پیش قرارشد از جنوب کشتی ووسابل لایروبی بیارن و کار پرهزینه وپر زحمتی هم بود خواهشا یه بارم شده از اتفاقات حاصل شده امتیاز بگیرید به امید خدا که دیگه سد همدان تاابد خالی نخواهد شد

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۱۷:۴۳

الان بهترین زمان لایروبی سد هست، این زمان رو از دست ندید