• یکشنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1401071708438
  • خبرنگار : 71263

با اعلام قوانین جدید واشنگتن

جنگ تراشه‌ای آمریکا و چین وارد مرحله جدید شد

جنگ تراشه‌ای آمریکا و چین وارد مرحله جدید شد

دولت بایدن مجموعه مقررات جدیدی را اعلام کرد که قطع دسترسی چین به تراشه‌های ساخته شده با تجهیزات آمریکایی و کند کردن روند پیشرفت‌های فناوری و نظامی پکن را هدف گرفته است.

به گزارش ایسنا، این مقررات که بعضی از آنها فورا به اجرا گذاشته می‌شوند، بر مبنای محدودیت‌هایی هستند که امسال به سازندگان بزرگ تجهیزات تولید تراشه شامل KLA Corp، Lam Research Corp و Applied Materials اعلام شدند و این شرکتها را ملزم کردند ارسال تجهیزات به کارخانه‌های چینی تولیدکننده تراشه‌های پیشرفته را متوقف کنند.

تدابیری که به تازگی در آمریکا تصویب شده‌اند، بزرگترین تغییر در سیاست فراهم کردن فناوری به چین از دهه ۱۹۹۰ به شمار می‌رود. در واقع وادار کردن شرکت‌های آمریکایی و خارجی وابسته به فناوری آمریکا، به قطع پشتیبانی از بعضی از کارخانه‌های بزرگ و طراحان تراشه چین، صنعت تولید تراشه چین ممکن است با مشکلات جدی روبرو شود. جیم لوئیس، کارشناس امنیت سایبری و فناوری در اندیشکده مرکز مطالعات بین الملل و استراتژیک در این باره گفت: این اقدام، چین را سالها عقب می‌برد. چین از تولید تراشه دست نخواهد کشید اما این محدودیتها مطمئنا آنها را کند می‌کند.

به گفته مقامات بلندپایه دولت آمریکا، هدف از بسیاری از این تدابیر، جلوگیری از فروش تراشه‌های پیشرفته از سوی شرکت‌های خارجی به چین یا فراهم کردن ابزارهای تولید تراشه‌های پیشرفته برای شرکت‌های چینی است.

یک مقام آمریکایی در این باره گفت: ما دریافتیم که کنترل‌های یکجانبه‌ای که اعمال کردیم در صورت نپیوستن کشورهای دیگر به ما، به مرور زمان کارآمدی خود را از دست خواهند داد و اگر رقیبان خارجی را هدف کنترلهای مشابه قرار ندهیم، در معرض خطر از دست دادن برتری فناوری خواهیم بود.

گسترش قدرت آمریکا برای کنترل صادرات تراشه‌های تولید شده با تجهیزات آمریکایی به چین، بر مبنای مقررات محصول مستقیم خارجی انجام شده است. این مقررات پیش از این گسترش پیدا کرده و به دولت آمریکا اجازه داده بودند صادرات تراشه‌های تولید شده در خارج به غول مخابراتی چینی هواوی را کنترل کند و سپس صادرات تراشه به روسیه را پس از جنگ در اوکراین متوقف کند.

دولت بایدن روز جمعه محدودیتهای توسعه یافته را برای شرکت‌های IFLYTEK، Dahua Technology و Megvii Technology که در سال ۲۰۱۹ به لیست سیاه آمریکا اضافه شده بودند، اعمال کرد. مقررات جدید، فروش مجموعه گسترده‌ای از تراشه‌های مورد استفاده در سیستمهای ابررایانشی چینی را ممنوع می‌کند. این مقررات، ابررایانه را سیستمی با بیش از ۱۰۰ پتافلاپ قدرت رایانش در فضایی به مساحت ۶۴۰۰ فوت مکعب تعریف می‌کند. دو منبع آگاه صنعتی می‌گویند چنین تعریفی ممکن است شامل حال دیتاسنترهای تجاری در غولهای فناوری چینی شود.

اریک سایرز، کارشناس سیاست دفاعی در موسسه امریکن اینترپرایز می‌گوید این اقدام، منعکس کننده تلاش جدید دولت بایدن برای مهار پیشرفتهای چین است و تنها به برتری یافتن بسنده نمی کند.

شرکت‌های سراسر جهان با مقررات جدید آمریکا کلنجار می روند و ارزش سهام سازندگان تجهیزات تولید تراشه نزولی شده است.

آمریکا روز جمعه، شرکت YMTC که سازنده بزرگ تراشه حافظه است و ۳۰ نهاد چینی دیگر را به فهرست شرکت‌هایی اضافه کرد که مقامات آمریکایی نمی‌توانند بازرسی کنند و شمارش معکوس ۶۰ روزه برای اعمال مجازاتهای بیشتر آغاز شد. اگر مشخص شود شرکت‌هایی که به فهرست احراز نشده‌ها اضافه شدند، برای دریافت فناوری حساس آمریکا قابل اطمینان نیستند، شرکت‌های آمریکایی برای صادرات به آنها باید احتیاط به خرج دهند.

مقررات جدید، صادرات تجهیزات آمریکایی به سازندگان تراشه حافظه چینی را به شدت محدود می‌کند و نامه‌هایی که به شرکت‌های انویدیا و AMD ارسال شده و فروش تراشه‌های مورد استفاده در سیستمهای ابررایانشی مورد استفاده برای ساخت سلاح هسته‌ای و سایر فناوریهای نظامی به چین را برای آنها ممنوع کرده بود را رسمی می‌کند.

وزارت صنعت کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد این مقررات، تامین تجهیزات برای تولید تراشه سامسونگ و اس کی هاینیکس در چین را مختل نخواهد کرد. با این حال، لازم است ابهامات از طریق رایزنی با مقامات کنترل صادرات آمریکا به حداقل رسانده شود.

بر اساس گزارش رویترز، دولت تایوان اعلام کرد شرکتهای نیمه‌رسانای تایوانی اهمیت زیادی برای عمل به قانون قائل هستند و کنترلهای صادراتی جدید آمریکا را اعلام می‌کنند.

چین از محدودیتهای آمریکا برای دسترسی این کشور به فناوری نیمه رسانا انتقاد و اعلام کرده است این مقررات، به زنجیره تامین و اقتصاد جهانی آسیب خواهند زد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha