مخترع این دستگاه و کارشناس مسئول شبکه و ارتباطات شرکت توزیع برق سمنان ۱۲ مهرماه در تشریح اختراع خود اظهار کرد: در سیستمهای برق اضطراری" ups "و تجهیزاتی که از باطری های سری یا موازی استفاده میکنند، اگر حداقل یک باطری معیوب شود، سایر باطری ها به تبعیت از آن مورد تخریب قرار می گیرند که به این عمل پدیده دومینوی تخریب باطریها میگویند.
"محمدعلی حسنی" با اشاره به این که باطریهای به کار گرفته شده در یک سیستم برق اضطراری همیشه تا زمان تعیین شده سالم نیستند و برحسب تفاوت های ساخت، یک باطری زودتر از عمر نهایی خود معیوب می شود گفت: باطریهای سری شده ups تحت ولتاژ مشخص شارژ میشوند و کاهش ولتاژ یک باطری موجب تغییر و اعمال ولتاژ بیشتر روی باطریهای دیگر میشود که به دلیل عدم افزایش ولتاژ هر باطری به بیش از ۱۳.۸ ولت انرژی صرف شده، موجب تلف توان و تولید گرما تا مرحله ای که باطری های دیگر به ترتیب ضعفی که دارند معیوب میشوند.
این مخترع سمنانی ادامه داد: برای جلوگیری از این پدیده، لازم است اولین باطری معیوب با دقت و در کمترین زمان ممکن مشخص و بلافاصله توسط کاربر تعویض شود.
وی اضافه کرد: این اختراع عملاً در شرکت توزیع برق استان سمنان به کار گرفته شده و اثرات صرفه جویانه آن به اثبات رسیده است.
انتهای پیام
نظرات