• دوشنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401071105020
  • منبع : نمایندگی گلستان

رئیس اداره پنبه و دانه های روغنی گلستان:

عملیات برداشت چغندرقند در گلستان کاملا مکانیزه است

عملیات برداشت چغندرقند در گلستان کاملا مکانیزه است

ایسنا/گلستان رئیس اداره پنبه و دانه های روغنی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: برداشت چغندر قند از اراضی زیر کشت استان گلستان فقط به شکل مکانیزه انجام می شود.

علی موسی‌خانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه پس از پایان عملیات برداشت چغندر قندر از اراضی زیر کشت استان گلستان، ۱۹۰ هزار محصول تولید شد، اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی گلستان به زیر کشت چغندرقند رفت.

رئیس اداره پنبه و دانه های روغنی گلستان با بیان اینکه کشت این محصول به صورت قراردادی با کارخانجات قند معین استان انجام شد، ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی در تکمیل فرآیند کشت، حمایت هایی شامل تأمین بذر مورد نیاز، تأمین برخی از کودها و سموم شیمیایی و برنامه ریزی جهت عملیات کاشت، داشت و برداشت را در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه در مدت زمان کشت، بازدید مستمر از مزارع به شکل بی وقفه با حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی انجام شد، افزود: عملیات برداشت محصول از مزارع استان به صورت کاملاً مکانیزه و با نظارت کارشناسان و بر اساس ظرفیت تحویل روزانه کارخانجات با الویت زمان کاشت به پایان رسید.

موسی‌خانی با تأکید بر اینکه در این عملیات ابتدا با دستگاه «روتیواتور» عملیات برگ زنی انجام شد، خاطر نشان کرد: در مرحله بعد کشاورزان با دستگاه چغندرکن غده ها را از زمین خارج و سپس ردیف کردند و در نهایت غده های ردیف شده با دستگاه بارکن به داخل کامیون منتقل و بدون اتلاف وقت به کارخانجات مقصد حمل شد.

وی با اشاره به اینکه پس از پایان فصل برداشت، محصول خوب و با کیفیتی از مزارع استان برداشت و تحویل کارخانجات شد، تصریح کرد: رسیدن به خوداتکایی در تولید قند و شکر، ایجاد تناوب زراعی و حاصلخیزی خاک، افزایش تولید محصولات بعد از کشت چغندر نظیر گندم و درآمدزایی بالا از اهداف مهم پیگیری جایگزینی چغندر قند به جای محصولات پرآبی همچون شالی در این استان است.

به گزارش ایسنا، استان گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور، سویا، آفتابگردان، دانه‌های روغنی کلزا، توتون، هلو، گوشت مرغ، چغندرقند،، پنبه، خرمالو، گندم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو، ماهیان پرورشی و خاویاری، زیتون و جو، رتبه اول تا پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha