به گزارش ایسنا، سیداحسان خاندوزی صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران بیان کرد: بحمدالله با دقتی که در حوزه انضباط مالی صورت گرفته، از این جهت شرایط کاملا تحت مدیریت دولت است و حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان اصل اوراق بدهی دولت گذشته را در شش ماه سال ۱۴۰۱ بازپرداخت انجام دادیم که با سود آن عدد بیشتری می شود اما اصل آن به این ترتیب است.
وی افزود: انتشار اوراق هم نسبت به سال گذشته بسیار کاهش پیدا کرده و ما در حالی که ۶ ماهه اول سال گذشته ۱۳۸ هزار میلیارد تومان واگذاری اوراق مالی دولت را داشتیم، در شش ماهه اول امسال مجموعا ۶۳ هزار میلیارد تومان واگذاری اوراق مالی دولت را داشتیم.
به گزارش ایسنا، احسان خاندوزی طی سخنانی در نشست خبری خود با بیان اینکه انضباط مالی دولت رویکرد اصلی دولت سیزدهم برای بهبود شاخص های کلان اقتصادی کشور بوده است، اظهار کرد: در نیمه نخست امسال میزان برداشت از تنخواه به کمتر ۱۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافت در حالی که در مدت مشابه پارسال این میزان به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود.
عوامل بهبود شرایط کسب و کار
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بهبود شرایط کسب و کار رویکرد دیگر دولت برای رشد اقتصادی بود و در این مدت شرایط ۲۹۰۰ پروانه کسب و کار تسهیل شد که ۹۰ درصد آن جزو مجوزهای اعلانی است.
خاندوزی یادآور شد: در نیمه نخست امسال ۷۰ هزار میلیارد تومان از اصل اوراق بدهی دولت گذشته تسویه شده است که این رقم با احتساب سود آن، بیشتر میشود.
وی تأکید کرد: در ابتدای سال وضعیت تولید منفی ۵.۸ بود اما در شهریور ماه سال جاری به مثبت. ۶.۷ رسید. همچنین اقدامات حمایتی دولت از تولید موجب شد تا رشد اقتصادی در بهار سال ۱۴۰۱ به ۴.۳ درصد برسد.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه در بخش صنعت بیشترین افزایش مربوط به تولید به صنایع خودرو و ماشین آلات با ۲۲ درصد تعلق دارد، افزود: یکی از دلایل رشد تولید در صنایع بزرگ رشد ۵.۸ درصدی تشکیل سرمایه و بهبود سرمایهگذاری اقتصادی است که کاهش قطعی برق صنایع هم به این رشد کمک کرده است.
وزارت اقتصاد از همه ابزارهای خود برای ترمیم خسارت به کسب و کارها استفاده میکند
خاندوزی با بیان اینکه وزارت اقتصاد از همه ابزارهای خود برای ترمیم خسارت به کسب و کارها استفاده میکند، اظهار کرد: همه باید برای ترمیم لطمههایی که در روزهای گذشته به کسب و کارهای حقیقی و مجازی وارد شده تلاش کنیم. دولت هم اهتمام دارد با ابزارهایی که در اختیار دارد برای جبران این خسارتهای وارده به مردم اقدام کند.
وزیر اقتصاد یادآور شد: در این ارتباط دیروز با وزیر ارتباطات نیز گفتوگویی داشتم و اعلام کردم که وزارت اقتصاد آمادگی دارد از ابزارهایی چون مشوقهای مالیاتی برای ترمیم این آسیبها استفاده کند.
وی با اشاره به اجزای رشد اقتصادی فصل بهار اظهار کرد: میزان رشد بخش صنعت در مدت یاد شده ۵.۱ درصد، معادن ۱.۱ درصد، خدمات ۳.۹ درصد و کشاورزی منفی ۰.۸ درصد بوده است. در بهار امسال رشد اقتصادی در بخش کشاورزی نیز نسبت به بهار سال گذشته که منفی پنج درصد بود، بهبود نسبی یافته است.
بهبود تورم ماهانه و نقطه به نقطه بخش تولید
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه تورم ماهانه و نقطه به نقطه بخش تولید بهبود پیدا کرده است، اظهار کرد: در بهار امسال تورم تولید به ۴۹ درصد رسید در حالی که این شاخص در بهار سال گذشته ۷۳ درصد بود؛ البته این شاخص همچنان رضایت بخش نیست و دولت برنامه جدی دارد تا این شاخص را کاهش دهد.
خاندوزی با تاکید بر اینکه کنترل تورم اولویت یک اقتصاد دولت و خواست مردم و فعالان اقتصادی است، گفت: پس از دیدار اخیر اعضای هیئت دولت با رهبری قرار شد این شاخص به صورت هفتگی پایش شود تا از خلق پول و بی انضباطیهای پولی جلوگیری و یک هفته در میان نتیجه در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره میزان درآمد محققشده بودجه امسال، اظهار کرد: ۷۵ درصد میزان تعهد درآمد مدنظر قانون بودجه محقق شد و هم اینکه دولت به دنبال کاهش کسری بودجه است که برای جبران آن و عدم استقراض به دنبال مدیریت بودجه است به طوری که کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان از تنخواه استفاده کرد. البته تخصیصهایی از قبل وجود دارد که امیدواریم تا مهر بتوانیم پرداخت کنیم تا مطالبات عمرانی قبل از زمستان پرداخت شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به میزان پرداخت وام خرد بدون ضامن در نیمه نخست امسال، یادآور شد: تا نیمه شهریور ماه در مجموع ۷۹۳ هزار فقره وام خرد تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضامن به افراد واجد شرایط پرداخت شده است و متقاضیان بسیاری هم هنوز نتوانستهاند وام دریافت کنند که به بانکهای دولتی تاکید کردیم پرداخت را سرعت ببخشند.
خاندوزی در پاسخ به این پرسش که باتوجه به اینکه برخی کشورهای عضو شانگهای خود از حیث اقتصادی مشکل دارند و ممکن است عضویت در این سازمان آورده اقتصادی برای ایران نداشته باشد، تصریح کرد: پیمانهای بینالمللی ظرفیتی برای رشد تجاری و بهبود تعامل تجاری ایجاد میکنند و این ظرفیت موجب بهبود درآمد سرانه میشود. امیدواریم از ظرفیت سازمان همکاری شانگهای استفاده بهینهای داشته باشیم و این امر را دستخوش سیاستها و اختلافات داخلی نکنیم که در نهایت حتما شاهد افزایش درآمد سرانه و رشد اقتصادی خواهیم بود.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره آخرین وضعیت ارائه کالابرگ، گفت: این موضوع از دستور کار دولت خارج نشده است اما قرار شده گزارش عملکرد دوره آزمایشی در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه شود که چنین شد و وزارت تعاون پیشنهاد داد مهرماه یک دوره آزمایشی دیگر داشته باشد که وقتی به کل کشور تعمیم داده میشود مشکلی نباشد.
وزیر اقتصاد همچنین درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین اظهار کرد: در راهبرد دولت، اقتصادهای موثر مانند چین بسیار مهم هستند و در موارد مختلف همکاریهای موثری درحال شکلگیری است که گزارش عملکرد آن بعد از اجرا ارائه خواهد شد. دولت مصمم است تعامل خود را با شرکای راهبردی همانند چین ادامه بدهد. در مورد فروش نفت هم توافقاتی با چین انجام شده که گزارش آن پس از محقق شدن به مردم ارائه میشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره موضوع واگذاریها به بخش خصوصی و نواقص آن در سالهای گذشته، تاکید کرد: در یک سال اخیر دولت به آسیبشناسی خصوصیسازیهای گذشته پرداخته و بعد از ۱۴ سال رئیس جمهور شخصاً در این جلسات شرکت کرده و با حضور وی معضلات و راهکارهای خصوصیسازی بررسی شده و پیشرفتهای خوبی نیز در این زمینه حاصل شده است. در ماههای اخیر نیز اجلاس بین المللی با حضور صاحبنظران داخلی و خارجی و فعالان اقتصادی برگزار شد.
خاندوزی در پاسخ به پرسشی در مورد واگذاری پالایشگاه کرمانشاه گفت: در موضوع واگذاری پالایشگاه کرمانشاه سازمان خصوصیسازی ایراداتی به ارزشگذاری آن داشته و قرار است هیئت داوری بعد از بررسی مجدد نظر خود را به وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی اعلام نماید.
انتهای پیام
نظرات