به گزارش ایسنا، در مردادماه امسال سیلی ویرانگر در بسیاری از نقاط چهارمحال و بختیاری جاری شد و یکی از مناطقی که سیل در آن ویرانیهای بسیاری بر جای گذاشت، روستای بارده بود، در لحظات اولیه وقوع سیلاب شاهد حضور بهموقع نیروهای امدادی، خدماتی و مسئولان کلان کشوری و استانی در این منطقه سیلزده بودیم و قطعا این کار موجب دلگرمی سیلزدگان شد که تنها نیستند و قطعا مشکلاتشان حل شد.
با فروکش کردن سیلاب به نظر میرسد ارائه خدمت به سیلزدگان نیز تا حدودی کمرنگ و کند شده است، مردم چشمانتظارند تا مسئولان نسبت به بازسازی روستای بارده اقدام اساسی انجام دهند، زیرا با آغاز بارشها دیگر فرصتی برای ساخت و ساز و انجام عملیات عمرانی وجود نخواهد داشت و عملا مردم روستا باید تا ابتدای سال آینده منتظر بمانند.
قائدی یکی از اهالی روستای بارده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تمامی وسایل زندگیام در سیل دچار خسارت شد و تاکنون هیچ اعتباری به ما پرداخت نشده است.
وی افزود: خانه من قدیمی است و اگر باز بارندگی شود، خانهام خراب خواهد شد، در روزهای اول سیل، کمکهای مردمی و دولتی شامل غذا، آب و ... در اختیار مردم قرار گرفت، همچنین مسئولان به روستا آمدند و وعدههای دادند و رفتند.
این بانو بیان کرد: از مسئولان درخواست دارم به وضعیت ما رسیدگی کنند، زندگی سختی دارم و نیازمند کمک هستم.
کریمزاده یکی دیگر از اهالی روستای بارده که منزلش در سیل اخیر تخریب شده بود، اظهار کرد: بنده با هزینه شخصی کار ساخت منزل خودم را آغاز کردهام و تاکنون هیچ تسهیلاتی به بنده پرداخت نشده است و باتوجه به بالا بودن قیمت مصالح ساختمانی امکان ادامه کار وجود ندارد.
وی بیان کرد: بسیاری از خانوادهها به دلیل ضعف مالی نمیتوانند خود کار ساخت و ساز منزل تخریب شده خود را انجام دهند و نیازمند حمایت دولت هستند.
یک بانوی دیگر در گفتوگو با ایسنا میگوید: زندگیام را آب برده است، اکنون در چادر زندگی میکنم و با سرد شدن هوا دیگر امکان زندگی در چادر وجود ندارد.
وی افزود: مسئولان کی به وعده خود عمل میکنند، فرزندانم کوچک هستند و امکان اجاره خانه را ندارم.
بنیاد مسکن میلگرد و سیمان را بهصورت رایگان در اختیار سیلزدگان قرار میدهد
رضا علیبیگی- سرپرست فرمانداری شهرستان بن در خصوص آخرین وضعیت روستای سیلزده بارده، اظهار کرد: ۲۰۰ خانوار در سیل منازلشان تخریب شد که ۱۰۰ خانوار به شعبه بانک رفاه در شهرستان بن، ۵۰ خانوار به شعبه ولیعصر و ۵۰ خانوار نیز به شعبه میدان امام حسین(ع) شهرکرد برای دریافت تسهیلات معرفی شدهاند، همچنین یک نماینده از بانک رفاه در روستای بارده مستقر شده است.
وی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی میلگرد و سیمان را بهصورت رایگان در اختیار سیلزدگان پس از جمعبندی درخواستها قرار میدهد و هزینه حمل نیز پس از واریز تسهیلات از حساب افراد کسر خواهد شد.
علی بیگی با اشاره به اینکه نقشه و پروانه خانههای ۶۰ متری توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اختیار مالکان قرار میگیرد، گفت: ۴۰ اسکلت آماده اکنون در اختیار است و متقاضیان میتوانند با نصب این اسکلتها کار ساخت و ساز منازل خود را تسریع کنند.
سرپرست فرمانداری بن خاطرنشان کرد: کار لایروبی قنوات در بارده انجام شد و بندها و جوی آب نیز پاکسازی شدند، این مسئله دغدغه کشاورزان بود.
وی تاکید کرد: دستگاههای اجرایی در چهارمحال و بختیاری نیز برای انجام کار در روستای بارده منتظر تخصیص اعتبارات هستند و یکی از دلایل کندی کار نیز همین مسئله است.
منتظر ابلاغ تسهیلات بازسازی روستای بارده هستیم
فرشید ریاحی- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه از ساعات ابتدایی وقوع سیل در روستای بارده، بنیاد مسکن امکانات و تجهیزات خود را در این روستا مستقر کرد، اظهار کرد: اقدامات اولیه در راستای مهار سیلاب انجام و پس از ارزیابی خسارات وارده به اماکن و زیرساختها، عملیات اجرایی ساخت و ساز از همان روزهای ابتدایی آغاز شد.
وی افزود: بخشی از منازل آسیبدیده از سیل که نیازمند آواربرداری بود با همکاری دهیاری و شورا شناسایی و آوار برداری شد و این کار تقریبا به پایان رسیده است، ۶۰ واحد برای آواربرداری اعلام آمادگی کرده بودند که این کار انجام شد.
ریاحی با تاکید بر اینکه منتظر ابلاغ تسهیلات بازسازی روستای بارده هستیم، عنوان کرد: امیدواریم این اتفاق به زودی رخ دهد تا عملیات ساخت و ساز واحدهای مسکونی آسیبدیده از سیل به سرعت آغاز شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه خسارت زیادی به معابر روستای بارده در پی وقوع سیلاب وارد شده است، گفت: خسارت ارزیابی شده است و قطعا اعتبارات به استان برای بازسازی ابلاغ خواهد شد، اما حسب وظایف بنیاد برای اجرای طرحهای هادی روستایی کار بازسازی معابر آسیبدیده از سیل در این روستا آغاز شده است و امیدواریم با ابلاغ اعتبارات تا قبل از آغاز بارش زمستانه این کار به پایان برسد.
وی در خصوص لایروبی و اصلاح مسیل ورودی روستای بارده، توضیح داد: این کار با هماهنگی شرکت آب منطقهای در حال انجام است، زیرا حجم آب ورودی به روستا از حوضه آبخیز بالا دست روستا زیاد است و متولی این محدوده سازمان آب منطقهای است، مطالعات در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته برای مشاور ارسال شد که ظرف ۱۰ روز آینده سازههای آبی مورد نیاز برای کنترل سیلاب مشخص میشود و عملیات بهسازی مسیل روستا نیز آغاز خواهد شد.
ریاحی با اشاره به علت کندی انجام عملیات بهسازی و تسطیح معابر روستای بارده، توضیح داد: کار آواربرداری تعطیل نشده است، یک بخشی از کارها نیاز به انجام مطالعات دارد و مطالعات روزهای پایانی خود را طی میکند، باید این فرآیند اطلاعرسانی میشد، همچنین برای انجام عملیات بهسازی و تسطیح معابر روستا نیازمند اعتبار هستیم که با پیگیری استاندار یک بخشی از این اعتبارات تامین شده و در اختیار دستگاههای مجری قرار گرفت که بلافاصله کار آغاز شد و امیدواریم اعتبارات تکمیلی نیز اختصاص پیدا کند تا عملیات تعطیل نشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: بهسازی و تسطیح معابر روستای بارده نیازمند ۴۰ میلیارد تومان اعتبار بوده که بخشی از آن تامین شده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری پس از بازدید میدانی چند روز گذشته از روستای بارده، گفت: خسارات سیل پس از ارزیابی به هیات دولت برای تصویب و پرداخت خسارت به سیلزدگان ارسال شده است، اما امکان دارد فرآیند پرداخت تا حدودی زمانبر باشد، بنابراین اعتباری ویژه برای بازسازی روستای بارده در نظر گرفتهایم تا قبل از آغاز بارش بتوانیم کار بازسازی را آغاز کنیم.
وی بیان کرد: قسط اول تسهیلات به افرادی که کار آواربرداری منازل تخریب شده آنها در سیل روستای بارده به اتمام رسیده است، پرداخت شد، امیدواریم تا قبل بارندگی بازسازی روستا به مرحله خوبی برسد.
مردم روستای بارده از کندی بازسازی روستا پس از سیل گلایهمند هستند، بسیاری از خانههای روستا بهطور کامل تخریب شده است، تعدادی از خانههای آسیبدیده از سیل قابل سکونت نیستند و با اولین بارش ویران میشوند، بنابراین باید در اولین فرصت تدبیری برای اسکان این خانوارها در منازل اجارهای و کانکس اندیشیده شود.
همچنین احمد راستینه نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در این بازدید عنوان کرد: تا کمتر از دو ماه دیگر بارشها در چهارمحال و بختیاری آغاز میشود، بنابراین باید بازسازی مناطق سیلزده در استان، بهویژه روستای بارده آغاز شود، بسیاری از خانههای آسیبدیده از سیل قابل سکونت نیستند و با اولین بارش ویران میشوند.
وی با بیان اینکه باید خانوارهای منازل آسیبدیده از سیل در بارده در منازل اجارهای اسکان داده شوند، عنوان کرد: اگر امکان اجاره منزل برای این خانوارها وجود ندارد، باید هر چه سریعتر کانکس در اختیار سیلزدگان قرار بگیرد.
راستینه با اشاره به اینکه ناهماهنگی در بین دستگاههای اجرایی در بحث رسیدگی به امورات سیلزدگان مشهود است، عنوان کرد: باید یکی از معاونان استاندار مسئولیت هماهنگی بین دستگاههای اجرایی را بر عهده بگیرد.
انتهای پیام
نظرات