محمدتقی نقدعلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بخشهایی از صحبتهای رئیس جمهوری در گفتوگوی تلویزیون شامگاه ۶ مهر اظهار کرد: ریاست محترم جمهوری در گفتوگوی اخیر تلویزیونی خود با مردم مطالب ارزندهای پیرامون نتایج سفر به نیویورک و همچنین مباحث مرتبط با مذاکرات هستهای و اقدامات انجام شده از سوی دولت و همچنین اتفاقات اخیر در کشور داشتند.
وی با بیان اینکه «مشخصاً آنچه که رئیس جمهوری در مورد نظاممند کردن و ایجاد بستر طرح پیشنهادها، انتقادات و احیاناً اعتراضات مطرح کردند، موضوع قابل توجه و قابل تاملی است»، تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی در اجرای وظیفه قانونگذاری خود هر لایحهای را که دولت لازم بداند در اجرای اصول قانون اساسی که اظهار نظر ملت و انعکاس آن به حاکمان و همچنین طرح مطالبه از حاکمان را حقی مسلم میداند، تهیه و تنظیم کند، آمادگی دارد که آن لایحه را با اولویت در روند قانونگذاری قرار دهد و در قالب قانون جهت اجرا به دولت تقدیم کند.
دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همچنین درباره نقش مجلس در خصوص اصلاح قوانین و مقرراتی نظیر روند مربوط به حجاب، عفاف و گشت ارشاد اظهار کرد: روندها و راههای کوتاهتری وجود دارد تا بدون آنکه حساسیتهای خاصی ایجاد یا اسبابی برای بازی دشمنان فراهم شود، بسیاری از قوانین و احکام قانونی و شرعی شکل اجرایی به خود بگیرند؛ به نظر میرسد تغییر رویههایی هم که در کلام رئیس جمهوری بود ناظر بر روشهای اجرای قانون است.
نقدعلی افزود: مجدداً تاکید میکنم که اگر برای اصلاح روشهای اجرای قانون نیز ضرورتی در قانون گذاری وجود داشته باشد، که چه در قالب لایحه دولت و چه در قالب طرح یقیناً مجلس آماده ورود به موضوع است اما با توجه به اینکه دولت مجری قانون و عهدهدار مسئولیت مدیریت جامعه است و مقام معظم رهبری نیز در این خصوص مکرراً تاکید کردهاند، اولویت با این است که موارد مورد نیاز جهت اصلاح در قالب لایحه تقدیم مجلس شود. در مجلس این آمادگی را داریم که هر موردی را که به تشخیص رئیس جمهوری و اعضای کابینه نیاز به اصلاح داشت، در فرآیندهای قانونگذاری مورد توجه قرار دهیم.
وی تاکید کرد: فارغ از صحبتهای رئیس جمهوری، به نظر میرسد با توجه به تغییراتی که در زمان اتفاق میافتد، بعضی روندها و رویهها باید به روز و اصلاح شوند؛ خود مجلس نیز در این زمینه نظراتی دارد و چنانچه لایحهای از سوی دولت ارائه شود، نظرات خود را در ذیل آن لایحه اعلام میکنیم.
این نماینده مجلس در پایان با تاکید بر اینکه هر کجا که روند غلطی وجود داشت، باید به آن اذعان و اقرار کنیم، گفت: حضرت علی (ع) در خطبه پنجم نهجالبلاغه میفرمایند که «ریشه فتنهها، تبعیت از هوای نفس و بدعتها و مواردی است که در دین بوده و وارد دین شده است»؛ بنابراین اگر همه ما حول محور حق باشم و نه حول محور هوا و همه از حق تمکین کنیم، اختلافات رخ بر میبندد. مسلماً برخی رویهها با توجه به روحیات جوانان امروزی باید روش و کیفیت آنها اصلاح شود.
انتهای پیام
نظرات