مهدی بهترین، امروز پنج شنبه ۷ مهر در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر بیرجند و جمعی از مدیران آتش نشانی با نماینده ولی فقیه در استان اظهار کرد: برای اولین بار آتش نشانی بیرجند با اعتبار ۵۶۰ میلیون تومان به لباس و تجهیزات غواصی مجهز و دوره آموزشی غواصی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، شهردار بیرجند از تجهیز آتش نشانی بیرجند به لباس و تجهیزات شیمیایی خبر داد و افزود: یکی از تهدیدات بالقوه دشمن در سالهای اخیر جنگ شیمیایی است که آتش نشانی بیرجند فاقد تجهیزات دفاعی بود که دو دست لباس و چهار دستگاه تنفس با اعتبار ۲۷۶میلیون تومان خریداری شده است.
بهترین ادامه داد: خرید خودروی فورس ۸.۵ تن و تجهیز آن با اعتبار سه میلیارد تومان انجام شد که در آینده نزدیک وارد عرصه خدمت رسانی در آتش نشانی بیرجند خواهد شد.
وی با اشاره به کمبود شدید نیرو در آتش نشانی بیرجند به عنوان مرکز استان، تصریح کرد: استخدام ۱۵ نیرو جدید آتش نشان در حال پیگیری است؛ بودجه آتش نشانی بیرجند در سال جاری ۳۰ درصد افزایش یافته است.
بهترین با اشاره به عملکرد خدمت رسانی آتش نشانی از مهرماه سال گذشته تا امسال، گفت: در این بازه زمانی ۴۱۲ مورد حریق و ۹۲۱ مورد حادثه در استان رخ داده که نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۲۴.۸ درصد کاهش و ۹.۱ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: از مجموع حریق و حوادث رخ داده در این مدت، ۱۱۹۵ مورد داخل محدوده شهر و ۱۳۸ مورد در خارج محدوده شهری بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب کاهش سه و ۱۳ درصدی را نشان میدهد.
شهرداری بیرجند بیان کرد: در بازه زمانی یک سال اخیر ۱۵ مورد فوتی با ۳۶.۳ درصد افزایش، ۱۹۴ مورد مصدوم با ۴۵.۸ درصد کاهش و ۷۳۲ نفر نجات یافته از حریق و حوادث با ۶.۱ درصد افزایش در مرکز استان ثبت شده است.
بهترین با بیان اینکه تعداد تماسهای تلفنی با سامانه ۱۲۵ را از هفتم مهر سال گذشته تاکنون بیش از ۲۲ هزار مورد است، افزود: از این تعداد، ۶ هزار تماس واقعی و مابقی مزاحمت بوده است و میانگین زمان رسیدن به محل حادثه داخل شهر سه دقیقه و ۳۳ ثانیه و میانگین زمان رسیدن به محل حادثه خارج از شهر ۶ دقیقه و ۵۳ ثانیه ثبت شده است.
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۸ نفر نیروی عملیاتی و ۱۵ نیروی اداری در سازمان آتش نشانی بیرجند مشغول خدمت هستند، یادآور شد: ایستگاههای آتش نشانی در قسمتهای جدیدالتاسیس شهر با مشکل جدی خودرو عملیاتی مواجه هستند و ناوگان بیش از ۳۰ سال قدمت دارد.
ضرورت رفع موانع آتش نشانی
حجتالاسلام و المسلمین سیدعلیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند نیز گفت: با توجه به اهمیت حفظ جان و مال مردم، رفع موانع آتشنشانی باید در اولویت قرار گیرد و یکی از آنها ایمنسازی اماکن دولتی و خصوصی در برابر حوادث است.
وی افزود: حفظ جان و مال مردم ۲ عنصر اصلی است و از نظر شرعی آن قدر اهمیت دارد که اگر یک انسان را نجات دهی انگار عالمی را نجات دادهای و موضوعی قابل تامل است.
عبادی گفت: حفظ اموال به گونهای است که اگر حین نماز باشی و ضرر جانی یا مالی وارد شود جایز به شکستن نماز که یک واجب است، برای جلوگیری از ضرر میشوی و این موضوع اهمیت کار حافظان جان و اموال مردم را میرساند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی به اهمیت و ارزش کار آتشنشانان اشاره کرد و افزود: عوامل خدمتگزار، زحمتکش و فداکار آتشنشانی که یک کار آنها اطفای حریق در کنار سایر خدماتی است که ارائه میدهند، دوستان ناشناخته روز حادثه هستند و کار مقدسی است.
وی اظهار کرد: آتشنشانی و مقابله با انواع حوادث در درجه اول انگیزه میخواهد و ممکن است بقیه این انگیزه را نداشته باشند چون بازی کردن با جان است، وقت اداری و ساعت مشخصی ندارد، زمان هم برای آتشنشانان با ثانیه سنجیده میشود.
عبادی گفت: همانطور که در برخی حوادث افرادی خود را به آب و آتش میزنند و در سطح کشور یا جهان به عنوان فداکار شناخته میشوند بنابراین شرط اول این کار، انگیزه مقدس است.
وی افزود: آنچه تخصص یا آموزش گفته میشود نیز ضروری است به گونهای که فرد بر همه زوایای احتمالی حادثه مسلط باشد و مساله را جامع ببیند، در کنار آن باید تجهیزات لازم را در اختیار بگیرد زیرا هرچه فداکار و مسلط باشد بدون تجهیزات، کار پیش نمیرود.
امام جمعه بیرجند رفع موانع را از دیگر الزامات کار آتشنشانی ذکر کرد و گفت: گاهی برخی ساختمانها به دلیل قدمت بالا و در مواردی با توجه به نوع ساخت و ساز تبدیل به مانع میشوند.
وی تصریح کرد: بنابراین یکی از برنامههای شهرداری و شورای شهر به منظور رفع مانع این باشد که مصوبه بگذرانند و همه جاهایی که مانع هست، بازدید و استانداردسازی شود.
انتهای پیام
نظرات