• پنجشنبه / ۷ مهر ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401070702848
  • خبرنگار : 90057

افشاگری مجله آلمانی از کمک‌های سازمان جاسوسی برلین به اوکراین

افشاگری مجله آلمانی از کمک‌های سازمان جاسوسی برلین به اوکراین

یک مجله آلمانی از کمک‌های سرویس اطلاعات آلمان به کی‌یف در دوران جنگ خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از آرتی، مجله Zeit  آلمان فاش کرد که سرویس اطلاعات خارجی آلمان ، ماه‌ها تصاویر ماهواره‌ای، داده‌های شنود تلفنی و رادیویی را به کی‌یف ارسال کرده است، در حالی که برلین رسماً اعلام کرده که طرف هیچ گروهی در این درگیری نیست.

Zeit نوشت: این اطلاعات «می‌تواند در برنامه‌ریزی جنگ گنجانده شود و به ارتش اوکراین برای ارزیابی اثربخشی رزمی و روحیه واحدهای روسی یا بررسی مواضع آنها کمک کند» و آن را به عنوان کمک آلمان به ایجاد «نقطه عطف» در میدان نبرد توصیف کرد.

این مجله همچنین فاش کرد که جاسوسان آلمانی در جریان حمله به عراق در سال ۲۰۰۳، مقداری اطلاعات را از بغداد به آمریکا داده‌اند. برلین رسماً به اشتراک گذاشتن اطلاعات با واشنگتن در جریان درگیری‌های عراق و افغانستان را رد کرده است.

اما این بار جاسوسان به اتفاق آرا تصمیم گرفتند که «وضعیت استثنایی تاریخی» کمک به اوکراینی‌ها را الزامی می‌کند.

این مجله نوشت که برونو کال، رئیس سرویس اطلاعات خارجی آلمان با همتای اوکراینی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ در ماه فوریه ملاقات کرده و در زمان آغاز "حمله" روسیه در کی‌یف بود. دولت آلمان سیاست عدم اظهار نظر در مورد مسائل اطلاعاتی را دارد و اولاف شولتس، صدراعظم همچنان اصرار دارد که برلین طرف درگیری نیست.

سازمان اطلاعات آلمان صرفاً برای حفظ امنیت، در ماه مه یک تحلیل حقوقی را سفارش داد و وکلای آن گفتند که به اشتراک گذاشتن اطلاعات به این معنا نیست که آلمان طبق قوانین بین‌الملل طرف جنگ بوده است.

بر اساس گزارش Zeit، سوال این است که آیا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به نظرات حقوقی وکلای آلمانی اهمیت می‌دهد یا خیر. منابع این مجله استدلال کردند که "بقای اوکراین در خطر است" و "پوتین تنها بر اساس ملاحظات استراتژیک تصمیم می گیرد چه زمانی غرب را مقصر بداند." سایر کشورهای ناتو، مانند ایالات متحده و بریتانیا، به اوکراین کمک می‌کنند «خیلی تهاجمی‌تر» و «اطلاعاتی فوری را که می‌تواند برای هدف‌گیری پویا استفاده شود» ارائه می‌کنند. در حالی که آمریکایی‌ها در ابتدا تمایلی به ارائه داده‌های بسیار جزیی به اوکراین نداشتند، این محدودیت «چند ماه پیش» برداشته شد.

در ماه مه، واشنگتن پست گزارشی در مورد "قوانین" ایالات متحده برای اشتراک گذاری اطلاعات منتشر کرد، و توضیح داد که چگونه جاسوسان آمریکایی اطلاعاتی را که از نظر فنی از تعریف آنها از "هدف گیری" متوقف شده بود، در اختیار اوکراین قرار می دهند و در نتیجه مطمئن می‌شوند که ایالات متحده مسئول هرگونه حمله اوکراین در داخل روسیه نیست.

جاسوسان آلمانی به این مجله گفته‌اند، کرملین ترجیح داده که به خاطر دادن "مختصات دقیق‌تر هدف" توسط آمریکایی‌ها به اوکراین سر و صدا نکند.

به گفته این مجله، این اطلاعات آمریکا بود که غرق شدن کشتی رزمی روسیه در ماه آوریل و کشته شدن چندین ژنرال روسی را ممکن کرد، هرچند کاخ سفید رسما آن را رد کرده است. پوتین می‌داند که نقش سرویس‌های اطلاعاتی چیست. صدراعظم و سرویس اطلاعاتی آلمان فقط نمی‌خواهند در مورد آن به طور علنی صحبت کنند. علاوه بر این، روسیه از مدت‌ها قبل از این موضوع مطلع بوده است، زیرا ارتش اوکراین «پر از خبرچین‌های روسی» است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۰۷ ۱۱:۲۲

آلمان هیچ وقت نگفته که در جنگ اکراین بی طرف است و آشکارا تجهیزات نظامی به اکراین ارسال کرده و در طرف اکراین قرار گرفته تنها مسولين مزورانه و نقاب چند چهره برتن دارند و البته این ذات این قشر افراد است در تمامی مسایل چه سیاسی و اجتماعی و غیره. به روسیه کمک می کنند ولی در عین حال اعلام بی طرفی میکنند شجاعت کاری را که انجام می دهند را ندارند تا به گردن بگیرند