• سه‌شنبه / ۵ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401070502006
  • خبرنگار : 71610

تمایل به کسب رأی اعتماد مجدد؛ دلیل استعفای الحلبوسی

تمایل به کسب رأی اعتماد مجدد؛ دلیل استعفای الحلبوسی

به دنبال اعلام استعفای محمد الحلبوسی از سمت ریاست پارلمان عراق، کارشناسان سیاسی این کشور دلیل اتخاذ این تصمیم را تمایل الحلبوسی به گرفتن مجدد رای اعتماد از نمایندگان پس از استعفای نمایندگان جریان صدر از پارلمان به عنوان هم پیمانان وی عنوان کردند.

به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی در گزارشی در این باره نوشت: در سایه انتشار اخباری مبنی بر تشکیل ائتلافی گسترده تحت عنوان ائتلاف "إداره الدوله" میان چارچوب هماهنگی شیعیان عراق و دیگر احزاب کُرد و سنی و همچنین زمانبندی اعلام استعفای الحلبوسی این احتمال را مطرح کرده است که الحلبوسی با اتخاذ این تصمیم درصدد دریافت رأی اعتماد مجدد نمایندگان به خود درپی استعفای هم پیمانانش است.

القدس العربی همچنین گزارش داد: سیاستمداران عراقی می گویند که هدف اصلی الحلبوسی دریافت رأی اعتماد نمایندگان به وی است؛ چراکه تحولات زیادی در صحنه سیاسی عراق رخ داده و نمایندگان جریان صدر که در واقع هم پیمان الحلبوسی بودند از پارلمان استعفا کرده و به جای آنها نمایندگان وابسته به چارچوب هماهنگی معرفی شده‌اند.

در همین راستا، "اسعد الحلبوسی"، کارشناس عراقی مسائل سیاسی و امنیتی در این باره به اسپوتنیک گفته است: الحلبوسی از سمت خود استعفا نخواهد کرد و اگر چنین چیزی توسط الحلبوسی مطرح شده است هدف وی شناخت حامیان و مخالفان خود است؛ چراکه وی این غنیمت به دست آمده را که در خواب نیز آن را نمی‌توانست ببیند، از دست نخواهد داد.

وی معتقد است: حتی اگر این تصمیم واقعی باشد بر صحنه سیاسی عراق تاثیری نخواهد گذاشت.

خبرگزاری رسمی عراق (واع) دوشنبه اعلام کرد که محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق از سمتش استعفا کرد.

رسانه‌های عراق با انتشار تصویری از بیانیه هیئت رئیسه پارلمان عراق اعلام کردند که نمایندگان پارلمان به همین منظور چهارشنبه هفته جاری نشستی را برگزار خواهند کرد.

طبق بیانیه منتشر شده، قرار است که در این نشست استعفای الحلبوسی به رأی گذاشته شود و همچنین معاون اول رئیس پارلمان نیز انتخاب شود.

انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق ۱۸ مهر ۱۴۰۰ برگزار شد و اکنون با وجود گذشت حدود یک سال از برگزاری این انتخابات، تاکنون دولت جدیدی تشکیل نشده است و به همین دلیل عراق وارد یک بن‌بست سیاسی در نتیجه اختلافات میان احزاب شده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha