غلامحسین شافعی صبح امروز ۳۱ شهریور ماه در نود و هفتمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: موضوع صادرات ریالی چندین سال است که مطرح شده و البته باید این مساله توجیه پذیر باشد. صادرات ریالی از خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان به افغانستان دارای اهمیت و توجیه پذیر است، اما توجیه صادرات ریالی به ترکمنستان و عراق باید بررسی شود.
وی درباره موضوع قیمتگذاری کالاهای صادراتی افزود: هر کالایی که قیمتش بالا است در کمیته تعیین نرخ در سازمان توسعه تجارت تقاضا ارائه شده و مشکل در آنجا بررسی میشود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اگر پیشنهاد بخش خصوص پذیرش شود، تعهد داده میشود که صادارت در کشور در عرض ۶ ماه ۴۰ درصد افزایش یابد. اگر ارز حاصل از صادارت ۱۰۰ یا ۲۰۰ تومان گرانتر از بازار خریداری شود، متعهد میشویم صادارت ۴۰ درصد افزایش یابد. هم اکنون صادر کننده با ارز آزاد کالا را خریده و ارز حاصل از صادرات پایینتر از قیمت ارز آزاد به بانک داده میشود. همچنین با توجه به تحریمها و مشکلات بین بانکی انتقال ارز از چند محل صورت میگیرد و حدود ۸ تا ۱۴ درصد هزینه انتقال پول توسط صادر کننده پرداخت میشود که در کشور مورد قبول بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی و... نبوده و این مساله موجب کاهش صادارت شده است.
آزادسازی و تک نرخی شدن ارز آرزوی بخش خصوصی است
در ادامه محمد حسین روشنک، رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: برای صادارت ریالی تمرکز ما بیشتر بر کشور افغانستان است و این مساله به نفع بانک مرکزی است و مانع خروج ارز نیز میشود. همچنین کارمزد بانکهای ایرانی درکشورهای تاجیکستان و روسیه بالاست. خوشبختانه جلسهای با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به تازگی برگزار و در این جسله در خصوص صادارت کالاهای غیر نفتی و فولاد و واردات کالاهای مورد نیاز صحبت شد؛ اگر این اتفاق رخ دهد مشکلات ما حل میشود. آزادسازی و تک نرخی شدن ارز آرزوی بخش خصوصی است. ارز باید یک نرخی و آزاد شود، اگر ارز تک نرخی شود کسی ضرر نمیکند.
انتهای پیام
نظرات