• چهارشنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401063022357
  • خبرنگار : 80001

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان:

زمین‌های واگذاری باید زیرساخت و امکانات داشته باشند

زمین‌های واگذاری باید زیرساخت و امکانات داشته باشند

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان درباره طرح واگذاری زمین ۲۰۰ متری به خانواده‌های دارای سه فرزند گفت: زمین باید زیرساخت و امکانات داشته باشد تا قابل سکونت باشد.

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این‌که دولت تصمیم گرفته به خانوارهای دارای سه فرزند، زمین بدهد کار پسندیده‌ای است اما باید ببینیم چقدر از تجارب گذشته در این زمینه استفاده شده است؛ چرا که در برخی دولت‌های پیشین هم طرح‌های واگذاری زمین به خانواده‌ها مطرح بود. اگر آن برنامه‌ها موفق بوده جای بحث نیست اما اگر فقط منتج به این مساله شود که بازار فروش زمین شکل بگیرد کمکی به تولید مسکن نخواهد کرد.

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان تاکید کرد: در بعضی از نقاط کشور برای پروژه جهش تولید مسکن، زمین فراهم شده اما به دلیل نبود زیرساخت‌ها و امکانات و توجیه‌پذیر نبودنِ سرمایه‌گذاری روی این زمین‌ها سازندگان بخش خصوصی و دولتی حاضر به سرمایه‌گذاری در آنها نشدند.

پورحاجت با بیان این‌که ساخت مسکن با اعداد و ارقامی که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده امکان‌پذیر نیست، بیان کرد: برای بخش خصوصی، ساخت مسکن با قیمت متری ۴.۷ میلیون تومان امکان‌پذیز نیست؛ زیرا هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن کمتر از متری هفت میلیون تومان تمام نمی‌شود. مشکلاتی هم درخصوص تامین تسهیلات و آورده متقاضیان وجود دارد.

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان با اشاره به گذشت یک سال از وعده وزارت راه و شهرسازی درخصوص مقدمات ساخت یک میلیون واحد مسکونی یادآور شد: گفته می‌شود برای ۱.۶ میلیون واحد تامین زمین صورت گرفته اما در بعضی نقاط کشور زمین برای طرح جهش تولید مسکن وجود ندارد. برعکس در بعضی نقاط زمین  هست و متقاضی ساخت نیست. این نشان می‌دهد شاکله این برنامه دچار  مشکلاتی است.

پورحاجت تاکید کرد: قرار نیست دولت در بیابان به مردم زمین بدهد بلکه باید زمین قابل سکونت بدهد. یعنی زیرساخت‌ها، خدمات، انشعابات و امکانات وجود داشته باشد. دولت باید بگوید چه مقدار می‌خواهد در زمینه زیرساخت‌ها هزینه کند و آیا توانایی تامین نقدینگی سنگین این زیرساخت‌ها را دارد. دستگاه‌های خدمات‌رسان دولتی در بعضی از شهرها صراحتا به سازندگان می‌گویند باید خودتان هزینه زیرساخت‌ها و شبکه‌های آب و برق و گاز را بر عهده بگیرید. با این اوصاف چگونه دولت می‌خواهد مردم را صاحب مسکن کند.

وی با اشاره به طرح اقدام ملی مسکن در دولت دوازدهم گفت: اوایل آن طرح اعلام کردند که می‌خواهند با متری ۲.۷ میلیون تومان مردم را صاحب خانه کنند. خوب حالا آمار بدهند که در طول سه چهار سال اخیر چه تعداد از آن ۴۰۰ هزار واحدی که قرار بود با متری ۲.۷ میلیون تومان به دست مردم برسد تکمیل شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha