به گزارش ایسنا، به نقل از سایت المیادین، زینبی کیبیدی، نماینده دائم اتیوپی در سازمان ملل ضمن رد گزارش کارشناسان این سازمان گفت، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد دولت اتیوپی از کمکهای بشردوستانه به عنوان ابزار جنگی استفاده کرده است.
اخیرا کمیته حقیقت یاب سازمان ملل که سال گذشته میلادی توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تشکیل شد و شامل سه کارشناس مستقل حقوق بشر است، گزارش داد: دلایل معقولی وجود دارد که نشان میدهد نقضهای صورت گرفته در درگیری های منطقه تیگرای به حد جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت رسیده است.
براساس این گزارش، دلایل منطقی وجود دارد که ثابت می کند دولت فدرال اتیوپی و متحدان منطقهای آن بخصوص اریتره مرتکب جنایتهای ضد انسانی شدهاند و به انجام ابن جنایت ها ادامه میدهند.
نماینده دائم اتیوپی در سازمان ملل افزود، کمیته حقیقت یاب سازمان ملل انگیزه سیاسی دارد و یافتههای آن متضاد و مغرضانه است. اتیوپی چارهای جز رد این گزارش ندارد.
پس از آتش بس پنج ماهه، از ۲۴ ماه اوت درگیریها در چندین جبهه در شمال اتیوپی از سر گرفته شده است و دو طرف نقض آن را به گردن یکدیگر می اندازند.
درگیری در اقلیم تیگرای در سال ۲۰۲۰ آغاز شد؛ دولت اتیوپی جبهه آزادیبخش خلق تیگرای را به حمله به پایگاههای ارتش فدرال متهم کرده و نیروهای این ارتش را با حمایت نیروهای امهره و اریتره به این منطقه اعزام کرد تا جبهه آزادیبخش خلق تیگرای، حاکم بر این منطقه را بیرون کنند.
نیروهای تیگرای در ابتدا ظرف یک ماه شکست خوردند اما در سال ۲۰۲۱ با یک ضد حمله تقریبا کنترل بیشتر منطقه تیگرای را پس گرفتند و وارد مناطق مجاور آن در امهره شدند. درگیریها میان دو طرف از اواخر مارس پس از برقراری آتشبس انسانی متوقف شد.
انتهای پیام
نظرات