امین قهرمانی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به آغاز اقدامات مرمتی در کتیبه باستانی آنوبانینی، اظهار کرد: سال گذشته فعالیت هایی را برای محوطه سازی و ساماندهی این اثر باستانی و مستندسازی آن انجام دادیم.
وی انجام مطالعات، آسیب شناسی و مرمت را گام بعدی عنوان کرد و گفت: اخیرا مطالعات و آسیب شناسی اثر انجام گرفته و در حال حاضر هم اقدامات مرمتی را روی آن آغاز کرده ایم.
مدیر پایگاه محور ساسانی با بیان اینکه این برای اولین بار است که اقدامات مرمتی روی کتیبه آنوبانی نی صورت می گیرد، عنوان کرد: برای این کار از یک گروه مرمتی متخصص از استان فارس که اقدامات مرمتی تخت جمشید را انجام می دهند، دعوت کرده ایم که در حال انجام کار هستند.
وی ادامه داد: آنو بانی نی شامل شش نقش برجسته است که در این مرحله مرمت سه نقش برجسته در دستورکار قرار گرفته که البته برای مرمت یکی دیگر از نقش برجسته ها با تیم مرمتی متخصص رایزنی می کنیم.
قهرمانی گلسنگ زدایی، استحکام بخشی و موزون سازی را از فعالیت های مرمتی در کتیبه آنوبانی نی خواند و گفت: علیرغم اهمیت این اثر باستانی، تاکنون به خوبی معرفی نشده که در این راستا سال گذشته دفتر پایگاه را به فضای ساختمانی روبروی آن انتقال دادیم و تلاش شد تا با رویدادسازی و برگزاری برخی مراسم آیینی به معرفی آن کمک کنیم.
وی یکی از مهمترین نیازهایی کنونی آنوبانی نی را رها سازی و تملک واحدهای مسکونی اطراف آن دانست که البته نیاز به اعتبارات بالایی دارد.
آنوبانینی یکی از قدیمی ترین سنگ نگاره های باستانی در جهان است که با بیش از چهار هزار سال قدمت در شهر سرپل ذهاب استان کرمانشاه واقع شده است.
انتهای پیام
نظرات