به گزارش ایسنا، به نقل از بلومبرگ، صربستان همچنان کوزوو را که در سال 2008 میلادی اعلام استقلال کرد، یکی از استانها و بخشی از قلمرو خود میداند. بلگراد به چین و روسیه که در شورای امنیت از حق وتو برخوردار هستند برای مخالفت با به رسمیت شناخته شدن بینالمللی کوزوو تکیه کرده است.
الکساندر ووجیچ، رئیس جمهور صربستان با این حال در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: حتی اگر صربستان استقلال کوزوو را به طور کامل به رسمیت نشناسد، زمانی که کرسی به پریشتینا بدهید، دیگر نمیتوانید آن را از سازمان ملل خارج کنید.
ووجیچ که از قطع روابط با مسکو یا پیوستن به تحریمهای غربی برای تنبیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به خاطر حمله به اوکراین امتناع کرده، گفت: هیچ شانسی وجود ندارد که اجازه دهیم کوزوو به سازمان ملل ملحق شود.
وی افزود: پس از سالها مذاکره با میانجیگری اتحادیه اروپا که در رفع بنبست در مورد کوزوو ناکام بود، صربستان اکنون برای پیامدهای اقتصادی به خاطر مخالفتش آماده میشود.
بروکسل از هر دو طرف میخواهد که اگر قصد دارند به این بلوک بپیوندند، روابط خود را عادیسازی کنند اما ووجیچ از اینکه بخواهد در این راستا کاری انجام دهد، امتناع کرده است.
ووجیچ هفته گذشته به عنوان بخشی از تلاشهای دیپلماتیک با سفرای بالکان که نمایندگان اتحادیه اروپا، فرانسه و آلمان بودند، دیدار کرد. وی گفت، هرگونه پیشنهادی را در رابطه با پیوستن کوزوو به سازمان ملل رد میکند.
ووجیچ تصریح کرد: افزایش فشارها بر صربستان برای تغییر موضعش، موقعیت این کشور را در رابطه با امنیت انرژی که برای تامین بخش اعظم آن به شرکت روسی صادرکننده گاز "گازپروم" وابسته است و همچنین برای تهیه مواد غذایی و دیگر اقلام وارداتی پیچیده میکند.
ووجیچ در عوض برای حمایت اقتصادی به دنبال راه جایگین بوده و هفته گذشته یک وام یک میلیارد دلاری از امارات دریافت کرد و در تلاش است تا با صندوق بینالملل پول برای تقویت بودجههای مالی صربستان به توافقی دست یابد.
وی گفت: رد پیشنهادات اتحادیه اروپا که تاکنون بزرگترین شریک تجاری صربستان بوده، اتفاقی ناخوشایند است.
ووجیچ تصریح کرد: فشارهای عظیم و شدید ادام دارند. ما باید از زندگیمان مراقبت کنیم.
انتهای پیام
نظرات