نسرین غزنوی در گفتوگو با ایسنا درباره آثار تاریخی شناسایی شده در شهرستان برخوار و دولتآباد، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی در شهرستان برخوار شناسایی شده که از این تعداد ۲۲ اثر به ثبت ملی رسیده است. مسجد و منار سین از آثار شاخص شهرستان و متعلق به دوره سلجوقی است که در طول سال بیش از ۱۰ هزار نفر از این آثار بازدید میکنند.
وی افزود: طی سالهای گذشته برای مرمت این آثار بهصورت مستمر بودجه تخصیص داده شده و برای مسجد و منار سین هر سال بودجه تخصیص مییابد و بخشی از آن مرمت میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان برخوار و دولتآباد، گفت: جاذبههای شهرستان برخوار بیشتر تاریخی و مذهبی هستند و جاذبه طبیعی بسیار کمی در آن وجود دارد که از آن جمله میتوان به سایت فسیلی، پارک جنگلی حبیبآباد و رصد ستارگان در روستای مرق و دنبی اشاره کرد. چون شهرستان برخوار و دولتآباد یک شهرستان مذهبی به حساب میآید، طبیعتاً بقاع متبرکه بیشترین توریست را به خود جذب میکنند و در واقع گردشگری مذهبی نمود بیشتری دارد که سعی میکنیم این نوع از گردشگری و گردشگری صنعتی را توسعه دهیم.
غزنوی تصریح کرد: در حال حاضر در شهرستان زیرساختهای گردشگری دارای مجوز بهرهبرداری و جود ندارد، اما ۷ مجموعه بومگردی و رستوران سنتی فعلاً مجوز اولیه دریافت کردهاند که پس از انجام مراحل مرمتی و تجهیز و اخذ پروانه بهرهبرداری قابل استفاده هستند.
وی ادامه داد: از لحاظ صنایع دستی بعد از شهر اصفهان بیشترین تعداد صنعتگر در برخوار است، به طوری که ۲۵رشته صنایعدستی با بیش از ۲۵۰ کارگاه و ۳ هزار صنعتگر در رشتههای چاپ قلمکار، منبت و قلمزنی و فیروزهکوبی در حال فعالیت هستند.
انتهای پیام
نظرات