• پنجشنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۶:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401062418489
  • خبرنگار : 71628

انتقاد چین از «استاندارهای دوگانه» غرب در قبال ایران و متحدان آمریکا

انتقاد چین از «استاندارهای دوگانه» غرب در قبال ایران و متحدان آمریکا

نماینده چین در وین با اشاره به یک قرارداد تسلیحاتی میان آمریکا، انگلیس و استرالیا، گفت که استانداردهای دوگانه غرب در قبال ایران و متحدان آمریکا، اجرای قوانین بین‌المللی و نتیجه‌بخشی آن را به خطر می‌اندازد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه بلومبرگ، چین هشدار داد که قوانین جهانی منع‌کننده اشاعه تسلیحات اتمی به دلیل تفاوت در برخی استانداردهایی که در زمینه منع اشاعه تسلیحات اتمی برای ایران و متحدان آمریکا اعمال می‌شود، در خطر است.

وانگ کوان نماینده چین در نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین در این باره گفت، «استاندارد دوگانه» یعنی حدود نیم قرن تلاش‌ برای محدودسازی تملک کلاهک‌های هسته‌ای رو به شکست و تباهی برود.

طبق گفته وانگ، کشورهای غربی از ایران انتظار دارند ذخایر سوخت هسته‌ای‌اش را جهت احیای توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها محدود کند؛ این در حالی است که آمریکا و انگلیس برنامه دارند صدها کیلوگرم اورانیوم با خلوص بالا را به عنوان بخشی از توافق فروشی زیردریایی هسته‌ای به استرالیا، به این کشور منتقل کنند.

او همچنین: درباره ایران، نکته اصلی توافق هسته‌ای، محدود کردن زمان گریز هسته‌ای به یک سال یا طولانی‌تر از این مدت بود. در حالی وقتی پای استرالیا در میان است، آن‌ها از ارائه چندین تن مواد هسته‌ای در سطح تسلیحاتی به کشوری حرف می‌زنند که تسلیحات هسته‌ای در اختیار ندارد. این گونه استثناها خطر فروریختن سدی را در بر دارند که جلوی اشاعه تسلیحات هسته‌ای ایستاده است.

با این حال، لارا هولگِیت، نماینده آمریکا در نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین می‌گوید، ربط دادن توافق زیر دریایی استرالیا(آکوس) به توافق هسته‌ای ایران «منطقی نیست».

هولگیت در این باره، با مطرح کردن ادعایی علیه ایران، گفت: هیچ استاندارد دوگانه‌ای میان موضوع ایران که سابقه عدم پایبندی به تعهدات پادمانی‌اش را دارد و موضوع استرالیا وجود ندارد که هیچ گاه از پایبندی‌ به تعهداتش تخطی نکرده است.

به گفته او، استرالیا بر خلاف ایران به سوخت زیردریایی نیاز دارد چون ظرفیت صنعتی غنی‌سازی اورانیوم را ایجاد نکرده است.

او افزود: محدودسازی اشاعه این تکنولوژی که کلید رسیدن به رآکتورهای سوخت هسته‌ای و بمب‌هاست، محور اصلی مقررات منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha