به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت دویچه وله، با وجود مقاومت اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در برابر ارسال تسلیحات سنگین، از جمله زرهپوش "ماردر" و تانک "لئوپارد" به اوکراین این مسئله هم در دولت ائتلافی هم در میان محافظهکاران پشتیبانهای زیادی دارد.
شرکت "رایناشتال"، از غولهای صنایع اسلحهسازی آلمان روز چهارشنبه ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) اعلام کرد آماده تحویل فوری ۱۶ خودروی زرهی ماردر به اوکراین است.
دولت فدرال آلمان تاکنون برای ارسال تسلیحات سنگینی که اوکراین از مدتها پیش تقاضای دریافت آنها را کرده، مجوزی صادر نکرده است.
آمین پاپبرگر، مدیرعامل شرکت رایناشتال مدتی پیش نیز گفته بود سری اول زرهپوشهای ماردر که در این شرکت بازسازی و مدرنیزه شدهاند، در صورت صدور مجوزهای لازم، آماده تحویل و ارسال به اوکراین هستند.
مدلهای مختلف زرهپوش ماردر که مجهز به توپهای ۲۰ میلیمتری و مسلسل هستند تا چند سال پیش خودروی زرهی استاندارد ارتش آلمان بودند و مدلهای بهروزه شده آن دارای یک پرتابگر موشک ضد تانک است.
از این زرهپوشها حدود دو هزار دستگاه در اختیار ارتش آلمان بود که پس از خارج شدن از رده، تعدادی از آنها پس از بازسازی و تجهیز به کشورهایی مانند شیلی، اندونزی و اردن صادر شدند.
شرکت رایناشتال به کانال یک تلویزیون آلمان ARD گفته به جز زرهپوشهای آماده تحویل، ۱۴ دستگاه دیگر در حال آمادهسازی هستند و این شرکت میتواند افزون بر این ۷۰ زرهپوش بازسازی و به روزه شده ماردر هم به مرور تحویل اوکراین دهد.
مقاومت آلمان با وجود چراغ سبز آمریکا
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات و وزیر دفاع این کشور از همین حزب تاکنون با ارسال مستقیم زرهپوش و تانک تهاجمی به اوکراین مخالفت کردهاند.
شولتس بارها گفته آلمان در زمینه تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین از طرف کشورهای عضو ناتو "تکروی" نمیکند. در همین حال سفیر ایالات متحده در برلین گفته از نگاه آمریکا هر کشوری میتواند به طور مستقل در مورد چگونگی کمک به اوکراین تصمیمگیری میکند.
اوکراین به خصوص با توجه به بازپسگیری مقدار قابل توجهی از اراضی در هفتههای اخیر که تسلیحات غربی در آن نقش موثری داشتهاند، با موضعگیری دولت فدرال آلمان درباره خودداری از موافقت با صدور تسلیحات سنگین انتقادی برخورد میکند.
گلایه و انتقاد اوکراین
دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین در یک پیام توئیتری گلایهآمیز نشانههای دریافت شده از برلین را "مایه سرخوردگی و ناامیدکننده" توصیف کرده است.
او تاکید کرده هیچ دلیل معقولی برای عدم ارسال تانک و زرهپوش به اوکراین وجود ندارد و آنچه عنوان میشود تنها نگرانیها و ملاحظات انتزاعی است.
کولبا در توییتش نوشته: «نشانههای ناامیدکننده از آلمان در حالی که اوکراین حالا به لئوپارد و ماردر نیاز دارد، برای آزاد کردن مردم و نجات آنها از کشتار جمعی. استدلال منطقی برای اینکه این سلاحها نمیتوانند تامین شوند، وجود ندارد تنها ترسها و بهانههای انتزاعی. آنچه برلین از آن میترسد، کییف نیست.»
حمایت گسترده از ارسال تانک تهاجمی به اوکراین
در همین حال شمار موافقان تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین حتی در میان احزاب دولت ائتلافی نیز رو به افزایش است.
میشائیل روت، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان فدرال آلمان (بوندستاگ) میگوید در شرایط تعیین کننده کنونی جنگ در اوکراین، باید درباره حمایتهای ممکن از این کشور هماهنگی تنگاتنگی با آمریکا و ناتو وجود داشته باشد.
سیاستمدار سوسیال دموکرات تصریح کرده که فقط آلمان و آمریکا میتوانند تانکهای تهاجمی مورد درخواست اوکراین را در اختیار آنها قرار دهند.
او تاکید کرد در اینجا مسئله فقط حمایت از اوکراین نیست بلکه مسئله بیشتر آزادیهای دموکراتیک است که در آنجا از آنها دفاع میشود.
رئیس کمیسیون دفاعی بوندستاگ از حزب دموکراتهای آزاد هم معتقد است پشتیبانی از ارتش اوکراین در بازپسگیری مناطق کشورش از طریق ارسال چنین تانکهایی از اهمیت زیادی برخوردار است.
امید نوریپور از حزب سبزها هم در گفتوگو با کانال یک تلویزیون آلمان تاکید کرده برای این که اوکراین بتواند هر چه بیشتر مناطق خودش را از روسیه پس بگیرد، لازم است تانکهای تهاجمی پیش از زمستان به این کشور تحویل داده شود.
به جز شخصیتهای احزاب دولت ائتلافی، بسیاری از سیاستمداران محافظهکار آلمانی هم از تحویل تانکهای تهاجمی و خودروهای زرهی سنگین به اوکراین حمایت میکنند.
اوکراین تاکنون سلاحها و تجهیزات زیادی، از جمله تعدادی سامانه موشکی ضدهوایی و پرتابگر چندگانه از آلمان دریافت کرده که بارها آنها را بسیار سودمند توصیف کرده است.
با این حال مقامهای اوکراین در روزهای گذشته بارها تاکید کردهاند که با توجه به پیشرفت قابل توجه نیروهای اوکراینی در مناطق تحت کنترل روسها نیاز به زرهپوشهای دفاعی و تانکهای تهاجمی برای حفظ مناطق آزاد شده مدام افزایش مییابد.
انتهای پیام
نظرات