• سه‌شنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401062216539
  • خبرنگار : 71660

زمزمه‌های جمهوریت در نیوزیلند با درگذشت ملکه؛

نخست‌وزیر نیوزیلند: شاید در دوره حیات من جمهوری شدیم

نخست‌وزیر نیوزیلند: شاید در دوره حیات من جمهوری شدیم
جاسیندا آردرن، نخست‌وزیر نیوزیلند

موضوع تشکیل «جمهوری» در نیوزیلند تحت پادشاهی چارلز سوم، سوالی بود که در نشست خبری از سوی یک خبرنگار از نخست‌وزیر این کشور پرسیده شد. جاسیندا آردرن با تاکید بر اینکه کشورش در حال حاضر درگیر سوگواری برای ملکه است و حالا زمان درستی برای گفت‌وگو در این باره نیست، اعلام کرد که «نیوزیلند به سمت جمهوری شدن» خواهد رفت و این نکته امکان دارد در زمان حیات او نیز رخ دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ نخست‌وزیر نیوزیلند در جمع خبرنگاران اظهار کرد که نیوزیلند به طور فعال و در کوتاه مدت پس از مرگ ملکه انگلیس، اقداماتی را در راستای تبدیل به جمهوری مستقل اتخاذ نخواهد کرد، اما به باور او در نهایت به این سمت پیش خواهد رفت و این مساله چیزی است که احتمال دارد در دوره حیات او روی دهد.

جاسیندا آردرن، نخست‌وزیر نیوزیلند روز دوشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاران در این راستا اظهار کرد: «هرگز ضرورت این موضوع را حس نکرده‌ام. چالش‌های زیادی است که ما با آن‌ها مواجه می‌شویم. بحث مهم و بزرگی است. فکر نکنید که چنین چیزی باید سریعا رخ دهد.» او همچنین تاکید کرد که نیوزیلند در نهایت به یک جمهوری تبدیل خواهد شد اما در حال حاضر مسائل ضروری‌تری برای دولت او وجود دارد که باید به آن رسیدگی کند.

او گفت که نیوزیلند در حال حاضر درگیر فرآیند سوگواری است و کشور درگذشت الیزابت دوم، ملکه انگلیس را با یک مراسم یادبود دولتی به همراه یک تعطیلی رسمی در تاریخ ۲۶ سپتامبر برگزار خواهد کرد. جاسیندا آردرن به عنوان نماینده نیوزیلند در کنار فرماندار کل این کشور در مراسم خاکسپاری ملکه انگلیس حضور خواهد داشت و روز چهارشنبه عازم لندن خواهد شد.

مرگ ملکه انگلیس جرقه مجدد درخواست جمهوری شدن در استرالیا و دیگر کشورهای همسودی که تحت ریاست او قرار داشته‌اند را هم زده است. آدام بانت، یک قانونگذار استرالیایی، یک روز پس از مرگ ملکه الیزابت دوم بار دیگر بحثی سابقه دار را با مطرح کردن این درخواست که استرالیا تبدیل به جمهوری شده و روابطش را با سلطنت بریتانیا قطع کند و از آن مستقل شود داغ کرد.

نیوزیلند یک حکومت مشروطه سلطنتی و دارای یک دموکراسی پارلمانی است. پس از درگذشت ملکه الیزابت دوم، بالاترین مقام در این کشور پادشاه چارلز سوم است که بر حسب قانون «پادشاه نیوزیلند و رئیس کشور» محسوب می‌شود.

در نیوزیلند نخست ‌وزیر، رئیس دولت است و توسط پارلمان انتخاب می‌شود.

در انتخابات سراسری این کشور که هر سه سال یک‌بار برگزار می‌شود، ۱۲۰ نماینده در پارلمان حضور می‌یابند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha