به گزارش ایسنا، شبکه الجزیره قطر به نقل از یک مسئول عالی رتبه ایرانی اعلام کرد که اگر موضع آمریکا واقعبینانه باشد طی چند روز میتوانیم به یک توافق حقیقی برسیم.
این مسئول ایرانی گفت: ما خواهان متنی برای توافق هستیم که غیر قابل تفسیر باشد به گونهای که هیچ طرفی در آینده نتواند از آن سوء استفاده کند.
وی گفت که قبل از بستن پرونده ادعاهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، هیچ توافقی نمیتواند واقعی و عملی باشد.
این مسئول عالیرتبه ایرانی که نامی از وی منتشر نشده است همچنین تاکید کرد که بیانیه کشورهای اروپایی در خصوص مذاکرات هستهای جانبدارانه و باب میل آمریکا است و این بیانیه اوضاع و فضای رسیدن به توافق را پیچیده میکند.
وی همچنین گفت که نسبت به اتخاذ تحرکات خصمانه در داخل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روزهای آتی هشدار میدهیم.
به گزارش ایسنا، فرانسه، آلمان و انگلیس روز شنبه در بیانیهای از خواسته ایران در مذاکرات احیای برجام مبنی بر این که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحقیقاتش درباره ذرات اورانیوم یافتشده در سه سایت هستهای ایران را به پایان برساند، ابراز نارضایتی کرده و مدعی شدند که این خواسته مذاکرات را به خطر میاندازد.
تروئیکای اروپایی در این بیانیه آوردهاند: این خواسته آخر، تردیدهایی جدی درباره مقاصد و تعهدات ایران نسبت به نتیجه موفقیتآمیز برجام ایجاد میکند. موضع ایران با تعهدات قانونی الزامآور ایران مغایرت دارد و چشمانداز احیای برجام را به خطر میاندازد.
این ادعای طرفهای اروپایی برجام در حالی است که پیشتر پرونده "منشاء ذرات اورانیوم در سایتهای هستهای" ایران در جریان توافق بر سر برجام که به امضای سه کشور مذکور نیز رسیده است، بسته شده بود. آژانس اخیرا با تاثیر پذیرفتن از ادعاهای رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شده است که ایران همچنان پاسخهای معتبری در رابطه با منشاء این ذرات اورانیوم کشف شده در سه سایت هستهای اعلام نشده، ارائه نکرده است.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین نیز با انتشار یک توییت به بیانیه تروئیکای اروپا واکنش نشان داد و از آن انتقاد کرد.
وی نوشت: (این اقدام سه کشور اروپایی) واقعا خیلی بی موقع بود. درست در زمان حساس مذاکرات وین و در آستانه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی.
همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی گفت: باعث تعجب و تأسف است که در شرایطی که تعاملات دیپلماتیک و تبادل پیام میان طرفهای مذاکره و هماهنگکننده گفتوگوها برای نهایی کردن مذاکرات جریان دارد، سه کشور اروپایی در اقدامی انحرافی و به دور از رویکرد نتیجهبخش در مذاکرات، اقدام به صدور چنین بیانیهای میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حسن نیت و اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای نهایی کردن توافق رفع تحریم و با یادآوری این موضوع که پیشرفت مذاکرات در بسیاری از مقاطع از جمله مقطع اخیر، نتیجه ابتکارات و ایدههای جمهوری اسلامی ایران بوده است، به طرفهای اروپایی درباره تأثیرپذیری از فضاسازی طرفهای ثالثی که از ابتدا مخالف روند مذاکرات بوده و اکنون نیز با همه توان به دنبال به شکست کشاندن مذاکرات هستند، هشدار داد.
ناصر کنعانی افزود: باعث تاسف است که سه کشور اروپایی با این بیانیه نسنجیده، گام در مسیر رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست مذاکرات گذاشته اند و بدیهی است در صورت تداوم چنین رویکردی، باید مسؤلیت نتایج آن را نیز بپذیرند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با یادآوری انفعال طرفهای اروپایی در ماههای اخیر و همچنین اقدام نابجا و سیاسی این کشورها در پایهگذاری قطعنامه در شورای حکام آژانس، گفت: به سه کشور اروپایی توصیه میشود به جای ورود به فاز تخریب روند دیپلماتیک، برای ارائه راهحل جهت پایان دادن به اختلاف نظرهای معدود باقیمانده نقش فعالتری ایفا کنند.
وی همچنین با اشاره به سابقه همکاری و تعامل سازنده جمهوری اسلامی به عنوان یک عضو مسئولیتپذیر معاهده منع اشاعه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بار دیگر بر لزوم اجتناب از سیاسیکاری و طرح اتهامات بیپایه علیه کشورمان تأکید کرده و گفت: مایه تأسف است که کشورهای اروپایی از یکسو به حمایت تمام قد از رژیمی میپردازند که صدها کلاهک اتمی در اختیار داشته و به هیچیک از ساز و کارهای منع اشاعه بینالمللی پایبند نیست و از سوی دیگر علیه برنامه هستهای کاملا صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران که در معرض گستردهترین بازرسیها قرار داشته، به فضاسازی میپردازند.
سخنگوی وزارت امورخارجه با توصیه به اروپاییها برای جبران عمل نکردنشان به تعهدات متعدد خود در قبال ملت ایران، آنها را از بهکارگیری زبان تهدید برحذر داشت و تصریح کرد: شکست حداکثری آمریکا در کارزار فشار حداکثری باید درس عبرتی برای همه طرفهایی باشد که ناآگاهانه تصور می کنند تهدید و تحریم میتواند ملت ایران را از پیگیری حداکثری حقوق و تامین منافع خود بازدارند.
کنعانی در پایان خاطرنشان کرد: ایران همچنان برای نهایی کردن توافق، اراده و آمادگی داشته و بر این اعتقاد است که در صورت وجود اراده لازم و پرهیز از اثرپذیری از فشارهای خارجی، امکان دستیابی سریع به توافق وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات