پرویز حسینی در گفتوگو با ایسنا تصریح کرد: امروزه آسیب اصلی حوزه ادبیات این است که ناشران برای درآمد و سود بیشتر آثار نازل و سرقتهای ادبی را بدون اینکه در مورد آنها اطلاعات و تحقیق کافی داشته باشند چاپ و منتشر میکنند و این معضل باعث به خطر افتادن شعر معاصر به ویژه شعر سپید میشود.
او پیشنهاد کرد: اگر گروهی متشکل از کارشناسهای مجرب تشکیل شود و همفکری و همکاری درستی برای مقابله با مشکلات حوزه ادبیات انجام دهند و نیز شاعران و نویسندگان واقعی برای چاپ کاغذی کتابهایشان تلاش کنند و از فضای مجازی و نشر الکترونیک دور بمانند سرقت ادبی در فضای مجازی کاهش چشمگیری پیدا میکند.
نویسنده مجموعه نقد «هنگامه رفتن و معرکه ماندن» با بیان اینکه فضای مجازی هیچ اصول و قواعد مشخصی ندارد اضافه کرد: در فضای مجازی نه تنها بر ادبیات نظارت درستی نیست بلکه شرح حال دروغین از شاعر یا نویسنده و حتی متون جعلی منتشر میشود و پیگیری برای مشخص شدن صحت آنها هم وجود ندارد و همه این مسایل به تدریج میتواند به شهرت و اعتبار ادبیات ما لطمه بزند.
حسینی تاکید کرد: شاعران در فضای مجازی نباید کتابهای چاپ نشده خود را به اشتراک بگذارند و فقط به تبلیغ کتابهای کاغذی خود بپردازند تا خواننده فضای مجازی ترغیب شود و به سمت خرید و خواندن کتاب کاغذی برود.
این نویسنده خاطرنشان کرد: در جامعهشناسی مفهومی به نام سواد رسانهای وجود دارد اما متأسفانه به دلیل اینکه برخی مخاطبان سواد رسانهای ندارند و در واقع عادت به خواندن آثار به صورت مکرر در فضای مجازی دارند ذهنیت آنها نیز تغییر کرده و با نبود تحقیق درست نمیتوانند سرقتهای ادبی را تشخیص دهد.
او گوشزد کرد: وزارت ارشاد باید کاغذ و کتاب های اصلی و اصیل را با تیراژ خوب چاپ کند تا نسل جوان ما به راحتی و بی دغدغه به کتاب دسترسی داشته باشد و کمتر به سراغ فضای مجازی برود.
نویسنده مجموعه داستان «عطر نجیب یال» افزود: نهادهای دولتی میتوانند خیلی خوب و محکم وارد میدان عمل شوند و با عملکرد درست متولیان میتوانیم از شر رسانهها به خیرشان پناه برده سواد رسانهای افراد جامعه را بالا ببریم.
انتهای پیام
نظرات