به گزارش ایسنا، دکتر امیرعلی حمیدیه، رییس ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری در بیست و سومین کنگره بینالمللی و بیست و یکمین جشنواره رویان، با بیان این که پزشکی بازساختی دیگر جزئی از پزشکی شده است، گفت: بخش مالی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در دوران شیوع کرونا که همه شاخههای پزشکی با افت مواجه بودند، در حال رشد بود. شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای نوپایی که در این حوزه در دنیا شکل میگیرد، سرعت بسیار زیادی پیدا کرده است.
مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
وی با تاکید بر سند ملی گفت: سعی کردهایم همه جای کشور را تحت نظر داشته باشیم و بر همین اساس، مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی را تعریف کردیم. این مراکز جامع، سال گذشته با توافقی که میان دکتر ستاری و دکتر عین اللهی منعقد شد، به نام "مراکز نوآوری و سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی" شناخته شدند و مانند مراکز رشد نیستند. ترکیبی از استاد، دانشجو، کارآفرین و سرمایهگذار در این فضا گرد هم میآیند. اگر این صنعت پیشرفت کند، دیگر مانند صنعت خودروسازی و داروسازی ما نخواهد شد و یک صنعت ملی واقعی است. از A تا Z را می توانیم در کشور خود انجام دهیم.
دکتر حمیدیه با اشاره به تصمیم به توسعه شرکتهای دانشبنیان حوزه سلولهای بنیادی در سالهای قبل گفت: آن زمان به ما خرده میگرفتند که اگر بر روی این موارد سرمایهگذاری کنید، پژوهش دیگر تعطیل و مقالهها کم می شود. مقالهها کم که نشد هیچ، بلکه بیشتر نیز شد. ستاد سلولهای بنیادی و وزارت بهداشت یک اهرم هستند. در منطقه رتبه ما در تولید علم از رژیم اشغالگر قدس و ترکیه نیز بالاتر است. در میان کشورهای اسلامی، سالهاست که رتبه یک را داریم. در دنیا نیز در جایگاه سیزدهم ایستادهایم.
رییس ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: بیش از ۴۰۰ پروژه دانشی و پژوهشی در سالهای اخیر حمایت شده و پژوهشسراهای دانشآموزی راهاندازی شده است. راهاندازی المپیاد سلولهای بنیادی نیز یکی دیگر از دستاوردهاست. در استانهای خراسان شمالی و البرز پیشرفت این علم فوقالعاده بوده است.
وی افزود: سعی کردیم بخش زیادی از انرژی خود را معطوف جوانان و نوجوانان کشور کنیم. اگر قرار است ایران پیشرفت کند، باید پژوهشگران جوان داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که محصولات متعددی در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور مجوز گرفتهاند و در حال استفاده هستند، گفت: دستگاه پلاسما فرزیس توسط یکی از پژوهشگران دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس ساخته شده است. تقریبا تمام داروهای پیوند سلولهای بنیادی خونساز، ایرانساخت شده است و من خودم برای بیمارانم داروی ایرانی تجویز میکنم. این داروها ۱۰ برابر از داروهای هندی بینام و نشان وارداتی بهتر است.
دکتر حمیدیه در پایان با بیان این که ما در گذشته گرفتار پیدا کردن یک سوزن بیوپسی در کشور بودیم، گفت: در حال حاضر، یک شرکت در مشهد سوزن بیوپسی ساخته است و الان در شرف صادرات این محصول است. جنس این سوزن از نوع آمریکایی نه، ولی از نوع ایتالیایی و چینی بهتر است. تعداد شرکتهای دانشبنیان در این زمینه از عدد ۲۱۰ گذشته است. خدا را شکر در مقالهها، نام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهایی که محصولات تایید شده توسط FDA تولید میکنند، دیده میشود.
به گزارش ایسنا، بیست و سومین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل و هجدهمین کنگره فناوری سلولهای بنیادی رویان، از صبح امروز، چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ در سالن همایشهای رازی آغاز به کار کرده و تا روز جمعه، ۱۸ شهریورماه ادامه خواهد داشت. همزمان با این کنگره، مراسم تقدیر از برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره رویان نیز امروز برگزار شد. هفدهمین سمینار پرستاری و مامایی نیز طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ۱۶ و ۱۷ شهریورماه برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات