به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، چین به افزایش سرعت پروازهای فضایی خود ادامه میدهد و اکنون دو ماموریت را در کمتر از دو ساعت به مدار زمین پرتاب کرده است.
این پرتابها از روز دوشنبه ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) ساعت ۲۲:۲۴ به وقت منطقه زمانی شرقی آغاز شد، زمانی که موشک "کوایژو-۱ای"(Kuaizhou-۱A) از مرکز پرتاب ماهواره "ژیوکوان" (Jiuquan) در شمال غربی چین به هوا بلند شد.
این موشک با موفقیت به مدار زمین رسید و دو ماهواره آزمایشی برای شرکت "فناوری ناوبری آینده پکن" را به مدار تحویل داد. این دو ماهواره که با نامهای "CentiSpace-۱-S۳" و "S۴-۱-CentiSpace" شناخته میشوند، فناوریهای مختلفی را بررسی خواهند کرد، از جمله برخی که برای بهبود قابلیتهای ناوبری طراحی شدهاند.
سپس ماموریت دوم در آغازین دقایق روز سهشنبه ۶ سپتامبر در ساعت ۱۲:۱۹ به وقت منطقه زمانی شرقی از مرکز پرتاب ماهواره "شیچانگ" (Xichang) در استان سیچوان در جنوب غربی چین انجام شد. در این پرواز، یک موشک "لانگ مارچ ۲دی"(Long March ۲D) ۳ ماهواره سنجش از دور موسوم به "یائوگان-۳۵" (Yaogan-۳۵) را به مدار زمین برد که پنجمین دسته سهگانه از این سیستم است که تا به امروز به مدار زمین رسیدهاند.
شبکه تلویزیونی دولتی CCTV چین در توضیح مختصری از این ماموریت گفت: این ماهوارهها عمدتاً برای انجام آزمایشهای علمی، بررسی منابع زمین، تخمین بازده محصولات کشاورزی و پیشگیری و کاهش بلایا استفاده خواهند شد. با این حال، کارشناسان غربی فکر میکنند که شبکه ماهوارههای "یائوگان-۳۵" احتمالاً برای ارتش چین نیز کارهای شناسایی را انجام میدهند.
پرتاب اول، هفدهمین پرتاب کلی برای موشک Kuaizhou-۱A بود که توسط شرکت دولتی "اکسپیس"(Expace) اداره میشود. همچنین پرتاب دوم، ۴۳۶امین پرتاب برای خانواده متنوع موشکهای "لانگ مارچ" تا به امروز بود.
چین تاکنون ۳۷ ماموریت مداری را در سال ۲۰۲۲ انجام داده است که آمار بالایی است، اما کمی از آمار شرکت فضایی خصوصی آمریکایی اسپیسایکس (SpaceX) کمتر است. این شرکت که متعلق به "ایلان ماسک" ثروتمندترین فرد جهان است، در سال جاری میلادی ۴۰ ماموریت مداری را انجام داده است که ۲۶ مورد از آنها، ارسال و تکمیل شبکه ماهوارههای اینترنتی "استارلینک" (Starlink) بوده است.
انتهای پیام
نظرات