به گزارش ایسنا، فاطمه سادات حمیدیان در نخستین رویداد فناورانه صنعت ساختمان و مسکن که در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد، با بیان اینکه در مرکز سیاستهای راهبردی وزارت راه، مسکن و شهرسازی دو رسالت تحول آفرین را در دستور کار داریم، افزود: یکی از این رسالتها بهرهبرداری از ظرفیتهای تحقیقاتی و فناورانه و تعریف پروژههای مسالهمحور است. اگر نخواهیم از این ظرفیتهای فناورانه در صنعت مسکن بهرهبرداری کنیم، ساماندهی و تحول در این صنعت میسر نخواهد بود.
وی دومین رسالت این مرکز را تهیه نظامنامه ارزش در شرکتها و واحدهای تابعه وزارت راه دانست و اظهار کرد: به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته میشود که با توجه به اجرای طرح نهضت مسکن و قانون جهش تولید دانشبنیان، بهترین زمان برای توسعه شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه است.
حمیدیان ادامه داد: از حدود ۷ هزار و ۲۰۰ شرکت دانشبنیان موجود در کشور، ۷۹ شرکت فعال در صنعت ساختمان موفق به دریافت تاییدیههای فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی شدند و این عدد نشان میدهد یک درصد شرکتهای دانشبنیان در صنعت ساختمان وارد شدند و ضرورت دارد این شرکتها توسعه و ارتقاء یابند.
رئیس مرکز سیاستهای راهبردی وزارت راه، مسکن و شهرسازی همچنین خاطرنشان کرد: از تعداد شرکتهای دانشبنیان فعال در این صنعت تنها ۲۴ شرکت یعنی ۳۰ درصد در حوزههای مرتبط با مصالح ساختمانی فعال هستند و ضرورت دارد از این شرکتها حمایت شود.
حمیدیان با تاکید بر اینکه ۴۱ درصد انرژی، در حوزه ساختمان مصرف میشود، ابراز امیدواری کرد که با حمایت از این شرکتها شاهد ارتقای کیفی محصولات این صنعت باشیم.
وی از تدوین آییننامه حمایت از فناوریهای نو در صنعت ساختمان در این مرکز راهبردی خبر داد و یادآور شد: در این آیین نامه بر ایجاد صندوقهای پژوهش و فناوری و همکاری با بخشهای مرتبط با فناوری تاکید شده است.
به گفته رئیس مرکز سیاستهای راهبردی وزارت راه، مسکن و شهرسازی، جایگزین شدن محصولات داخلی با خارجی و حمایت از آنها از اولویتهای وزارت راه است و در این مرکز به طور جدی پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات