• یکشنبه / ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401061309932
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول خبر داد:

راه اندازی مراکز خرید انگور در خراسان شمالی از اواخر شهریور ماه

راه اندازی مراکز خرید انگور در خراسان شمالی از اواخر شهریور ماه

ایسنا/خراسان شمالی معاون بازرگانی اداره کل تعاون روستایی خراسان شمالی از راه اندازی مراکز خرید انگور در این استان توسط این اداره کل در اواخر شهریور ماه امسال خبر داد.

مهدی یزدانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، قرار بر این است تا یک مرکز خرید انگور در منطقه خندق لوی شهرستان بجنورد و احتمالا یک مرکز نیز در منطقه مهمانک شهرستان مانه و سملقان راه اندازی شود.

وی گفت: خرید انگور به صورت توافقی صورت خواهد گرفت و انگور خریداری شده نیز از نوع کلاهداری خواهد بود.

یزدانی در پاسخ به این سوال که چرا فقط برای خرید کلاهداری ورود می شود؟ بیان کرد: از آنجاییکه نوع انگور کلاهداری از نوع صنعتی بوده و میزان تازه خوری آن زیاد نیست، اگر برای خرید ورود اقدام  نشود، احتمال خراب شدن آن وجود دارد.

وی افزود: میزان تولید انگور کشمشی در این استان زیاد است اما مقدار زیادی به صورت تازه خوری مصرف و مابقی آن تبدیل به کشمش می شود.

این مسئول ادامه داد: از سوی دیگر توان تشکیل های تعاون روستایی آنقدر بالا نیست که بتوانند نسبت به خرید تمام انگور تولیدی در استان اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز توسط تعاون روستایی استان خرید توافقی انجام شد، ادامه داد: در همین راستا یک مرکز خرید در استان راه اندازی و مقدار ۱۵۰ تن انگور کلاهداری خریداری شد.

به گفته معاون بازرگانی اداره کل تعاون روستایی خراسان شمالی قیمت توافقی خرید انجام شده در سال گذشته ۳ هزار و ۲۰۰ تومان بوده و قیمت امسال برای انجام خرید توافقی انگور مشخص نیست.

وی بیان کرد: انگورهای خریداری شده به کارخانجات فرآوری همچون آبمیوه گیری در داخل استان و به خارج استان همچون سمنان و شاهرود منتقل می شود.

پیش بینی می شود طی امسال ۱۶۴ هزار و ۵۰۰ تن انگور از تاکستان های این استان برداشت شود که ۹۰ درصد از انگور تولیدی در این استان کشمشی و مابقی کلاهداری است.

معمولا از انگور کشمشی برداشت شده از تاکستان های استان، حدود ۲۲ هزار تن کشمش تولید می شود.

پیش بینی می شود در صورت حمایت تجار و بازرگان های بخش کشاورزی، حدود ۴۰ هزار تن انگور از این استان به خارج از کشور صادر شود.

یکی از مهمترین مشکلاتی که در حوزه انگور این استان وجود دارد این است که زنجیره تولید، فرآوری و صادرات و برندسازی آن تکمیل نشده و همین امر موجب شده تا انگور خراسان شمالی به نام سایر استان ها عرضه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha