عباس ذاکریان شامگاه ۱۲ شهریورماه در گفت وگو با خبرنگاران، با گرامیداشت هفته دولت، با اشاره به روند مصوبات سفر ریاست جمهوری به قم اظهار داشت: یکی از مقاصد سفرهای ریاست جمهوری، سفر به قم بود که مصوبات خوبی دنبال به همراه داشت، هرچند عقبماندگیهای استان قم در عمران و آبادانی بیش از این نیاز به تلاش دارد.
فرماندار قم افزود: در حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای سفر رئیسجمهور اعتبار پیشبینی شد که تا چند روز قبل ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافت و این مصوبات برای سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ است که امیدواریم با قول مساعد ۵۰۰ میلیارد تومان تا پایان شهریور تخصیص یابد.
وی تصریح کرد: قرار شد تا پایان سال همه اعتبارات اختصاص یابد و دراینباره مدیریت استان بسیج شدهاند تا مجدداً مشکلات احصا شود تا در سفر دوم نیز رهآورد خوبی داشته باشیم، البته مصوباتی در این سفر اخذ شد که ارزش ریالی بسیار زیادی داشت.
ذاکریان عنوان کرد: در هفته دولت ۱۸۱ پروژه با اعتباری بالغبر ۲۲۰۰ میلیارد تومان افتتاح شد که بخشی از پروژهها ویژه شهرداری بود و شامل ۴۰ پروژه شهری با اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه در سه بخش شهرستان قم شامل خلجستان و سلفچگان و مرکزی مصوباتی پیگیری شد، خاطرنشان کرد: در این خصوص دو بخش خلجستان و مرکزی شاهد دو سفر استاندار برای پیگیری مصوبات بوده و دراینباره تصمیمات خوبی گرفته شد.
فرماندار قم با تأکید بر اینکه در بخش مرکزی ۷۶ مصوبه داشتیم که ۳۹ مورد آن اجراشده و ۱۷ مورد در دست اقدام است و ۲۰ مورد مقدمات را میگذراند، ادامه داد: همچنین در خلجستان ۲۵ مصوبه داشتهایم که ۱۲ مورداجراشده و ۱۲ مورد در دست اقدام است.
وی اظهار داشت: سلفچگان نیز ۶۷ مصوبه داشته که ۲۳ مورد آن اجراشده و ۴۱ مورد در دست اقدام است و سه مورد اقدام نشده، در مجموع ۱۶۸ مصوبه برای این سه بخش داشتهایم که ۷۴ مورداجرا شد و ۷۰ مصوبه در دست اقدام بوده و ۲۴ مصوبه هنوز اجرایی نشده است.
ذاکریان با اشاره به اینکه برخی از مصوبات که اجرانشده مشکلات قانونی داشته و دلایل را شفاف به مردم اعلام میکنیم، اما از همه ظرفیتها برای رفع مشکلات نیز استفاده میشود گفت: در بخش مرکزی بازنگری طرح هادی مبارکآباد در دست اقدام قرار گرفت که مشکلی چندساله برای الحاق اراضی اطراف روستا به شمار میرفت و با بازنگری مشکلات قابلتوجهی از ساکنین حل میشود.
فرماندار قم بیان کرد: الحاق کارگاهها و واحدهای درودگری در اطراف روستای لنگرود نیز در دستور کار گرفت، از طرفی با اقدامات مؤثر اختلاف چندین ساله بین اهالی روستای کوه سفید و معدن در این منطقه رفع شد.
وی عنوان کرد: آبرسانی به ۱۲ روستای دهستان قمرود با همراهی آب و فاضلاب و تخصیص اعتبارات و تحقق نهضت ملی مسکن در قنوات با آغاز مجتمع ۶۰ واحدی و رایزنی در اخذ زمین بیشتر از دیگر اقدامات در هفته دولت است.
ذاکریان تصریح کرد: خلجستان، پرترددترین جادهها را دارد و تصادفاتی در سهراهی باغ یک داشتیم که نقاط حادثهخیز شناسایی و احداث زیرگذر در جهت کاهش تصادفات در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: تعریض محور دستجرد با اعتبارات تخصیصیافته و تعیین تکلیف پروژههای نیمهکاره بخشی از اقدامات است، در حال حاضر ۹۵ درصد جمعیت قم، شهری است و بودجه روستاها کاهشیافته و اصلاح این بحث نیاز به قانون دارد.
فرماندار قم خاطرنشان کرد: دراینباره رایزنیهایی انجامشده تا در قانون بودجه سال آینده این موضوع اصلاح شود و بودجه خوبی برای روستا در نظر بگیریم تا بتوانیم مهاجرت معکوسی را با توسعه روستاها شکل بگیریم.
وی اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور و کلانشهرها حملونقل عمومی است، دراینباره دو دغدغه جدی در مورد مترو و منوریل وجود داشت که در سفر ریاست جمهوری تعیین تکلیف شد.
ذاکریان گفت: در تأمین ناوگان مترو از چین قرار شد ۸۰ واگن به متروی قم اختصاص یابد اما عملیاتی نشد، اگر برای تست فاز یک مترو تأمین ناوگان شود، این بخش راهاندازی میشود.
وی در مورد تأمین اتوبوس افزود: بین سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۵۰ دستگاه اتوبوس نو خریداری و حدود ۱۰۰ اتوبوس بازسازی اساسی شد، با توجه به تحریمها با مشکلاتی برخوردیم و چارهای جز نوسازی اتوبوسها نداشتیم، دراینباره ۱۵۰ دستگاه اتوبوس نو خریداریشده و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.
فرماندار قم بیان کرد:۱۰۰ دستگاه اتوبوس بازسازیشده به همراه اتوبوسهای خریداریشده۲۵۰ دستگاه اتوبوس میشود و در سفر دوم ریاست جمهوری رایزنی برای خرید ۲۰۰ دستگاه اتوبوس دیگر در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به دیگر پروژهها عنوان کرد: در سلفچگان ساماندهی سایت دفن پسماند صنعتی معروف به ۱۸ هکتاری در دستور کار قرار گرفت، همچنین بهسازی ورودی اصلی روستای قلعه چم با ۳ میلیارد تومان اعتبار و بهسازی روستای عنایت بیک با وسعت ۸۰۰ مترمربع و ۷ و نیم میلیارد تومان اعتبار و حل مشکل ۲۰ هکتاری شهر سلفچگان ازجمله این پروژههاست.
ذاکریان اظهار داشت: بوم گردی یکی از ظرفیتهای مهم در روستاهاست که در جهت توسعه از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ مبالغ خوبی در وامهای ارزان اختصاصیافته است.
وی خاطرنشان کرد: قم در توسعه صنعت کفش جایگاه خوبی دارد و ۷۰ درصد از کفش صادراتی ایران از قم است که در مشاغل خرد و خانگی مؤثر است و موردحمایت قرار میگیرد.
فرماندار قم افزود:۸ کیلومتر ریل موازات امام رضا(ع) جمعآوری شد و حذف ریل از پشت مصلی تا تقاطع هنرستان شروعشده و تا جمکران جمعآوری میشود، در روستاها جاذبههای متعددی داریم و امکانات باید به سمت مهاجرت معکوس برود.
وی در مورد تمهیدات لازم در اربعین و حضور زائرین در قم بیان کرد:زائران از کشورهای شرقی و برخی از استانها حضور چندروزه در قم خواهند داشت و ستاد استانی اربعین بحثهای اصلی اسکان زائران را به عهده دارد و تمرکز اصلی روی جمکران است و مصلی قدس و مساجد و تکایا نیز آماده میشوند.
انتهای پیام
فرماندار قم مطرح کرد؛
عقبماندگیهای قم سنواتی است/ ریل متروکه تا جمکران جمعآوری میشود
ایسنا/قم فرماندار قم گفت: ۷ کیلومتر کنار بلوار امام رضا(ع) ریل متروکه رهاشده بود و ۸ کیلومتر ریل از ایستگاه مرکزی تا ایستگاه جمکران وجود دارد که هیچ قطاری از آن عبور نمیکند، یکی از خواستههای طولانیمدت مردم جمعآوری ریلها بود که با همت مجموعه مدیریت استان جز مصوبات قرار گرفت و شهرداری پایکار آمد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات