به گزارش ایسنا، دکتر مسعود گنجی در اجلاس روسای دانشگاهها که در محل سازمان پژوهشهای صنعتی برگزار شد، درباره قیمت غذای دانشجویان توضیح داد: بررسیها نشان میدهد که متوسط قیمت تمام شده یک پرس غذا، معادل ۶۸ هزار و ۵۰۰ تومان است. این در حالی است که در شش ماهه دوم سال جاری، ۱۴۳ میلیون پرس غذا در میان دانشجویان توزیع میشود.
وی درباره قیمت اجاره ماهیانه خوابگاههای دانشجویی گفت: مبلغ حداکثری و حداقلی ماهیانه خوابگاهها به تربیت ۱۶۳ هزار تومان و ۶۷ هزار تومان درنظر گرفته شده است. با توجه به رتبه خوابگاهها، مبلغ پرداختی متغییر است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه تغذیه دانشجویان در ۶ ماهه دوم سال جاری به مبلغ ۸ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان پول احتیاج داریم، گفت: دانشجویان خوابگاهی و غیرخوابگاهی از غذای دانشجویی استفاده میکنند. تعداد دانشجویان خوابگاهی معادل ۲۱۶ هزار نفر و تعداد غیر خوابگاهیها نیز ۳۶۶ هزار نفر است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره اعتبار یارانه کمکی تغذیه دانشجویان از محل قانون هدفمندی یارانهها گفت: مبلغ یک هزار و ۵۵۳ میلیارد تومان برای این موضوع درنظرگرفته شده است. همچنین اعتبار برنامه ارائه خدمات رفاهی در بودجه دانشگاهها معادل ۲ هزار و ۳۱۵ میلیارد تومان است. بررسیها حاکی از آن است که میزان کسر اعتبار معادل ۴ هزار میلیارد تومان است.
افزایش مبلغ وامهای دانشجویی
رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره مبلغ وامهای دانشجویی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تصریح کرد: وامها به ۵ دسته "تحصیلی"، "ودیعه مسکن متاهلی"، "شهریه"، "بند ج تبصره ۹ قانون بودجه کل کشور" و "تغذیه" طبقهبندی میشود.
دکتر مسعود گنجی با بیان اینکه مبالغ وام دانشجویی افزایش یافته است، توضیح داد: میزان وام تحصیلی دانشجویان در سال تحصیلی کنونی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی پیوسته معادل یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان بود که برای سال تحصیلی آینده مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی ادامه داد: وام تحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسیارشد پیوسته، کارشناسیارشد ناپیوسته و دکترای حرفهای در سال تحصیلی گذشته معادل یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان بود. در حال حاضر، مبلغ این وام در سال تحصیلی آتی، ۳ میلیون تومان درنظر گرفته شده است. همچنین دانشجویان دکتری تخصصی پیوسته و ناپیوسته مبلغ ۶ میلیون تومان نیز در سال تحصیلی گذشته برای وام تحصیلی دریافت میکردند. وام این گروه از دانشجویان با افزایش ۵۰۰ هزار تومانی به مبلغ ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در سال تحصیلی جدید رسیده است.
رئیس سازمان دانشجویان با بیان اینکه وام مسکن متاهلی دانشجویان به ۳ گروه "شهر تهران"، "کلانشهرها" و "سایر شهرها" تقسیم میشود، توضیح داد: در سال تحصیلی گذشته، میزان وام مسکن در پایتخت معادل ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. در سال تحصیلی جدید، این مبلغ معادل ۳۵ میلیون تومان است.
دکتر گنجی افزود: وام مسکن متاهلی در کلانشهرهای ایران برای سال تحصیلی گذشته معادل ۲۶ میلیون تومان بود؛ مبلغ این وام در سال تحصیلی جدید ۳۰ میلیون تومان است. همچنین مبلغ این وام در سایر شهرهای ایران در سال گذشته تحصیلی، مبلغ ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با افزایش ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی معادل ۲۵ میلیون تومان برای سال تحصیلی جدید است.
رئیس صندوق رفاه درارتباط با وامهای شهریه تصریح کرد: میزان وام شهریه در سال گذشته تحصیلی برای مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسیناپیوسته معادل ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود. این مبلغ در سال تحصیلی جدید معادل ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درنظر گرفته شده است.
دکتر گنجی ادامه داد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسیارشد پیوسته، کارشناسیارشد ناپیوسته و دکتری حرفهای در سال تحصیلی گذشته به میزان ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. این مبلغ در سال تحصیلی آتی با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی به مرز ۳ میلیون تومان رسیده است. همچنین مبلغ وام شهریه دانشجویان دکتری تخصصی پیوسته و ناپیوسته در سال گذشته تحصیلی معادل ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. این مبلغ در سال تحصیلی جدید نیز ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
وی درباره وام "بند ج تبصره ۹ قانون بودجه کشور" گفت: این وام ویژه دانشجویانی است که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور قرار دارند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان اظهارکرد: در ارتباط با وام تغذیه نیز بند "ت" ماده ۶۵ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور را مدنظر قرار دادهایم.
انتهای پیام
نظرات