مجتبی زاهدیان در مراسم تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی که عصر روز گذشته ۱۰ شهریور در هتل پارس مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وکالت جایگاه رفیعی است که ارزش و اهمیت آن برکسی پوشیده نیست و عزیزانی که آماده میشوند به صورت رسمی وارد عرصه وکالت و تحقق عدالت شوند، باید قدردان این جایگاه باشند.
وی با بیان اینکه وکالت جایگاه پرمسئولیتی در اوضاع و احوال حاضر است، ادامه داد: همه از اوضاع و احوالی که بر نظام حقوقی کشور حاکم است کم و بیش اطلاع دارند. با کشمکشهای فراوانی در خصوص آییننامه لایحه استقلال کانون وکلا مواجه بودیم و این نگرانی وجود دارد که همین نیمه استقلالی هم که در اختیار کانون وکلا است، خدشهدار شود.
رئیس کانون وکلای خراسان با ابراز تاسف از تاثیرگذاری استفساریه مجلس در مورد قانون تسهیل، بر نتایج آزمون وکالت، گفت: این مسئله نتیجه خوبی برای نظام حقوقی کشور در پی نخواهد داشت. بحث قانون تسهیل ابتدا به صورت طرح وارد مجلس شد و جلسات مختلف با نمایندگان برگزار شد. جامعه حقوقی، اساتید و حتی دادگستری درباره مضرات این طرح گفتند، اما مجلس شورای اسلامی این را به صورت قانون مصوب کرد. ریاست قوه قضائیه نیز این موضوع را گوشزد کرد، اما مجلس شورای اسلامی به آن توجه نکرد. بهانههای مختلفی مانند انحصار و اشتغالزایی که مطرح میشود، جای پاسخ دارد و متاسفانه این مسیر درست نیست.
زاهدیان با اشاره به طرح استفاده از نماینده به جای وکیل در شرکتهای خصوصی، گفت: آسیب اصلی و حتمی این طرح به مردم خواهد رسید. مجلس شورای اسلامی طرحمحور است، یعنی به جای اینکه لایحه از سمت دولت ارسال و بر روی آن کار شود، چند نماینده طرحی را امضا میکنند و در دستور کار قرار میدهند. اگر مجلس استاندارد و با حضور افراد و حقوقدانان قوی میبود، میتوانستیم به مصوبات آن در حوزه حقوقی اعتماد کنیم، اما شاهد این هستیم که خود نمایندگان میگویند که کمیسیون حقوقی و قضایی مهمترین اما ضعیفترین کمیسیون مجلس در این دوره است.
وی ادامه داد: کانونهای وکلا وظیفه دارند که با همین وضعیت تلاش کنند تا آسیبهای قوانین کمتر شود و بحث کارآموزی، خودانتظامی و اختبار را جدی بگیرند. من اعتقاد دارم با اتفاقاتی که در این ایام رخ داده، هر دو بال فرشته عدالت زده شده است. دادگستری نیز با امکانات، محدودیتها و مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه است، قطعا تضعیف خواهد شد.
رئیس کانون وکلای خراسان تاکید کرد: با حجم عظیم ورودیهای وکلا که در حال حاضر با قانون تسهیل رخ میدهد، هم کانونهای وکلا توان کارآموزی را ندارند و هم دادگستری فاقد امکانات لازم است.
زاهدیان اضافه کرد: آیا تمام کانونهای وکلا این ظرفیت را دارند که این حجم از کارآموز را که بعضا با نمره منفی به این عرصه ورود پیدا میکنند، به لحاظ علمی ارتقا دهند؟ آیا نتیجه آن ضربه به نظام حقوقی کشور نیست؟ مگر ما خواهان عدم اطاله دادرسی و جلوگیری از ورود پرونده به دادگستری نیستیم؟ این طرحها و قوانین برعکس عمل میکنند و نهاد وکالت نیز تضعیف خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات