• دوشنبه / ۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401060705173
  • منبع : نمایندگی گیلان

نماینده معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح مطرح کرد

تسریع در مسیر تحقق اهداف کلان و آرمان های بسیج علمی بر اساس سند علمی در استان

تسریع در مسیر تحقق اهداف کلان و آرمان های بسیج علمی بر اساس  سند علمی در استان

ایسنا/گیلان نماینده معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح گفت: با بهره گیری از ظرفیت جهاد دانشگاهی و دیگر مراکز علمی استان می توان در جهت تحقق اهداف بسیج براساس سند اعتلای بسیج در گیلان قدم های سریعتری برداشت.

 سرهنگ پاسدار حسن زارع در حاشیه دیدار با دکترحمیدرضا مسکنی سرپرست جهاد دانشگاهی استان گیلان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه به نمایندگی از معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با هدف نظارت و ارزیابی از عملکرد بسیج علمی و فناوری سپاه قدس به استان گیلان آمده ام، اظهار کرد: سند اعتلای بسیج حدود دو سال است که جهت اجرا ابلاغ شده به سپاه قدس استان و شاخص ها و محورهای مختلفی در این سند نهفته است که یکی از محورها بحث علوم، تحقیقات و فناوری و روشن شدن موتور پیشران کشور در عرصه علم و فناوری  در جهت ایجاد زیرساخت های حیاتی و اقتصادی و عمرانی کشور است.

وی با اشاره به اینکه در دوره آغازین چهله دوم انقلاب اسلامی هستیم و براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بحث علوم، تحقیقات و فناوری و تحول در مسائل علمی و جهاد علمی بزرگ برای ساختن ایران اسلامی از اهداف و محورهای مهم بوده است، ادامه داد: علم قدرت آفرین و ثروت آفرین است. قدرتی که امروز در دنیا مشاهده می کنیم به سبب پیشرفت های علمی و فناوری است. ما هم باید در گام دوم انقلاب اسلامی بعنوان قدرت اول منطقه و جزء 10 کشور برتر علمی و فناوری دنیا باشیم و این جزئی از سند راهبردی و سیاست های ما در نقشه جامع علمی داجا است.

سرهنگ زارع خاطرنشان کرد: امروز به این استان آمده ام تا برای همکاری های کشوری - لشکری در حوزه های دفاعی و ملی با تعامل و هم فکری روی فعالیت های مشترک برای پیشرفت استان و کشور خدمات ارزنده ای ارائه کنیم.

نماینده معاونت عتف ستاد کل نیروهای مسلح گفت: از آنجا که اهداف سند اعتلای بسیج و نقشه جامع علمی داجا در دستور کار است، باید با همه دستگاه های عتف کشوری هماهنگ باشیم تا معضلات و مشکلات حوزه علوم، تحقیقات و فناوری را در جامعه حل کنیم و راهی باز شود برای افزایش تولید، پیشرفت صنعت، اشتغال،  اقتصاد دانش بنیان و موضوعاتی که موجب رشد و  پیشرفت آینده کشور می شود.

سرهنگ زارع با اشاره به توانمندی های جهاد دانشگاهی برای تحقق اهداف نظام مقدس انقلاب اسلامی در ادامه افزود: تجربه خوبی با مجموعه جهاد دانشگاهی کشور داریم و چند سالی است که جهادگران عرصه جهاد دانشگاهی در بدنه کشور فعالیت مهمی دارند، گام های خوبی از سوی سازمان  جهاد دانشگاهی برداشته شده است و خوشحالم امروز تیمی جوان، منسجم، همفکر، با انگیزه، علمی و با تحصیلاتی به روز در این مجموعه فعالیت دارند. 

وی تصریح کرد: در دیداری که با سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان داشتم خیلی امیدوار شدم که چنین ظرفیت ارزشمندی در سطح استان وجود دارد و با همراهی سایر مراکز علمی استان می تواند اتفاقات بسیار  خوبی را در سطح استان رقم بزند.

نماینده معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ریل گذاری علمی و فناوری در کشور فراهم شده است و مجموعه جهاد دانشگاهی بر روی این ریل قرار دارد، که در این فرایند باید سایر دستگاه های علمی در این ریل قرار گیرند تا معضلات و مسائل استان در آینده نزدیک مرتفع شود.

وی بیان کرد: در دیدارهای مختلفی که در سطح استان داشتیم چندین مشکل و مسائل مهم استان احصاء و بررسی شد که یکی از مهمترین آن موضوعات، کاهش رشد و افزایش پیری جمعیت استان بود که رتبه اول کشور در پیری جمعیت را دارد و حل این مشکل راهکارهای علمی دارد و جهاد دانشگاهی در این خصوص مطالعات جامعی را انجام داده است و می تواند یاریگر باشد.

سرهنگ زارع ادامه داد: با توجه به آمار چهل درصدی بیماران سرطانی کشور که مربوط به استان های شمالی کشور است حتماً باید مرکز غربالگری و تشخیص و درمان سرطان با اثرگذاری بالا در استان گیلان تأسیس شود. در این راستا ما به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح و  سپاه استان پیگیری های لازم را انجام می دهیم.

نماینده معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح گفت: گیلان قطب بزرگ کشاورزی کشور است و سهم زیادی در تولید محصولات کشاورزی دارد، اما در آینده مشکل کمبود آب داریم و همچنین افزایش آفات و سموم به دلیل استفاده غیر علمی، از معضلات این بخش است. ضروری است این بخش علمی تر شود زیرا با علمی شدن بخش کشاورزی سطح تولید، سلامت و کیفیت محصولات بالا می رود و هزینه ها کاهش می یابد و جهاد دانشگاهی و دیگر مراکز علمی در استان باید مجموعه های تحقیقاتی، پژوهشی و مطالعاتی را در این حوزه ها حمایت، تقویت و فعال کنند.

وی گفت: موضوع مهم دیگری که بررسی شد معضل محیط زیست است با توجه به اینکه استان گیلان به دلیل موقعیت طبیعی زیبا، توریستی، گردشگر و مهمان پذیر است، میزان پسماندها به سرعت رو به افزایش و نگران کننده تر از گذشته شده است و ما بررسی کردیم جهاد دانشگاهی طرح ها و  برنامه هایی دارد که مورد حمایت ما است و می تواند گام های خوب و ارزشمندی را در این خصوص بردارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha